Carlsson: ”Jag har TVÅ givna spikar”

91

Två Jan-Olov Persson-tränade hästar är bästa spikarna i dagens Grand Slam 75-omgång.

B.W.Sture tillhör de bästa i kullen och krossar allt oavsett position.

Lomex leder runt om över kort distans.

Hagmyren är värd för dagens Grand Slam 75 och således hemmaplan för kallblods­kungen Jan-Olov Persson. Jag vet att han håller B.W.Sture oerhört högt och var besviken när hästen galopperade bort en trolig andraplats i sista sväng senast i Kallblodsderbyt. Då hade B.W.Sture gjort grovjobbet utvändigt om ledaren och var på väg att ta över täten när han slog på en galopp mitt i slutkurvan. Han hade inte slagit Järvsö Pegasus men tvåa hade han varit enligt körande Ulf Eriksson.

B.W.Sture har flera gånger tidigare visat kapacitet i klass med de bästa i sin kull men ställer till det för sig ibland och galopperar. Han vann sitt försök till Derbyt lekande lätt och i dag har han en mycket passande uppgift i Grand Slam 75-inledningen.

Han möter hästar som han krossar alla dagar i veckan oavsett position tror jag.

Men allt talar för att han får ledningen i ett tidigt skede ifrån sitt springspår och då får han dirigera i lugn och ro och vinner komfortabelt. Det finns ingen som rör en felfri B.W.Sture och han känns som en stenklar spik på Grand Slam 75.

Effektiv spetshäst

 Jag litar även hårt på Jan-Olov Persson i nästa kallblodslopp som är den tredje avdelningen i Grand Slam 75. Lomex är en effektiv spetshäst som har en perfekt uppgift från ett bra läge över kort distans. Han galopperade senast i voltstart och återkommer nu ­efter ett uppehåll. Men Jan-Olov Persson är ingen som fuskar med ­träningen och har han hittat en lämplig uppgift åt Lomex som står perfekt ­inne i loppet.

Lomex radade upp tre ­raka tidigare i år från ledningen och är snabb ut bakom bilen.

Han har de värsta konkurrenterna ut­vändigt om sig och det här lägger inte Lomex från spets och dit ser Persson till att placera sin adept kort efter start.

 Julia Kaulitz är favorit i GS75-2 och kan leda runt om. Hon var lite av ett stallskrik i V75 senast efter tre raka segrar men ­galopperade då bort sig.

Men jag vill framhålla Da Vinci Boko som är van vid att möta tuffare konkurrenter och han kan mycket väl spurta ner de här om han sköter sig. Ulf Ohlsson sitter dessutom upp den här gången.

 Favoriten i den fjärde avdelningen, They Don’t Know, gick en stark avslutning senast och möter enklare konkurrens nu än hon gjort på slutet. Har nog bra chans men det är ett lurigt lopp och varning för bortglömda Razumi som satt fast senast och som nu får Oskar J Andersson i sulkyn från springspår.

 Ännu ett kallblodslopp i den femte avdelningen och här är det inte omöjligt att Fröken Ulli får revansch på favoriten Järvsö Jerka. Fröken Ulli ska tävla barfota bak för första gången och det är en ­intressant lättning i balansen.

Vill varna

 Finalen i dam-SM utgör den sjätte ­avdelningen och här delas favoritskapet mellan Jeppas Picasso och Hagentoy. Båda ­hästarna har övertygat vid sina segrar på slutet och körs av rutinerade brudar i Hanna Olofsson och Susanne Osterling.

Fördel Jeppas Picasso i kraft av att ha spår innanför och hästen är mycket snabb ut bakom bilen.

Men när två slåss vinner en tredje, lyder devisen. Jag vill därför ha med Te Quiero Grif som kommer från formstallet Veijo Heiskanen. Jag vill varna kraftigt för den hästen som avslutade bra som trea senast i V75 bakom vinnande Bålsta Palema.

Te Quiero Grif har gjort två starter hos Veijo och kommer allt närmare en seger. Den kan mycket väl komma här för väl­körande Jennifer Oscarsson. Jag låser loppet på dessa tre.

 I Grand Slam 75-avslutningen måste Staro Kickback ha bra chans att ta sin första årsseger. Hästen har gått jämnt och bra en längre tid utan att få sätta pricken över i. Senast fullföljde han klart bra efter en tung resa utvändigt om ledaren.

Stämmer det lite bättre här kan första ­segern i år vara ett faktum.

 

Grand Slam 75 från Hagmyren sänds i TV12 klockan 15.30.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 7 B.W.Sture (6, 3)

GS75-2: 9, 1, 6, 4 (3, 8)

GS75-3: 3 Lomex (4, 2)

GS75-4: 5, 8, 7, 10, 2, 1 (9, 4)

GS75-5: 2, 1, 9, 12, 5 (4, 7)

GS75-6: 4, 5, 6 (3, 2)

GS75-7: 10, 9, 12 (4, 8)

1 080 rader/1 080 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet