Finalklart i Stochampionatet

225

finalklart

System Performance var en av sex vinnare då uttagningsloppen till årets upplaga av Stochampionatet avgjordes under fredagskvällen. Foto av JEANNIE KARLSSON

Fascination var kulldrottning som två- och treåring varpå hon nyligen fick kapitulera till förmån för Gisela Ås i Drottning Silvias Pokal. Nästa stora slag för de fyraåriga stona är Stochampionatet den 21:e juli och att döma av kvällens uttagningslopp finns chansen till att hon snart är tillbaka på tronen.

– Det var en fin bekräftelse och hon verkar vara tillbaka i full form, sade Johnny Takter efter segern.
Via tidig ledning togs tempot ur loppet varpå segern blev komfortabel via drygt 1.12 sista varvet.
– Hon kan springa ännu fortare än vad hon gjorde ikväll och fortsätter verkligen att utvecklas, berömde Johnny Takter efter att ha finåkt upploppet ner och vunnit med tre vattentäta längder.

Fyra av sex från ledningen
Fyra av de sex uttagningsloppen vanns från ledningen där övriga spetsvinnare hette Kaisi Southwind, Youana och Rica Neo. Den sistnämnde innebar samtidigt att Åke Svanstedt har två hästar med till final då T.P.Emily slutade tvåa bakom Fascination.

Kihlström x 2
Även firma Melander/Lundström har med två hästar med i finalen. Detta i form av Mousse och System Performance och gemensam nämnare för dessa var att Örjan Kihlström skötte tömföringen.
– Mousse har varit jättebra hela tiden och gör nästan alltid bra lopp. Fick göra jobbet själv, men avgjorde ändå på ett rejält sätt, sade Örjan Kihlström.
– Även System Performance kändes jättefin. Hon avgjorde enkelt, jag hade tussarna kvar och är även hon riktigt rejäl, avslutade Kihlström.

Lars I drog nitlotten
En av de som övertygade mest i uttagningsloppen, Fascination, hade otur när finalfältet skulle lottas. Kretsen kring hästen fick dra sist av vinnarna och därmed ett sjättespår bakom startbilen. Desto bättre lycka för Åke Svanstedt och Catharina Johansson som drog de två innersta spåren för Rica Neo och Youana.

Finalfältet i Stochampionatet 2013 med tränare inom parantes:
1. Rica Neo (Åke Svanstedt)
2. Youana (Catharina Johansson)
3. Kaisi Southwind (Åke Lindblom)
4. System Performance (Stefan Melander)
5. Mousse (Catharina Lundström)
6. Fascination (Lars I Nilsson)
7. Todays Butterfly (Henrik Svensson)
8. Your Highness (Ulf Stenströmer)
9. T.P.Emily (Åke Svanstedt)
10. Blended Scotch (Per Linderoth)
11. Monas Invercote (Hans Östberg)
12. Lovers Lane (Stefan Persson)
Förstapriset uppgår till en miljon kronor.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSanity får slå in sista spiken…
Nästa artikelDagens Dubbel Årjäng 13/7-2013