Copiad väljs in i Hall of Fame

32

copiad hall of fame

Dubble elitloppsvinnaren Copiad tar plats i Hall Of Fame – Travets Storheter – vid Nordiska Travmuseet i Årjäng.

Copiad är en av den svenska travhistoriens största nationalidoler. Mest känd är han för segern i Elitloppet 1994 där han utkämpade en ursinnig kamp med amerikanske topphästen Pine Chip. Nu hedras publikfavoriten med en plats i Hall Of Fame – Travets Storheter.
– Det är väldigt positivt och glädjande. Han är väl den bästa vi har haft i Värmland och han har gett så mycket glädje till publik och alla runt honom, så det klart att han ska vara med i Hall Of Fame, säger Erik Berglöf, som tränade och körde hästen.
Copiad vann Elitloppet även 1995 och på meritlistan finns ytterligare en mängd storloppstitlar. Totalt vann han 50 av 81 lopp och sprang in 15 861 650 kronor.

Motivering
”Copiad är en av de bästa hästarna som fötts upp i Sverige och dessutom hästen på allas läppar i mitten av 1990-talet. Han vann i 50 av sina 81 starter och flera av segrarna togs i prestigefyllda europeiska storlopp. Bland storloppssegrarna märks bland andra två Elitlopp och lika många segrar i Oslo Grand Prix. Copiad är en av fem hästar som vunnit Elitloppet två år i rad och han är den enda svenskfödda häst som vunnit Elitloppet två gånger. Segern i Elitloppet 1994 när han vann en minnesvärd duell mot amerikanske Pine Chip är den som alla travintresserade kommer ihåg bäst.
Samma år blev han Årets häst och Årets äldre häst.
Copiads främsta egenskaper var löphuvudet och hårdheten. De egenskaperna tillsammans med snabbhet och styrka gjorde Copiad till en av världens bästa hästar.”

Hittills invalda i Hall Of Fame – Travets Storheter:
2007, Sören Nordin, Ulf Thoresen
2008, Stig H Johansson, Steggbest
2009, Big Noon, Karsten Buer
2010, Bulwark, Rex Rodney
2011, Berndt Lindstedt, Alm Svarten
2012, Uno Swed, Frances Bulwark, Gunnar Eggen
2013, Gert Lindberg, Legolas, Kjell Carlsen, Egil Alnäs, Olle Goop, Margareta Wallenius-Kleberg, Vintilla, Ina Scot, Järvsöfaks, Ego Boy, Stig Lindmark, Gösta Nordin, Gunnar Nordin, Express Gaxe, Lars Lindberg
2014: Victory Tilly, Queen L., Sjunga Best, Trygve Diskerud, Atom Vinter, Stefan Melander
2015: Bork Rigel, Tamin Sandy, Copiad.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.