Dagens Dubbel Åby 13/3-2014

527

DDTIPSET

 

11 New Moon Face i DD-1 visade lite av sitt kunnande förra året men blommade inte riktigt ut. Årsdebuten gick inget vidare, det blev ganska snabbt efter att loppet startat. Att det är en riktigt bra häst i grunden är det ingen tvekan om men han är inget att lita på innan han visat upp en stabilare sida. Om han håller sig på benen och är i normal författning så tror jag han rundar till vinst men någon spik är det inte. Jag går mot i tipset och ger nicken till 3 Daryl Boko som jag har feeling för. Står över 9 Ni Talar Bra Latin med risk att få stå i skamvrån efteråt.
Nämner även 8 Race Me med Flemming Jensen som kan vara en luring. Flemming ska man alltid passa när han dyker upp i startlistorna.

I DD-2 spikar jag 1 KLM Buymethemoon trots att det handlar om årsdebut. Han kommer säkert väl förberedd till denna uppgiften och även om han inte kan försvara innerspåret mot snabbstartande 5 Oberon FH så tror jag att Haugstad löser det, finns ju open stretch på Åby…

DD-1: 3,11
DD-2: 1 KLM Buymethemoon
Min raka/roliga DD: 3-1

I V64-2 startar 1 Do It Komp som kan vara ett intressant motbud till troliga favoriten 4 Echauffour. Do It Komp är inte så tokig och kan få en fin resa från sitt innerspår.
8 Nelle Pride i samma lopp har även han ett spännande läge. Skulle det bli position som tredje in så kan det gå undan över stretchen.
7 Radieux vinner väl V64-3 men jag kommer testa att gå mot. 11 Mr Arkansas Rose årsdebuterar och han är rätt så bra i sina ljusa stunder, se upp! Även 4 Skogans Avec är en kuse med en hel del kapacitet. Han fick inte till det under fyraåringssäsongen men kanske kan det bli ett spännande år som femåring.

Lycka till! 

Föregående artikelMaharajah klättrar i Europaligan – Fyra nu!
Nästa artikelResultat V86 12 mars 2014: EN rejäl smäll