Chelsea Boko har hittat formen nu!

65

chelsea boko

Timo Nurmos är het inför lördagens V75-omgång i Bollnäs.
Tre av hans fem hästar är favoriter och en är andrahandare.
– Chelsea Boko har kommit till formen nu. Han kan vinna när som helst, säger Nurmos.

Solvalla-tränaren är optimistisk med samtliga sina hästar och berättar att de har känts fina i veckans finslipande jobb. I den första V75-avdelningen är Backorder favorit efter dennes övertyande seger i Mälardalscupens final senast. Hon fick en perfekt resa från sitt svåra utgångsläge och växlade konkurrenterna på några steg över sista bortre långsidan.
– Backorder (V75-1) vann med krafter kvar och hade propparna kvar senast. Vi hade siktat mot det loppet och hon hade inte startat på en dryg månad. Normalt sett går hon bara framåt med loppet och hon är mycket fint i ordning. Den långa distansen tror jag bara är ett plus och voltstart är jag inte orolig för. Hon är så snäll och fin att köra. Jag tror att det här kan vara en häst för Stoeliten framöver. Hon går optimalt balanserad med barfota runt om igen och vi ändrar inget, säger Timo Nurmos.

”Krokade ihop och fick börja om senast”
I V75-2 har Nurmos Palermo Broline till start från spår tolv. Hästen var målfotoslagen senast i V75 efter att ha körts fram i dödens och haft greppet i det längsta men åkte dit på mållinjen.
– Palermo Broline (V75-2) krokade ihop lite med Örjans häst som bröt ut i början av upploppet. Erik fick ta upp honom där och börja om och sedan fick han inte riktig fart på hästen igen. Annars trodde Erik att han hade vunnit loppet utan den incidenten. Hästen har utvecklats bra hela tiden och blir bättre och bättre. Spår tolv är inte lätt och man behöver tur därifrån och en bra kuskinsats. Men distansen är i alla fall bättre än 1600 meter som det var senast. Tyvärr har han nästan alltid dåliga lägen. Kolla vilka spår han har haft i de senaste starterna. Det kan vara så att han är bästa hästen i loppet men om han får en tråkig resa så räcker det inte ändå. Barfota runt om igen och inga ändringar.

”Mycket bättre än raden”
Only One Winner har matchats flitigt i V75 en längre tid och efter andraplatsen i maj så har han inte fått någon större utdelning.
– Only One Winner (V75-3) har mycket bättre form än raden. Men han har haft så dåliga lägen och fått så tuffa lopp att det inte har räckt. Senast var han ute mot hårda hästar och fick en tuff öppning. Vi får hoppas att han har lite tur nu i stället och han får smyga med. Hästen känns i alla fall fortsatt fin i träningen. Inga ändringar, barfota runt om.

”Har bästa spåret på länge”
I Gulddivisionen gör Chelsea Boko sin fjärde start efter det årslånga uppehållet. Hästen har bland annat verkat i aveln under våren samtidigt som han har tränats. Efter en andraplats i comebacken så räckte han inte i Jämtlands Stora Pris näst senast där han blev oplacerad. Men senast var det betydligt bättre tryck i Chelsea Boko. Han satt då sist i fältet men avslutade mycket starkt till femteplatsen efter en avslutning under 1.09 sista sjuhundra metrarna. Nu körs han av Torbjörn Jansson.
– Chelsea Boko (V75-6) var mycket mer tränad inför senaste starten och det hade flyttat fram honom ordentligt. Nu känns det att han har kommit riktigt till formen. Han spurtade mycket bra senast och hann inte bli trött i mål, det fanns krafter kvar. Då var det kort distans och nu är det längre vilket är en fördel. Hästen har gått framåt ytterligare och känts mycket fin i träningen. Han är snabb ut om kusken vill ladda och har fått det bästa spåret på länge. Det var länge sedan han hade ett så bra läge. Vi kör fortsatt med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Jag tycker att det är en bra chans och är optimist, säger Timo Nurmos.

”Har gått upp en klass”
I V75-avslutningen selar Nurmos ut Ceasar Sisu som kommer från seger i V75-finalen efter en andraplats i försöket.
– Ceasar Sisu (V75-7) är en jättefin häst som vann på ett bra sätt i finalen. Han har utvecklats bra i år och nu går han upp en klass och är ny i Bronsdivisionen. Jag tror att han ska klara det bra och man känner i träningen att hästen bara har gått framåt efter senaste loppet. Han är snabb ut men har flera snabba invändigt. Barfota runt om igen och inga ändringar.
– Jag har flera bra chanser i omgången och tycker inte att någon av mina är borta.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.