Dagens Dubbel Boden, Peabtravet 15/6-2013

246

DDLORDAG

 

Vilken urtrist dubbel det blev i onsdags. Mitt drag Noble Knight spetsade enligt badkarskörningen men dessvärre kunde Digital Ink enkelt ta sig ut och Johan Untersteiner bakom Noble Knight släppte mer än välvilligt täten. Trist men kanske körde han ändå för bästa möjliga position då Digital Ink inte är speciellt kul att ha på utsidan. Men det hade varit spännande att se Noble Knight i spets. Men ingen idé att kolla i backspegeln för mycket. Men vi slänger ändå en blick till och konstaterar att DD-2 blev ett sömnpiller där Handler kunde ramla undan till säker seger efter att ha fått bestämma i ledningen. Min chansspik och drag Ed Rapide var jag besviken på. Tycker han borde kunnat lite bättre. Grr! 

Förresten, ni såg väl avslutningen från Chelsea Boko i DD-1?! Nästa gång han startar så spikar jag honom nästan oavsett spår. Grym!

Imorgon är det midnattstrav på Peabtravet i Boden och första start på V75 går inte förrän 20:15. Gott om tid att knåpa ihop systemen under morgondagen med andra ord. Enligt prognoserna ska det bli en del regn under dagen och framförallt framåt eftermiddag/kväll så jag rekommenderar er som har möjlighet att hålla lite koll på värdefull info från tränare och kuskar angående banans beskaffenhet och eventuella balansförändringar. Läste någonstans att Bodens bana kan bli lite hård och det regnar mycket. Kan vara bra att ha med i bakhuvudet. 

Under morgondagen dyker även mitt V75 tips upp och då har jag förmodligen luskat fram något annat smaskigt (förhoppningsvis) så håll koll här på sidan. Men nu kör vi lite DD tips!

 

DD-1

Ett öppet klass I försök inleder DD spelet och jag tänker chansa lite och spika 10 Keen Kemp. Det är ett ganska fint sto med bra kapacitet och jag är inne på att hon rundar till vinst. Mauri Jaara är en duktig kusk och jag hoppas han tar rygg på startsnabba 4 Nautical i starten. Hamnar de vettigt till så är saken biff 🙂

De som gärna vill ha med ytterligare en häst streckar 5 Mr Vox som inte är så tokig och håller bra form. Aningens kuskförstärkt denna gången men kanske inte så mycket i mina ögon som i många andras…

Favoriten 8 Ulm Karsk tror jag får tufft att komma till från det läget och att upprepa senaste loppet, nja.

Rank: 10,5,4,1

 

DD-2

Favoriten 3 Le Mat har väl egentligen en bra uppgift framför sig och normalt sett tar han hem detta. Men jag litar inte fullt på honom och jag vill göra ett försök att fälla. Jag drar streck för 5 Oppoppopp, 6 Handsome Fayline, 7 Valiant Kemp, 11 Made At Home och naturligtvis även Le Mat. Oppoppopp tycker jag är klart intressant. Enligt tränaren är han i sitt livs form och har känts bra i träningen. Takter körde senast och får chansen igen, nu med ett bättre läge. Löser det sig bara någorlunda så kan han mycket väl skrälla här. Se upp!

Handsome Fayline och Valiant Kemp är två dugliga hästar i detta sällskapet och i egenskap av deras lägen så får de chansen.

Sista strecket Made At Home blir något av ett kuskstreck. Dock rapporteras hästen vara i fin form och träna bra. Erik kan trolla från omöjliga lägen och jag blir inte förvånad om Made At Home kommer spurtandes längst ut.

Rank: 3,5,6,7,11

 

DD förslag

I DD-1 chansspikar jag 10 Keen Kemp och i DD-2 tar jag fem hästar och hoppas att den stora favoriten faller: 3 Le Mat, 5 Oppoppopp, 6 Handsome Fayline, 7 Valiant Kemp och 11 Made At Home.

DD-1: 10 Keen Kemp

DD-2: 3,5,6,7,11

5 kombinationer

 

Min raka DD: 10-3

Min roliga DD: 10-5

 

Tvilling DD-1: rak tvilling med 5-10

Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 3,6,7,11

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFinsk sisu i norr!
Nästa artikelJofagrillor

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.