Nuncio vill till Paris men…

218

image-8

”So you telling me there’s a chance…”
Jim Carreys slutsats i filmen ”Dum och Dummare”, när drömtjejen säger att det är en chans på miljonen när det gäller hans chanser på henne, är en klassiker.
Stefan Melander säger att det är 99 procents chans att han INTE startar Nuncio i Prix d’Amerique. Frågan är om inte den klurige Solvallatränaren egentligen säger att det finns en chans…

31 januari smäller det på kolstybben i Paris.
Med 19 dagar kvar till Prix d’Amerique väntar både svenska travfans och franska konkurrenter på svar från Stefan Melander.
Blir det någon start för superstjärnan Nuncio?
Stefan Melander skrev själv i förra veckan i en krönika i Expressen att det är 99 procents chans att Nuncio stannar hemma. Samma sak sa han i torsdags i inledningen av samtalet när vi ringde upp, en pratstund senare ville han att vi skulle återkomma efter helgen för då skulle han kunna svara säkert.
Nyfikna vad helgens tester gett ringer vi upp på tisdagseftermiddagen.
Är det fortfarande en procents chans att ni åker till Paris?
– Ha, ha…du kan skriva en halv procent, säger Stefan Melander.
Så du säger att det finns en chans?
– Jag körde honom precis och han var hur pigg som helst. Om Nuncio får bestämma skulle han åka.
Så han känns fin?
– Ja, han känns laddad. Men vi får avvakta söndagsstarten, det är väl den där halva procenten… Då får vi se hur bra den där Bold Eagle är, säger Stefan Melander och syftar på genrepet Prix de Belgique i Paris.

”Han skulle kunna vara redo”
USA-födde Nuncio har gjort 40 starter i karriären och aldrig varit sämre än trea. 26 gånger har han fått segerdefilera och han har sprungit in 18,1 miljoner kronor. Hingsten är en av fyra nominerade till titeln Årets Häst efter sitt fina fjolår med tio segrar på 13 starter, där segern i Sprintermästaren, vinsten i Breeders’ Crown och den heroiska tredjeplatsen i Elitloppet sticker ut.
Hur har vintern varit träningsmässigt?
– Vi kunde träna fullt normalt till 25 december, så han är fullt tränad.
Och när kylan kom?
– Ja, han blev väl inte överlycklig när hakarna kom. Han hade aldrig varit med om det. Han kom sent i fjol och då hade vi världens finaste vinter och jag tror inte han behövde hakar alls då.
Du låter väldigt nöjd?
– Han är fantastisk, hästen. I dag körde vi i backen och han var läcker. Han skulle kunna vara redo.
Om du bestämmer dig för start. När reser ni till Paris då?
– Handlar’n åkte väl direkt och det gick bra. Det där är inga problem, säger Stefan Melander och syftar på Stefan Hultman och hans succé med Maharajah.
Återstår att se om Nuncio kommer till start i världens tuffaste travlopp sista söndagen i januari med nästan 4,2 miljoner kronor till vinnaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.