– Den här insatsen imponerade på mig

47

V75 i Norge – då imponerade en svensk mest.

Tuffa styrningar och glädjetårar värmde upp fredagens V75-omgång från Bjerke.

till hästen som framkallade tårarna och till kusken som ”glömde” köra.

När ”alla” går och väntar på V75 Grand Final och 80 miljoner kronor till en ensam vinnare från Mantorp under lördagen så arrangerade vårt grannland i väst V75-tävlingar.

V75-omgången från Norge och Bjerke går knappast till historien som en av de mest intressantaste omgångarna som körts – men vi fick se flera fina vinnare som det verkligen inte ska falla någon skugga över.

Trav365:s expert Christoffer Wickman sätter plusbetyg på omgången då han tar ut det bästa – han hissar den svenske hästen, dissar den norske kusken, och gläds med tjejen från Sköllersta.

 

Sheriff Bi (V75-3)

Kommentar: Var den ende svenske vinnaren den här V75-kvällen från Norge, men det var heller inte vilken vinnare som helst. Den femårige valacken snabbstartade till ledningen och trots elakt tryck under vägen så stack han undan till slut och den här insatsen imponerade på mig, även om man så klart är lite färgad.

 

William Tinhgöj (V75-1)

Kommentar: Här kan man snacka om att det var ”påställt”, Olav Mikkelborg körde som om förlust inte fanns och femåringen var helt överlägsen. Pang fram utvändigt ledaren och sedan körde Olav hela vägen, och här kan man verkligen säga att bästa hästen vann.

 

Gunda (V75-6)

Kommentar: Hade stora trafikproblem mest hela vägen i loppet, men när hon väl fick chansen och kom via spåren i sista sväng så hade hon en helt annan fart än de övriga och även om hon kom från djup köposition så syntes det tidigt att hon skulle vinna. Öystein Tjomsland har gjort ett mycket bra jobb med den här tjejen.

 

Louise Granstedt (V75-3)

Kommentar: Åkte till Norge en fredagskväll för att starta Sheriff Bi på V75, och det slutade i succé. Den 37-åriga tjejen från Sköllersta en bit utanför Örebro tog sin första V75-seger som travtränare, och i TV12 kunde hon inte hålla tillbaka känslorna. Hur Louise ska fira segern? Med jobb hela nyårshelgen.

 

Dag Stovar (V75-2)

Kommentar: Fick den otacksamma uppgiften att få trava utvändigt om ledande jättefavoriten Tysvaer Loke, det bekom honom inte och i en frän upploppsstrid vann den sjuårige valacken till slut säkert och han svarade för en mycket stark insats.

 

Tom Erik Solberg (V75-7)

Kommentar: Valde att sitta kvar i andra par utvändigt med Denise F.Boko när de kom bakifrån, och sedan fick ekipaget aldrig chansen. Med tanke på hur det sexåriga stoet såg ut över mål så är det ingen vild gissning att hon hade vunnit det här skvättlätt om Solberg bara dragit i högertömmen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Den här insatsen
imponerade på mig

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.