Inför V86 16 april 2014: Travlivet leker för Carl-Otto

270

travlivet leker

Liverpool på väg mot titeln i Premier League.
Två toppchanser på V86.

Livet leker för fotbollsälskaren och travtränaren Carl-Otto Göransson.
– Jag har en ruggigt bra feeling. Nu går det mesta vår väg.

Carl-Otto Göransson är på ett strålande humör när vi ringer upp för att prata lite V86. Det är jackpot med tio miljoner kronor i potten till en ensam vinnare och Halmstadtränaren har en nyckelroll med vinstchans på både Solvalla och Jägersro.
”Calle” är inbiten Liverpool-fan sedan laget besökte Halmstad när han var liten.
– Det var pappa som drog med mig. I dag försöker jag se så mycket jag kan, men ibland krockar det så klart och då får man uppdatera sig på annat sätt. Jag har till och med en Liverpool-tatuering, berättar 35-åringen.
Söndagens 3-2-seger i seriefinalen mot Manchester City innebär att favoritlaget är i förarsätet i Premier League med bara fyra matcher kvar att spela.
– Det var så jävla skoj, tidigare har jag sagt att får vi en Champions League-plats (topp fyra i serien) ska vi vara jättenöjda. Men nu ser det mycket bra ut. Nu är det min tur att håna kompisarna som trackat mig i alla år.

Hyllar personalen
Vi byter samtalsämne från fotboll till trav och konstaterar att Carl-Otto Göransson har haft en mycket stark inledning på 2014.
15 segrar på 69 starter ger en segerprocent på 22.
– Hästarna går jättebra och jag är jättenöjd. Vi hade ett bra år i fjol också och efterhand har vi fått in bättre och bättre hästar. Största orsaken är min personal som lägger ner hur mycket tid som helst på hästarma. Vi är fem stycken plus en tjej som hjälper till på helger, säger Carl-Otto Göransson.
I fjol satte stallet rekord med drygt 2,2 miljoner kronor inkört. I år närmar man sig redan en miljon kronor.
– Vi har satt upp ett mål för verksamheten, men det håller vi för oss själva. Jag vill inte gå ut i media och skapa någon onödig press.
I dag finns 45 hästar på träningslistan varav 21 är två- och treåringar.
– Det är ett antal som passar. Jag vill ha kvalité och det har jag, så jag är nöjd. Men det är klart att det alltid finns plats för bra hästar.

Toppformen kommer med värmen
Stallet har två hästar till start på onsdagen inom V86-spelet, en på Solvalla och en på Jägersro. Chefen själv väljer att åka till Solvalla med 3 Wiss Rambo (V86-2).
– Jag var nöjd med honom på Lunden senast där han blev tvåa. Han behövde det racet och känns jättefin i jobben. Jag tror formen är på väg uppåt. Han är nära toppformen som brukar komma när det blir varmt, säger Carl-Otto Göransson.
– Han har blivit kvick ut på äldre dar och Björn Goop får prova rejält från start. Rambo är som bäst när han får sköta sig själv och dra på i bättre tempo.
Innan starten på Lunden så gjorde även Wiss Rambo två starter på Vincennes under det franska vintermeetinget.
– Han hade en jävla otur i den första starten då han blev påkörd efter 300-400 meter. Det loppet hade han inte förlorat. Jag hade gärna haft en seger Prix d’Amerique-helgen. I den andra starten gick han fortast av alla över upploppet från en svår utgångsposition.
Gör du några ändringar när det gäller Wiss Rambo till den här starten?
– Ja, han får en jänkarvagn den här gången, en ufo-vagn.

Strålande inledning på året
Stallets hopp på Jägersro är 9 Paramount (V86-3) som inlett året strålande med två segrar och ett andrapris.
– Det här är en ruggigt bra häst. Han var lite sämre på V75 på Åby näst sist då han blev tvåa men vi hittade förklaringar, det var lite vajsing på blodvärdena. Men det har vi rättat till och han gjorde ett ruggigt lopp senast hemma i Halmstad.
– Bakspåret nu är jättebra. Det går inte att bränna till ledningen varje gång och han är minst lika bra bakifrån.
Några ändringar när det gäller honom?
– Ja, han kommer att gå med framskor den här gången, lätta, lätta aluminium-skor.

Lars-Ove Pettersson

 

Föregående artikelTvå kvalplatser till Elitloppet!
Nästa artikelDagens Dubbel Axevalla 15/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.