Världens vinstrikaste kusk till Solvalla

187

campbell

Världens genom tidernas vinstrikaste kusk, John Campbell, kommer till Solvalla.
Den 20 augusti kör han i legendarloppet med bland andra Stig H Johansson, Berndt Lindstedt och Helen A Johansson.
– Denna ”legendmatch” är travnostalgi av yppersta klass. John Campbell var den internationella pusselbiten som saknades, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

Fjolårets Ahlsell Legends med de största travlegendarerna genom tiderna blev en stor succé. Årets upplaga, som körs i samband med Extra V75 och Jubileumspokalskvällen på Solvalla, blir även den något alldeles extra. Sedan tidigare är Stig H Johansson, Berndt Lindstedt, Helen A Johansson, Jean-Pierre Dubois, Heinz Wewering, Thomas Nilsson, Olle Goop och Erik Berglöf klara. De får nu sällskap av en stor sulkykonstnär i amerikanen John Campbell.
– John Campbell var den internationella pusselbiten som saknades. Vi är mycket tacksamma för Johns beslut och att han i och med sin medverkan väljer att tävla i Sverige igen för första gången på nästan 20 år, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand i ett pressmeddelande.
Fyrand fortsätter:
– Denna ”legendmatch” är travnostalgi av absolut yppersta klass och återigen kan vi med dessa legendarer i spetsen bjuda travpubliken på något unikt och alldeles extra. Detta under en redan mycket omtyckt Jubileumspokalskväll.

Återträff med Mack Lobell
John Campbell är världens genom tidernas vinstrikaste kusk. Han har kört in nästan två miljarder svenska kronor i sin enastående karriär och har vunnit Nordamerikas största lopp, Hambletonian Stakes, hela sex gånger. Det är fler än någon annan har lyckats med.
Campbells besök i Sverige har varit mycket sällsynta och mest känd för den svenska publiken är han för den spektakulära segern i Elitloppet 1988 med Mack Lobell. I samband med Campbells besök i Sverige planeras en återträff med Mack Lobell, som tidigare i år fyllde 30 år och lever som pensionär på Menhammar Stuteri.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCABALLION DOPAD I COPENHAGEN CUP!
Nästa artikelUlf Stenströmer inför Stochampionatshelgen 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.