Carlsson: ”Luktar spets & slut – hämta ut”

62

Carlsson: Spikarna känns givna – har toppchans att leda runt om

Foto: KANAL75

Izzy är obesegrad efter sju starter. Förlänger den sviten på Solvalla i dag?

TRAV15 oktober 2017 11:54

Dags igen för Grand Slam 75 med kluriga lopp.

Tur då att vi har två formstarka spikar som leder från start till mål.

En av dem är en obesegrad snackhäst som jagar åttonde raka.

Grand Slam 75 är tillbaka och det är Solvalla som är värd för eftermiddagens
miljonspel. Det bjuds på en del kluriga och spelvänliga lopp och det kan bli fina pengar för de som hittar alla vinnare.

Spikarna i omgången känns givna, det är två hästar som har toppchans att leda runt om.

Izzy är ännu en bra häst från Timo Nurmos formstarka stall och det fyraåriga stoet vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter sju starter.

Hon har inte varit i närheten av förlust hittills och vunnit sina lopp med krafter kvar varje gång. Izzy har vunnit både från ledningen, dödens och bakifrån så snacka om en komplett häst.

Vinner sin åttonde raka

Senast såg Izzy smällfin ut när hon efter en liten tävlingspaus kom ut och vann åkandes efter att Jorma Kontio sänt fram henne utvändigt om ledaren inför slutvarvet.
Tussarna satt kvar i hästens öron och enligt tränare Nurmos ska hon normalt ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen.

Hon har varit jättefin i veckans jobb och är snabb ut bakom startbilen. Jorma Kontio lär köra resolut för ledningen och sedan  vinner Izzy sin åttonde raka seger.

Samma segerrecept tror jag även att vi får se i den sjätte Grand Slam 75-avdelningen genom Ready K.K.Hall som var kanonfin vid en överlägsen seger senast. Den fyraårige Ready Cash-avkomman återkom då efter ett tävlingsuppehåll och var löpsugen till tusen. Han tävlade dessutom barfota runt om för första gången vilket slog mycket väl ut.

Det blir samma balans även i dag och är han lika snabb ut bakom bilen som senast och i lika fin författning får konkurrenterna det jobbigt. Jag litar på att Ready K.K.Hall leder runt om och spikar.

För de som är sugna på att gardera rekommenderar jag streck för Västerbo Tristan och Game Boko i första hand.

Många med chans

Det inledande Grand Slam 75-loppet innehåller bara sju hästar, men det känns ändå som nästan alla utom nummer ett har chans. Kitspirit kommer med tre raka nollor i programraden men är mycket bättre än så. För fyra starter sedan vann hon V75 och senast satt hon fast med gott om krafter kvar. Given.

Jag gillar även Must Have som blir segerfarlig om hon tävlar utan skor på hovarna. Dicks Denja är snabb ut och kan leda runt om samt D’Laina har en bra avslutning att tillgå.

Hoppas på smällkaramell

Den andra Grand Slam 75-avdelningen ser öppen ut. Favorit är Helios Di Quattro som har inlett karriären med en andra- och en tredjeplats efter att ha travat utvändigt om ledaren båda gångerna.

Eldorado B. har inte startat sedan april och är svårbedömd, men då gjorde
hästen en stark insats som tvåa från dödens.

Skrällvarning för Syntax Broline som satt fast med krafter kvar senast och som nu får Kaj Widell i sulkyn. Men här streckar vi på och hoppas på en smällkaramell.

Xceed G.T. är min vinnare i GS75-3 och hästen är också favorit. Han spurtade mycket bra som trea senast bakom Nobel Amok i en snabb avslutning. Gjort bra lopp även innan dess och möter enklare motstånd nu.

Snackisen lär Mr Perfect bli som har haft krafter kvar i mål i de två senaste starterna och som kan spräcka segernollan i år nu om det klaffar hela vägen.

Vi garderar med ett gäng …

Gogo Di Quattro är favorit i den femte avdelningen och han kommer från Mattias Djuses formstall. Hästen var finfin vid segern näst senast men galopperade bort sig gången efter utan anledning. Han har definitivt fart för att runda alla här om han sköter sig men är inte att lita på och garderas.

Titan Igiro vann senast efter att tidigt kommit till ledningen. Når han spets i ett
tidigt skede även här kan han bli svår att plocka ner.

Honey Bunny skrällde när hon vann senast men gjorde en rejäl insats och får nu Torbjörn Jansson i sulkyn. Räknas trots läget men tyvärr fick jag inte råd med henne på mitt system. Given för de som spelar större.

▪▪▪

Visitor är en fin treåring som är favorit i GS75-avslutningen trots att han möter äldre och mer rutinerade hästar. Han var senast ute i ett tufft sällskap utan att räcka till men vann gången innan. Har ett perfekt läge bakom bilen men här känns det som att det kan hända något och vi garderar med ett gäng.

Oboy C.D. lär det bli en hel del surr om då han satt fastlåst i ett lärlingslopp i V75 senast.

Tornado Jet är en segerrik tysk som har vunnit sju lopp på 17 starter i år och är given liksom Maintainability som är en fartfylld madame och som blir intressant med Kaj Widell i sulkyn. Kan vara en riktig rysare om hon travar hela vägen.

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 15.30.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–3–5–7–2–4 (1–6)

GS75-2: 6–2–11–4–8–10–3–9–7 (1–12)

GS75-3: 8–9 (6–7)

GS75-4: 4 Izzy (9–3)

GS75-5: 9–5 (8–6)

GS75-6: 5 Ready K.K.Hall (6–3)

GS75-7: 5–2–3–1–4–7 (9–8)

1  296 rader/1  296 kronor

15 oktober 2017 11:54

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelV4: ”Kan spurta fruktansvärt till slut”
Nästa artikelDD: ”Chanserna ska vara goda för seger”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.