Resultat V86 12 mars 2014: EN rejäl smäll

450

v86resultat

En smäll, sedan hände inte så mycket.
Men smällen satt där den skulle och V86 delade ut över 200 000 kronor för alla rätt.
Tioårige valacken Queron de Banville, nyligen importerad från Frankrike, var 94-oddsaren (!) på Solvalla som slog ut de flesta spelare.
– Det är bra för sporten när vi små får vara med och plocka lite av kakan, sa amatören Alf Nordemo från Norrtälje som ställde till det tillsammans med lärlingen Oskar Kylin-Blom.
Onsdag Xpress med V86 är det nya snabbare sättet att köra trav. Åtta lopp på spelkupongen tar en och en halv timme när banorna kör tillsammans på onsdagarna.
Solvalla är stående bana och den här onsdagen var det Bergsåker som turades om med huvudstadsbanan att köra varannan V86-avdelning.
Amatören Alf Nordemo driver Bottna Säteri i Norrtälje tillsammans med sin fru Eva. 2010 köptes valacken Queron de Banville på auktion i Frankrike och i slutet av fjolåret plockade Nordemos hem sin häst för att träna själva.
En het herre som mådde bra av det högt uppskruvade tempot framme i täten, med 1.07 första 500. Oskar Kylin-Blom lät valacken gå med i ryggar och det blev en väldigt enkel seger. Oskar kunde sätta sig tillrätta och bara åka med halva upploppet.
Queron de Banville kapade sitt rekord till 1,11,3 över kort distans med bilstart.
– Jag fick en perfekt resa och det var bara att följa med. Han kändes jättestark hela vägen och är ju van att tävla i Frankrike, sa Oskar Kylin-Blom.
Segern var värd 70 000 kronor. En jättenöjd tränare och ägare.
– Han fortsatte ett halvvarv till efter mål och hade krafter kvar. Han är het men har lugnat ner sig lite ändå. Nu hoppas vi få roligt med honom i sommar, sa Alf Nordemo.

Maranello igen
Den franske hetsporren delade alltså ut nästan 100 gånger pengarna på vinnarspelet och var streckad på under en procent på V86.
Endast 24 system överlevde alla åtta lopp och utdelningen på åtta rätt blev fina 219 714 kronor.
De övriga V86-avdelningarna på Solvalla handlade mest om Björn Goop. Thomas Franck skrällde med fine Maranello i V86 i december. Nu hade han anlitat Björn Goop som backade sig ut från innerspåret och körde fram utvändigt ledaren varvet från mål. Maranello vann enkelt samtidigt som storfavoriten Vernin Starlight sprang och konstrade i kön och aldrig sågs med chans.
Goop vann även avslutningsloppet med Timo Nurmos Wannabe Kemp. Här galopperade tappre Cutting Edge i ledning 75 meter från mål.
– Surt för Marcus (Melander) som var en klar vinnare då han galopperade, sa Björn Goop.
Avelsföreningens Jubileumslöpning för ston såg en imponerande vinnare. Örjan Kihlström valde dödspositionen med Stefan Hultmans italienska Rugiada Dei Rex som avgjorde klassigt den sista biten och klev förbi betrodda Desdemona Boko.

Bergh har en läcker en
I V86-loppen på Bergsåker delades segrarna av två kuskar. Robert Bergh vann ett försök i Diamantstoet med favoritspelade K.J.’s Crazy Lady efter lite dramatik.
Claes Liljeqvist körde undan i ledningen med Googla och visade att han inte var intresserad av släppa. Bergh kröp ner i rygg och letade lucka både utåt och inåt i sista kurvan. Det hela löste sig dock då Claes Liljeqvist tvingades köra undan.
Odramatiskt blev det däremot när Robert Bergh vann med storfavoriten Trailing Edge. Tidig ledning och en lätt och ganska intetsägande seger.
Men uppträdandet av hästen! Han är läcker att se. Så lätt det går för den långklivande femåringen som ser ut att kunna klättra en bra bit i klasserna.

Inget strul av Hawaii
Erik Adielsson valde Bergsåker före hemmabanan Solvalla då Svante Båth kallade på hjälp med ett helt koppel hästar.
Duon tog för sig med en dubbelseger på V86 med två favoriter.
Bearhawaii har strulat bort en hel del pengar. Nu uppträdde han ganska säkert och var aldrig hotade efter att ha snabbstart till ledningen.
– Han har kunnat skifta i travet i loppen. Nu lät jag honom löpa på i någorlunda tempo eftersom han trivs bäst med det, sa segerkusken.
Labero Broline vann loppet för högsta klassen med endast sex startande. Ulf Ohlsson visade tydligt att han ville köra i ledningen med Clear Sign och det blev ingenmansland för Labero Broline sista rundan.
V86-kvällens största favorit redde ut det ändå och bara seglade ifrån ledaren genom sista kurvan. Indigo Broline och Claes Sjöström utmanade till slut och domarna fick titta på ett målfoto innan Erik Adielsson fick nicken att han vunnit loppet.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelDagens Dubbel Åby 13/3-2014
Nästa artikelInför V75 Åby 15 mars 2014: Första segern för Fredrik?