Dagens Dubbel Årjäng 13/7-2013

242

DDLORDAG

 

Stay The Night svek inte i DD-1 i onsdags utan var bara bäst. Däremot trodde jag inte på Perfectly Enough i DD-2. Han har inte visat riktig form men detta var helt klart ett steg framåt. Ska dock tilläggas att han hade flyt sista biten då Kadett C.D galopperade på upploppet och det var troligtvis segern som rök. Även Pato var gott gåendes ute i banan när han hoppade och det var inte slut på krafter. Dessutom var känslan att ledaren Caddie Comet gav sig alldeles för enkelt på upploppet och jag tror att banan kan ha fällt honom. Bra insats av Perfectly Enough men jag kommer gardera honom nästa gång då han har mer att bevisa.
Dagens Dubbel ser en smula svårlöst ut och jag chansar lite och spelar med lite mindre betrodda i DD-1 och låser DD-2 med de två favoriterna och en outsider som kan överraska igen.

 

DD förslag

I DD-1 spelar jag med tre hästar:  4 Onice Axe, 10 Pascal Zet och 12 Estrella Dorada. Inga självklara vinnare men det ser ut att bli tempo på loppet och min vinnare är Pascal Zet som jag tror kommer fälla många till slut.
Onice Axe kanske kan ta sig förbi 1 Salsa Knight och då kanske hon kan hålla hela vägen.
Estrella Dorada är det klara uppåttoner kring och hon kommer säkert flyga lågt sista biten.
I DD-2 tar jag också tre hästar: 4 Duexieme Picsous, 5 Formula One och 10 Sebastian K. Jag var först inne på 9 Raja Mirchi men Ludde rapporterar att han ska få ett lugnt upplägg och att detta är ett lopp inför Åbergs. Han slår inte dessa hästarna på speed och om han får en resa i kön så tror jag inte han vinner.
Formula One lär laddas rejält från start och Jorma kommer inte att ge sig i första taget även om han får mothugg från 2 Hard Livin och Björn Goop. Skulle han ta sig förbi så lär han bli svårslagen men körning där framme lägger upp det för Sebastian K som kommer att avsluta i överljudsfart.
Deuxieme Picsous är en häst som jag alltid gillat och dessutom jagat flera gånger. Därför var jag oerhört besviken på mig själv när jag missade honom senast då han skrällvann. Jag hoppas att det återigen blir jänkarbike och barfota runt om och denna gången med friskusen Kim Eriksson i sulkyn. Deuxieme Picsous har alltid gjort bra insatser över den korta häcken och om han ska köras med samma balans som senast på sprint så vill inte jag riskera att spricka på honom igen. Det kan bli en prestation där vi bara sitter och gapar och inser att en ny elitsprinterstjärna är tänd…

DD-1: 4,10,12
DD-2: 4,5,10

9 kombinationer

 

Min raka DD: 10-10
Min roliga DD: 10,12-4

 

Tvilling DD-1: u-häst 10 mot 1,4,6,7,10,12
Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 2,3,5,10

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFinalklart i Stochampionatet
Nästa artikelV75Tillsammans Årjäng 13 Juli 2013