Chocken: Hade 1,5 miljoner på kontot

66

Här är kvinnans kontochock – sent på påskdagen.

När hon loggade in på sitt spelkonto hade hon 1,5 miljoner kronor.

– Jag satt bara och skakade, säger kvinnan i 45-årsåldern till Trav365.

Under söndagens V75 på Romme gjorde skrällarna att utdelningen på sju rätt steg till hela två miljoner kronor. På sex rätt betalades 5 542 kronor.

Innan spelstopp valde kvinnan i 45-årsåldern från mellan-Sverige att lämna in en Harry Boy tillsammans med sin mamma. De valde även tilläggsspelet V75 Boost, för totalt 90 kronor.

– Vi brukar inte spela tillsammans, men jag hälsade på mamma under påsken. Jag är med i ett lag på ATG Tillsammans, men frågade mamma om vi skulle köpa en Harry Boy också. Och det ville hon.

”Hade ingen koll alls”

När väl V75 både var igång, och var över under söndagen, hade kvinnan och hennes mamma ingen aning om vad som hade hänt.

– Vi hade ingen koll alls, vi hade inte följt loppen, eftersom min bror och hans sambo hade varit och hälsat på, och vi käkade en sen påskmiddag. Jag kan ingenting om trav utan hänger bara med. Jag tittar ibland, säger kvinnan.

När klockan slog halv elva på söndagkvällen kom de på att de hade spelat på V75. Kvinnan valde att gå in på sitt spelkonto och för att rätta raden.

– Jag gick in via appen och valde visa saldo. Mamma sa att jag såg väldigt bekymrad ut, säger hon.

”Jäkla massa siffror”

Anledningen bakom det bekymmersamma utseendet? När hon kollade sitt saldo så hade sex rätt på V75 förvandlats till 1 581 900 kronor, eftersom de valde Boost, som gångrade vinsten med hundra på både sex och fem rätt.

– Det var en jäkla massa siffror. Jag vet inte hur många gånger jag dubbelkollade, säkert tio gånger. Man tror att något är fel. Man har väl på sin höjd vunnit en brödrost på lotteri förut.

Visste du om att du valt tilläggsspelet Boost?

– Ja, det visste jag, men jag hade ingen aning om vad det innebar, men tyckte att det verkade bra, säger hon och skrattar.

”Hade lite ont i huvudet”

När ni förstod att det var sant, hur reagerade du och mamma?

– Jag satt bara och skakade. Vi blev överlyckliga, det är helt otroligt. Mamma är pensionär och blev änka för några år sedan och det här blir ju en trygghet för henne.

Hann ni fira vinsten något?

– Min bror och sambo hade åkt hem, så det var bara jag och mamma kvar. Vi öppnade en flaska vin vid halv tolv, jag hade lite ont i huvudet dagen efter, men det var det värt.

Till sist, har ni funderat på vad ni ska göra för vinsten?

– För min del och även för mammas, blir det nog en resa, sedan har jag inte hunnit fundera så mycket mer än så. Det är inte förens nu man börjar första att det är sant.

Dottern och mamman fick 200 ”sexor” och 2 200 ”femmor” på sitt system som innehöll tre spikar.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet