Bröderna Sedins nye stjärnhäst

20

De har vunnit Elitloppet, Hugo Åbergs Memorial och Mastersfinalen som hästägare – bland annat.

Nu kan bröderna Sedin fått fram en ny stjärna i femårige Royal Ice.

Under måndagskvällen debuterade den tidigare Hambletoniandeltagaren för firma Bergh/Sedin och det slutade med seger direkt.

– Jag frågade grabbarna om vi skulle förnya- och föryngra stallet, sa tränaren Robert Bergh i vinnarcirkeln efter segern.

Bröderna Henrik och Daniel Sedin är inte bara lyckosamma på isen – de har även lyckats väldigt väl som hästägare.

Deras stjärnhäst Nahar vann Elitloppet 2013 och året efter hade duons Ed You en fantastisk säsong med seger i bland annat Hugo Åbergs Memorial och Mastersfinalen på Charlottenlund.

Nu kan tvillingarna ha fått fram nästa stjärna.

Under måndagskvällen gjorde femårige Royal Ice debut för tränare Robert Bergh och ägarna Sedin, och det slutade med seger direkt.

Royal Ice deltog 2014 i Hambletonian i USA och tidigare i somras startade han i Sweden Cup på Solvalla.

”Det kändes positivt”

Royal Ice hade inför sin debut hos Robert Bergh inte startat sedan början av juli, trots det hade han inga som helst problem att leda V64-5, tillika DD-1, från start till mål. Han vann före Riff Kronos och Candor Hall på segertiden 1.13,2 över distansen 2 140 meter autostart.

– Jag har haft honom i fyra-fem månader ungefär, han opererades när han kom och sedan fick han vila ett tag efter det. Det har känts bra med honom hela tiden men tanken var inte att vi skulle köpa honom från början, men de tidigare ägarna till hästen frågade om vi hade några köpare, berättade Robert Bergh i vinnarcirkeln efter loppet och fortsatte:

– Så jag frågade grabbarna om vi skulle förnya och föryngra stallet. De har några matcher nu så det är svårt att komma hit, jag trodde pappa Kent skulle komma men det blev lite för långt.

Segern under måndagskvällen var värd 40 000 kronor och nu spänner Robert Bergh bågen.

– Vi hade tryckt honom lite på rakan hemma inför den här starten bara så det här gör gott för honom, att få lopp i kroppen i den här stora kroppen. Det kändes positivt, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln och avslutade:

– Jag tror han kan ta sig till högsta nivå, han har precis gått ur Silverdivisionen men jag är inte ett dugg orolig för att börja i Gulddivisionen. Jag är lite inne på att gå ut i Gulddivisionen med honom redan nu.

Förutom Royal Ice, Nahar och Ed You äger bröderna Sedin även Tangen Haap och ostartade treåringen Danny Dino

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Bröderna Sedins
nye stjärnhäst

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.