Dagens Dubbel Axevalla 4/3-2014

567

DDTIPSET

 

Jag litar på 3 On Hold i dagens dubbels första avdelning. Tycker han såg riktigt fin ut senast när han mosade motståndet i ett stayerlopp trots en tung resa. Här tror jag att On Hold sitter i spets efter 500 meter och sedan når ingen honom. 2 Gambrinus Degato är en tuff motståndare men jag gillade inte alls intrycket på honom senast. Har nog en bit kvar till formen.
Värsta motståndaren kanske 6 Tsar De Bruzeau är som har fin form. Han gick en tung slutrunda senast och fick segern till skänks när ledaren galopperade 150 meter från mål men Tsar De Bruzeau hade gjort hela jobbet själv och ska räknas här bakom min spik.
5 Ivar Sånna blir intressant att se nu när han gör comeback och har hunnit bli fyra år. Jag tror dock inte han är vässad för stordåd ännu.

3 Bonnies Maggie är klar förstahäst för mig i DD-2 men galopperna oroar en aning. Hon hackade en hel del i travet senast och när Stefan lyfte ut henne ett spår för att anfalla så galopperade hon. Har man fått ordning på henne så spetsar hon här och sprintar undan till seger men formen är ett frågetecken och likaså om hon går felfritt. Därför fyller jag på med ett gäng hästar bakom.
7 Goodspeed är ingen tokig häst och såg OK ut senast. Med en vettig resa här kan han utmana.
8 Open tappade rejält senast på Åby men jag gissar att han kanske inte var helt kurant. Han ska räknas här trots läget.
9 Good As Princess kanske är värsta motbudet till en travande Bonnies Maggie. Intressant smygläge här och med lite tempo kan hon definitivt spurta hem detta.

DD-1: 3 On Hold
DD-2: 3,7,8,9
Min raka DD: 3-3
Min roliga DD: 3-7

Spelar ni V64 har jag ett par roliga drag (tror jag åtminstone, spelet till V64 har inte öppnat ännu :)). I V64-1 startar 9 Barfighter L.M med 20 meters tillägg. Han gick en bra slutrunda senast och såg mycket fin ut. Kommer han vettigt på det här så tycker jag han har chans att slå av de andra till slut. 5 Love Palema kanske är värst på startvolten men brottas också med ett femtespår.
6 Red Hot Snapper blir väl favorit i V64-2 och normalt sett ska han springa hem ett stayerlopp som detta om han är vid sunda vätskor. Jag tycker dock det ska bli intressant att se 10 Panter Neo nu när han debuterar i regi Jörgen Westholm. Bra häst i grunden och har man fått till honom så kan han skrälla.

Lycka till!

Föregående artikelFem tippar V75 Färjestad 8 mars 2014
Nästa artikelInför V86 5 mars 2014: Revansch för I Saw You?