Hur står det till med Fossens Bonus?

87

v86 2015

Dags igen för glänsaren Fossens Bonus.
Men ingen seger sedan i januari – hur står det till med formen?
– Det är inget speciellt som hänt och jag har fortsatt väldigt stor tro på hästen, säger Färjestadstränaren Magnus Jakobsson inför starten i V86 i småländska Vaggeryd.

I vintras prickade Magnus Jakobsson formen riktigt ordentligt med Fossens Bonus som lekte hem ett par vanliga lopp innan pricken sattes över i med femte raka segern i Axevalla V75.
Hästen som hade problem med sina knän hittade nya växlar efter operation och annan träning. Ett tag såg nästan allt att vara möjligt för hästen med lite drygt 270 000 kronor på vinnarkontot.
På onsdag blir femåringen hårt betrodd igen i V86-8 på Vaggerydstravet. Loppet är ett försök till klass I på V75 med finaler på Åby i mitten av augusti.
– Jag har fortsatt väldigt stor tro på hästen och tycker väl inte att han har visat allt som jag tror finns i den där kroppen. Jag hoppas och tror att det finns väldigt mycket mer i honom – saker som han inte visat ännu så länge, säger Magnus Jakobsson.

Kämpainsats i V75
Fossens Bonus beskrivs som en häst med väldig utstrålning av sin tränare. Men hästen inte bara ser käck ut i höga farter. ”Motor” och ”vinnarskalle” saknas inte heller.
Vid V75-segern på Axevalla i januari avgjorde hingsten efter ett lopp utvändigt ledaren.
– Det var en väldigt bra prestation då. Han kämpade verkligen ända in i mål och viljan är det inget fel på.
Efter det har Fossens Bonus placerat sig 3-0-d-0. I V75-finalen på Solvalla i mars tröt orken efter ett lopp i dödspositionen. I starten efter trampade hästen snett i den första kurvan och diskvalificerades för galopp.
– Det var ett oturligt feltramp där på Mantorp och han var rätt så halt efter loppet. Det tog lite tid innan det läkte ut men nu har han ett lopp i sig där han satt fast och kändes bra och det ser bara bra ut inför starten på onsdag tycker jag. Peppar, peppar är han fortsatt riktigt fin i sina knän också, säger Magnus Jakobsson.
1640 meter och spår fem var det som gällde då Fossens Bonus vann V75 i januari. Nästan samma förutsättningar den här gången – nu med spår fyra bakom bilen. Chansen?
– Vi måste vara lite optimister. Jag tycker väl inte att det har någon större betydelse om det ska kort eller medeldistans för honom. Han funkar bra på kort i alla fall och han kan öppna bra från start – vi kör till och ser vad som händer. Vi tar ett lopp i taget med honom och har inte stakat ut några särskilt i sommar. Vad för slags lopp vi kan vara med i beror lite grand på resultatet på onsdag. Skulle det inte fungera av någon anledning försvinner förstaplaceringen längst upp i raden för honom och då har vi inga startpoäng kvar trots att hästen känns fin, slutar Magnus Jakobsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.