Inför V86: Spänt inför Caballions comeback

210

caballions comeback

Hallå där…
…Henrik Larsson, Solvallatränaren vars fyrfaldige miljonär Caballion gör comeback i V86-1 på onsdagen. Både spänt och efterlängtat förmodar vi.
– Ja, det ska bli jätteskönt. Klart att vi har längtat efter det här. Men det är ju inte en av de enklaste hästarna att årsdebutera heller eftersom man med hans historia inte riktigt vet vad han ska hitta på.
Operation i december för förträngningar i de så kallade karpaltunnlarna i hästens knän och en sträckning i mars som gjorde att ni fick sakta ner lite. Det har tagit tid.
– Nja, det var mest att vi stoppade upp några planer på tidiga lopp. När han fick sin lilla sträckning kom vi på att det inte fanns någon anledning att vara ute tidigare. Elitloppet skulle vi exempelvis inte vara med i. Det var lagom att komma ut nu.
Är formen kanske 70-80 procent inför starten i V86 i Bollnäs?
– 70 skulle jag kunna gissa. Han har i alla fall känts väldigt fin i jobben en längre tid. Vi har tränat honom rejält och även kollat upp honom ett flertal gånger. Allt har sett perfekt ut. Det är några hårda hästar med i loppet som blir svåra. Jag säger inte att han inte kan vinna, men jag tror att det kommer att bli tufft.
Vad hoppas du och broder Fredrik av sommaren om Caballion går bra i Bollnäs?
– Då hoppas vi kunna höja ribban. Det finns flera stora lopp vi vill vara med i. Norrbottens Stora Pris (15 juni) ligger exempelvis i vår planering om nu allt funkar.
10 O.F.V. Continue (V86-7) vann sin comeback i början av maj. Startgalopp senast.
– Han blev för ivrig och slog i vingen så det var lite orutin som sken igenom. Han är normalt sett travsäker och jag tycker att han duger en bit i klassen. Vi är lite småoptimister.
I Diamantstoet, V86-8, plockar ni ut 7 Julles Electra som startat tre gånger för er och jagar första segern. Chansen?
– Hon satt fast sist på Färjestad med mycket krafter kvar och hade varit långt framme med fritt. Formen är bra och läget intressant. En fin häst som gjort det bra hos oss och en plats bland de tre är ingen omöjlighet. Julles Electra och O.F.V. Continue har likvärdiga chanser. Caballion får väl vara en outsider då.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Jagar seger och en finalplats
Nästa artikelDagens Dubbel Bollnäs 5/6-2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.