Dagens Dubbel Åby 28/3-2013

232

DDTORSDAG

 

Gårdagens dubbel kändes klurig på förhand och det var bara förnamnet. I DD-1 segrade 16 oddsaren Lajo Zenit efter att ha körts fram i dödens varvet kvar. Tempot hade varit tufft och det var tunga ben över upploppet på de som varit med i körningen. Jag tycker att Ulf Ohlsson gjorde ett misstag när han körde fast med Air Gunner som fastnade med det mesta sparat. Jag hade mycket hellre sett honom sitta kvar i dödens och ge hästen chansen men så blir det ibland och även om jag igår tyckte att Ohlsson var en pajas så går det över. Men faktum är att jag tycker att Ulf Ohlsson är lite överskattad som kusk. Han vinner mycket men det finns andra catchdrivers som är mer talangfulla.

I DD-2 blev det också lite tempo på loppet (kul med lite körning på Valla) och även fast mitt tips Angelice Coger fick en bra löpning så kunde hon inte hänga med speciellt bra över upploppet. Fredrik Persson har ingen toppform på stallet. Istället var det Caddie Geisha och en viss Ulf Ohlsson som såg ut att ha bäst spurtkrafter över upploppet men längst ut kom Uranium flygandes med en sylvass avslutning och Punkaris ben åkte i luften. Jag skrev att Uranium var en outsider om det blev lite tempo på loppet men tyvärr så var jag ändå inte ens nära att ta med henne på bongen. 21 ggr degen stod hon i och oddset på DD:n blev hiskeliga 613,25! Det hade man gärna varit med och fått ta del av. Vi får se om vi kan få något med oss från Åbys DD istället. 

Det blir något kortare tips idag.

 

DD-1

Jag tror mest på de två danska kusarna, 6 Regent Street och 7 Roxy Hill. Bakom dessa är det väldigt öppet. Men jag vill gärna ha med en skräll också. 3 Giglet satt fast med en hel del sparat senast och stallet låter lite uppåt. Ska testas i Tornado vagn (jänkarbike) för första gången!

Rank: 6,7,3,12,1

 

DD-2

1 Flowstarter G ser ut att bli lite väl klar favorit i sin årdebut. Visserligen brukar Svanen ha vältränat direkt men jag vill gå emot. Jag tror det kan bli en del kubbning i detta loppet inledningsvis och jag hoppas mina två drag kan utnyttja detta. 2 Naimi och 9 Loveletter är inga ston som radar upp segrar men de är inte så tokiga när de löper upp till sin kapacitet och de håller fin form. Jag tror mest på Naimi som har det bättre läget men Loveletter har också ett klart spännande läge och det är inte varje dag vi får se Kaj Widell på Åbytravet så vi får hoppas han ger henne chansen.

De som är tuffa låser loppet på dessa två skrällar och håller tummarna till de vitnar men för de som vill ha lite mer säkerhet så fyller vi på med 7 Princess Wine och 1 Flowstarter G bakom.

Rank: 2,9,7,1

 

DD förslag

I DD-1 vill jag strecka tre hästar: 6 Regent Street, 7 Roxy Hill och 3 Giglet.

I DD-2 skulle jag gärna låsa loppet på 2 Naimi och 9 Loveletter men måste nog ha med 7 Princess Wine också. Jag står över 1 Flowstarter G denna gången men de som känner att de vill betala för henne tar såklart med henne.

DD-1: 3,6,7

DD-2: 2,7,9

9 kombinationer

 

Bantat förslag

DD-1: 3,6,7

DD-2: 2,9

6 kombinationer

Min raka DD: 6-2

Min roliga DD: 3-2,9

Tvilling DD-1: u-häst 3 mot 6,7

Tvilling DD-2: u-häst 2 mot 7,9

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

Föregående artikelSå Blir det Påsk på Farmen … eller ”Vissa” Får nog Fira i Bilen… Halvvägs till Tomten
Nästa artikelHetaste hästarna inför Elitloppet!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.