Claes Svensson inför V75 Mantorp

141

claes svensson inför v75 mantorp

Supreme Court kommer att ha extra många anhängare i V75:s multijackpot.
Han ägs av Rikstravet stall HV71 och gjorde succé för dem genom att vinna i debuten för nye tränaren Claes Svensson.
– Han imponerade och ingen av hästarna han möter nu skrämmer mig speciellt mycket. Han kan slå dem från de flesta positioner, säger Claes Svensson.

Multijackpoten i lördagens V75-tävlingar den här Winter Burst-veckan är i skrivande stund upp i 80 miljoner kronor till en ensam vinnare. Spelvärdet är enormt på Nyårsafton och en kille som tränar och kör en av favoriterna är Claes Svensson. I början av september fick han Supreme Court i träning från Stig H Johansson. Hästen har vunnit V75 i tidigare regi och nu köpte Claes in honom som en av sina rikshästar till stall HV71. Den 15 december var det dags för debut på Åby och det blev succé direkt. Supreme Court vann säkert på en fin tid efter att ha kommit till ledningen efter sjuhundra meter.
– Jag var jättenöjd med honom i debuten. Han hade jobbat positivt innan men var ytterligare lite bättre än jag trodde. Det var imponerande. Normalt ska han bara gå framåt med ett 1.13-lopp i kroppen eftersom han inte hade startat på länge innan. Det känns också som att han har gjort det och jag tror att han är ännu bättre nu, säger Claes Svensson.

Ändrar balansen – ”öppnar snabbare”
Supreme Court är klar favorit i den femte V75-avdelningen. Han har innerspår bakom startbilen och tränare Svensson är optimistisk. Vaggeryds-tränaren kommer att ändra lite i balansen och klurar även på huvudlaget.
– Han har fått ett fint läge och det spekuleras mycket om han ska hålla ledningen. Det är inte säkert att han gör det men jag känner mig inte slagen även om han bommar täten. Han kommer hursomhelst att få ett fint lopp.
– Jag ska ändra lite i balansen och finjustera för att få honom rappare från start. Senast gick han med aluminiumskor men nu blir det aluminiumskor med öppen tå. Det gör att han ska kunna öppna lite snabbare.
– I debuten för mig gick han med ett norskt huvudlag. Jag hade först tänkt mig ett helstängt huvudlag men valde ett norskt eftersom han var lite pigg i värmningen. Tanken är norskt huvudlag igen men skulle han vara väldigt lugn och fin i värmningen kanske jag sätter på ett helstängt till loppet.
Hur ser du på vinstchansen?
– Jag tycker att det är en bra vinstchans. Han är inte beroende av ledningen och han kan slå de här hästarna från de flesta positioner. Det är ingen av dem som skrämmer mig speciellt mycket. Det är klart att det finns en risk att han blir fast men det ska vi försöka lösa, säger Claes Svensson.

Föregående artikel– Den här insatsen imponerade på mig
Nästa artikelRekordjackpott! Här är skrällarna du inte får missa

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.