Dagens Dubbel Axevalla 15/4-2014

269

DDTIPSET

 

DD-1 är ett fint stolopp och det känns lite halvöppet. Jag tänker chansa tipset till 10 Playing Tua som har lopp i kroppen och gynnas av Axevallas långa upplopp. Hon har en riktigt tung avslutning som jag tror kan avgöra detta.
Fyller på med tre stycken bakom: 4 Jumble Ås, 8 Simb Ruby och 9 The Editor. Jumble Ås debuterar i regi Flemming Jensen och det känns klart intressant att se om hon har hittat någon ny växel. Är snabb ut men frågan är om Jensen trycker av från start.
Simb Ruby kördes väldigt passivt senast och gick i mål utan att vara fullt brukad. Såg väldigt fin ut och håller bra form. Hittar Dalborg bara vettigt slagläge så kommer hon fälla många med sin spurt.
The Editor kanske är ute på lite väl djupt vatten men hon är väldigt bra i grunden och senaste loppet tycker jag var ett steg framåt. Kan få loppet och helt avsågad är hon inte.
Jag tar en risk när jag står över 7 Braås Palema och risken är ungefär 50/50 att jag får stå med dumstruten efteråt men min teori (som säkert är helt knasig :)) är såhär: Braås Palema blev struken senast inför starten på Momarken. Luftvägsinflammation var anledningen och även om den säkert inte var speciellt elak så räknar jag med att Braås Palema fått stå över några jobb. Det kanske inte alls påverkat henne och hon kanske bara krossar allt men jag hoppas hon blir favorit här och att det saknas lite i henne.

I DD-2 tror jag väldigt mycket på 3 Nagini som gör andra starten för Peter Untersteiner. Är rysligt snabb ut och lär väl leda loppet runt om. I årsdebuten satt skorna på och jag vet inte om Untersteiner rycker av dom nu men jag hoppas det. Om inte så kan Nagini vara en favorit i fara. Därför dubblar jag systemet med 8 Ricardo Mols som är en vass sprinter. Han vann från samma läge ifjol på Ålborg i Danmark. Gynnas av det långa upploppet.
Ni som vill ha ytterligare en luring tar med 9 Pampas SIR som jag gärna skulle ta med men jag tycker systemet blir för stort.

DD-1: 4,8,9,10
DD-2: 3,8
Min raka DD: 10-3
Min roliga DD: 4-8

Vem ska slå 3 Don Clerk i V64-1? Ingen tror jag. Han såg helt lysande ut och det är sjukdom eller galopp mot. Får man runt 10 gånger i odds på tvilling med 10 Rocket Man så tycker jag man ska testa en slant.
2 Nissan Broline gör intressant debut för Peter Untersteiner i V64-2. Hon visade upp fin kapacitet redan förra året i Per Lennartssons regi men då hade stall Lennartsson ingen form. Nu tror jag vi kommer få se en kuse som vänder ut och in på detta motståndet. Värsta motståndaren tror jag 7 Wingait Ida är.
Är 3 Sensei i bra författning direkt i årsdebuten i V64-3 så har jag svårt att se honom förlora.
Mycket Fleming Jensen denna dagen. I V64-4 gör 13 Yamani Hornline andra starten i Jensens regi och det handlar om årsdebut. Ska bli mycket intressant att se hur han fungerar. Är ju läskigt stark och det kan bli en sådär härligt överlägsen seger från dödens. Vid gardering ska man inte glömma bort 2 Quite Windy.

Tycker det känns som att det kan bli ganska låg utdelning på V64 och bra utdelning för Flemming Jensen. V6 alternativet eller kanske flerbong tror jag på.

Lycka till! 

Föregående artikelInför V86 16 april 2014: Travlivet leker för Carl-Otto
Nästa artikelKarriären över för travstjärnan Formula One

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.