Dagens Dubbel Bollnäs 5/6-2013

214

DDONSDAG

 

I lördags var jag ute och seglade och då menar jag tyvärr inte att jag verkligen var ute och seglade utan att jag var iskall i mina tips och framförallt i avslagen. Abborren fick något förvånande överta spets i DD-1 och sedan var den starka märren ohotad. I DD-2 var det väldigt bra info på Standout men tyvärr kom den informationen efter att jag gjort mina tips. Trodde ändå en hel del på Mosaique Face men han kunde inte försvara ledningen och från rygg på ledaren trodde jag åtminstone att han kunde fått med sig andrapriset men dessvärre blev han snuvad på det. Standout var ruggigt bra och han såg ut att jogga i mål och jag tror att han hade kunnat gå minst ett halvvarv till. Nu är det visserligen tre månader kvar till derbyt och mycket kan hända under vägen men just nu är Standout min favorit till derbyvinst.

Nu är V86 ute på turné i vårt avlånga land och idag är det Bollnäs som får den äran. DD tips finner ni nedan.

 

DD-1

6 L.K är en häst jag gillar och det låter som att han kan få en bra start från springspåret. Han årsdebuterade senast och gick klart bra i ett tufft gäng. Detta motståndet ser inte värre ut och jag tycker han ska räknas tidigt och jag ger honom mitt tips.

Vill dock fylla på med några kapabla utmanare bakom. 1 Rebellion, 3 Crash And Burn, 10 O.F.V.Continue och 11 Whosyourdaddy. Rebellion är favorit men han är inte helt att lita på ännu och det är inte säkert att han kan försvara innerspåret.

Crash And Burn, OFV Continue och Whosyourdaddy är en trio outsiders som kan vinna om det klaffar.

Rank: 6,10,3,1,11

 

DD-2

Jag tänker ta en lite rövare i DD-2 och spika 12 Eleanor Rigby som jag har fastnat för. Klaffar det bara lite på vägen så tror jag hon spurtar ner samtliga. Har sett riktigt bra ut i årets tre starter och det känns som att det är dags för seger nu.

Värst mot tror jag 1 Malin Tilly och 15 Kimono Pearl är. Framförallt Kimono Pearl kan ha en fördel om Adielsson prickar springspåret och kan köra sig till en bra position direkt. Faktiskt inte omöjligt att han laddar för spets därifrån om hästen känns bra. OM de skulle kunna köra sig till ledningen så blir hon helt klart svår att tas med men jag håller tummarna för att det blir trafikproblem.

Söker man efter kantbollar så nämner jag 13 Super Ariel och 14 Kiss Me Kemp som är två fina fyraåringar. Inte helt borta om det stämmer på vägen.

Rank: 12,15,1,7,14,13,4

 

DD förslag

I DD-1 streckar jag fem hästar: 1 Rebellion, 3 Crash And Burn, 6 L.K, 10 O.F.V.Continue och 11 Whosyourdaddy. I DD-2 chansspikar jag 12 Eleanor Rigby men jag gör även en rak DD där jag spelar med 6 L.K mot 15 Kimono Pearl för att förhoppningsvis få tillbaka insatsen om Eleanor Rigby torskar.

DD-1: 1,3,6,10,11 

DD-2: 12 Eleanor Rigby

5 kombinationer

 

Min raka DD: 6-12

”Backup” DD: 6-15 (lite mindre insats på denna)

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 1,3,10,11

Tvilling DD-2: u-häst 12 mot 7,13,14

 

Drag till V86: Många väljer säkert att låsa V86-1 på 3 Caballion och 4 Marshland men jag tycker inte man ska glömma bort 9 Indigo Broline, 10 Rakas och 11 Staro Cold Carat. I nuläget är Marshland favorit och han vann lopp senast i Mars… 2011! Nu överdramatiserar jag lite för det är stentufft motstånd han har mött men man ska ändå inte underskatta det faktum att han inte vunnit lopp på väldigt länge. Favorit i fara. Indigo Broline är mitt tips!

I V86-4 är 3 Pink Elephant stor favorit, omgångens största just nu faktiskt. Jag tänker göra ett försök att fälla honom. Han står hårt inne i loppet och det finns flera tuffa stayers som kan utmana. Även om Pink Elephant är en mycket fin häst med en härlig inställning så tycker jag att det ur en spelsynpunkt finns värde i att gardera honom. Strecka många är mitt råd. Se upp med 15 Montgomery Gel, Nurmos är uppåt! Även 10 Rite Key och 11 Balticas Yahoo är på tok för lite streckade.

2 Queasy i V86-3 är omgångens bästa spik!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

Föregående artikelInför V86: Spänt inför Caballions comeback
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 Charlottenlund 9 juni

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.