CABALLION DOPAD I COPENHAGEN CUP!

147

caballion dopad

Caballion var dopad vid segern i Copenhagen Cup.
Den svenskägde travstjärnan tränas i Frankrike av Franck Leblanc.

Travhästen Caballion har testats positivt efter storsegern tillsammans med Björn Goop i Copenhagen Cup 11 maj, meddelade Dansk Travsports Centralförbund (DTC) på fredagen.
Både A- och B-prov visar att svenskägde, men fransktränade, Caballion tävlat med ämnet Tiludronsyre i kroppen, ett ämne som finns i Tildren. Tildren som är ett läkemedel för häst mot skelettsjukdom, men som även har smärtlindrande egenskaper.
Ärendet ska nu utredas vidare inom ramen för Skandinaviskt Dopingkommitté, ett samarbetsorgan för svensk, norsk och dansk travsport.

På plats i Paris
DTC skriver vidare i ett pressmeddelande att representanter för DTC och Svensk Travsport (ST) på fredagsförmiddagen gjort ett oanmält kontrollbesök hos Caballions franske tränare Franck Leblanc, i hans stall på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris.
– Det enda jag vill kommentera är att jag tillsammans med Peter Stenå, sekreterare på DTC, just nu är i Frankrike och gör en utredning, säger Göran Åkerström, chefsveterinär på Svensk Travsport.
Caballion, som ägs av bland andra hockestjärnan Tony Mårtensson, fick 907 425 kronor för segern i Copenhagen Cup. Tvåa i loppet var danske Orali före svensktränade duon Magic Tonight och Solvato.
Caballion, som är en åttaårig hingst, har i karriären vunnit 21 av 70 starter och tjänat drygt 5,6 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelNästagångare 18-20 juli 2014 med V75 & Stochampionatet
Nästa artikelVärldens vinstrikaste kusk till Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.