Calgary Games gör comeback

58

calgary games gör comeback

Calgary Games tillbaka!
Prix d’Amerique-favoriten gör comeback efter drygt ett års frånvaro från tävlingsbanan.

Vilken onsdag som väntar på Solvalla nästa vecka. Den obesegrade superstjärnan och Prix d’Amerique-favoriten Calgary Games gör comeback.
Många travälskare blev säkert lika glada som överraskade när Calgary Games nu dyker upp i en startlista efter drygt ett år sedan senaste starten. Den femårige hingsten startade senast 9 oktober 2011 då han vann Europaderbyt på Åby.
Totalt i karriären har Calgary Games vunnit nio lopp på nio starter och tjänat 6 585 000 kronor. Största segern är triumfen i Svensk Travderby i fjol.
Att Timo Nurmos siktar mot Frankrike och Prix d´Amerique är en illa dold hemlighet och Solvallatränaren har nyligen varit i Frankrike på en planeringsresa.
Calgary Games såg lysande ut i ett kvallopp för fem veckor sedan då han travade 1.11,7 över distansen 2 140 meter voltstart!
Då satt Björn Goop i sulkyn för första gången och han kör även på onsdag. Björn Goop som vann Prix d’Amerique med Timo Nurmos förra superstjärna Readly Express 2018. Readly Express som för övrigt att pappa till Calgary Games.
Efter nästa veckas start i Gösta Nordins lopp på Solvalla är det mest troliga att Calgary Games startar på Vincennes på julafton i Prix Tenor de Baune, ett lopp öppet för femåringar där vinnaren får en plats i Prix d’Amerique.

Startlista
Gösta Nordins lopp
2140 meter autostart
1. Racing Brodda – Magnus A Djuse
2. Chestnut Hill – Örjan Kihlström
3. Club Nord Elit – Jorma Kontio
4. Policy Of Truth – Erik Adielsson
5. Dixie Brick – Andreas Lövdal
6. Eddy West – Claes Sjöström
7. Calgary Games – Björn Goop
8. Custom Cheval – Carl Johan Jepson
Förstapris: 100 000 kronor

Föregående artikelV86 Tips från Tipsaren/Spelguiden
Nästa artikelInför V75: Rackham så bra han kan vara – men inte läget

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.