Commander Crowe avslutar karriären i USA

146

image

Commander Crowe kommer att avsluta tävlingskarriären i USA.
Ägaren bekräftar att den elvaårige travfantomen ska göra sin sista start i Breeders Crown-finalen på Meadowlands 22 november.
– Händer det inget på vägen blir det så. Vi har inga planer på att tävla en säsong till, säger Barbro Wihlborg på Snogarps Gård.

Segern i Åby Stora Pris för två veckor sedan blev av allt att döma Commander Crowes sista start på svensk mark.
Sagohästen som inledde karriären med 23 raka segrar – och är historiens näst vinstrikaste svenskfödde travare efter Victory Tilly – kommer istället att få avrunda karriären på andra sidan Atlanten.
Elvaåringen är inbjuden till Breeders Crown på Meadowlands i New Jersey 22 november, ett lopp han testade lyckan i redan 2011 och slutade trea.
– Åker vi dit blir det i så fall hästens sista start, säger Barbro Wihlborg som däremot inte kan bekräfta måndagens uppgift på travronden.se att Commander Crowe reser över redan denna månad för att starta i Allerage Farm i Lexington, där kvalificeringarna körs 28 september.
– Jaså, det var en nyhet för mig i så fall. Det är ingenting vi pratat om. Men det är tränaren (Fabrice Souloy) som bestämmer och tycker han att det är rätt så har vi ingenting emot det, säger Barbro Wihlborg.

Tjänat 32 miljoner
Det betyder att valacken, som i helgen uteblev från en tilltänkt start i danska Charlottenlund, i sådana fall skulle avstå den penningstinna Mastersfinalen på samma bana 14 september.
– Det stämmer att vi förmodligen står över den. 2 500 meter är i längsta laget för honom numera. Med ålderns rätt tycker han att det är roligast att tävla över sprinterdistans, så med tanke på det skulle det passa att gå fler lopp i USA, säger Barbro Wihlborg.
Commander Crowe har segrat i 60 av karriärens 102 starter, sprungit in 32 miljoner kronor och travade det absoluta europarekordet 1.08,9/1 609 meter vid segern i Hugo Åbergs Memorial 2012.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHeiskanens chanser inför V86 den 3 september 2014
Nästa artikelJerry Riordans chanser inför V75 Jägersro 6 september

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.