Dagens Dubbel Bergsåker 2/3-2013

229

DDLORDAG

 

Låset i DD-1 kändes på förhand som ett mer eller mindre stensäkert lås men Kajsa Frick och Turbos Cherie ville annat. Turbos raketstartade till spets och sedan var det ingen som nådde den speediga märren. En riktigt bra insats. Storfavoriten Digital Darling galopperade i startrusningen och så var hennes dag förstörd. Milton Zet fick trava utvändigt och jag var länge ganska säker på att han skulle kunna ta ner ledaren men jag bedrog mig.

I DD-2 blev det dessvärre tidig galopp för min chansspik M.T.Havana Girl. Enligt stall Normans hemsida så slog hon sig på ett framknä och snubblade i galopp. Hon ska ha känt mycket fin i det läget och hade troligtvis slutat långt fram. Ska passas framöver är uppmaningen från stallet. Den tar vi!

Duktig vinnare blev istället Recation som har en vass speed.

Bergsåker står som värd för Dubbeln imorgon och lite tips följer nedan.

 

DD-1

Jag tror väldigt mycket på 2 Quangaroo Zet här. Bästa hästen i fältet och han är väldigt nära toppformen som har tagit lite tid att nå. Från ett perfekt utgångsläge bör segerchansen vara mycket god. Daniel ska ladda vad som går för ledningen och kommer han dit så bör han under alla omständigheter bli svårslagen. Ska gå med öppet huvudlag för första gången och Redén tror att det kommer ge bra effekt  och att han kommer kämpa mer när han ser sina motståndare.

Men jag vill rekommendera ett mindre spel med 6 Fantastic Ås också. Han är i grym form och spurten han levererade senast var finfin. Visserligen är motståndet mycket skarpare nu men får han ett lopp på rulle i högt tempo så fäller han många till slut. Det kan bli lite kubbning i loppet och det skulle gynna Fantastic Ås.

Rank: 2,6,5,7,10,8

 

DD-2

Här luktar det som att det blir en tuff inledning. Många är det som på förhand aviserar laddning för spets, några vill dit för att släppa och några vill dit för att köra där. 2 Sandrngham Hanover, 3 Middle East, 4 Aloe Vera och 7 Bon Frecia är alla mycket startsnabba och laddas för ledningen. 3 och 4 vill ha rygg medan 2 och 7 är ute efter att dirigera loppet. Även 1 Donttellmewhattodo kan blanda sig in i spetsstriden men jag tror att han är nöjd med rygg på Sandrngham Hanover. Jag skulle dock inte bli helt överraskad om Per Lennartsson bestämmer sig för att köra i spets om han kan försvara innerspåret då Donttellme känns klart på G. Men jag får mer feeling för att Sandrngham Hanover lyckas nå spets. Men jag blev inte speciellt imponerad av hans tredjeplats senast i finalen. Man skyllde på att banan var kladdig och kanske var det så enkelt men njaae, han borde absolut varit tvåa för att ha fått godkänt. Det är inte säkert att banan på Bergsåker blir strålande och jag tänker chansa bort Sandrngham. Mitt tips går istället till favoriten 7 Bon Frecia. Han gjorde ett riktigt bra lopp senast utvändigt om Mr. Picolit. I sin nuvarande form tror jag att han kan göra hela loppet själv och jag blir inte speciellt förvånad om han vinner loppet från dödens på Sandrngham.

Men liksom DD-1 så vill jag ha med ett mindre spel på en rolig outsider. 11 Ted Blågul är i riktigt bra form. Senast var han riktigt fin från ledningen och han så när som nosade ut fine Francais Du Gull i dennes årsdebut. Francais som man matchar mot Sweden Cup i år och då är det inte så tokigt att vara tvåa bakom honom med en nos. Läget är ju trist men med tanke på att det kan bli bra tempo på loppet så kan Ted vara ett spännande drag.

Rank: 7,11,1,2,3,4,10,12,8,9,5,6

 

DD förslag

Jag tycker man ska spela flera DD kuponger denna lördag. Den troliga DD:n är favoritkombinationen 2-7, den tror jag mycket på, men oddset blir inte mycket att hurra för. Men jag tycker även att man kan spela några bongar med dragen, 6 i DD-1 och 11 i DD-2.

Rak DD: 2-7

En kombination

Outsider DD: 6-7 och 2-11

En kombination vardera

Skräll DD: 6-11

En kombination

Den raka tycker jag man kan lasta in lite på. De två outsider DD kan vara värda en mindre slant och skräll DD är naturligtvis en riktig kantboll och ingen kombination som jag tycker man ska betala mer än ett par guldslantar för.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.