Inför V75: Jagar seger och en finalplats

216

finalplats V75

Hallå där…
…Jonas Eriksson, sambo med Solvallatränaren Ulrika Wällstedt, som åker dryga 100 mil tur och retur för att starta 4 Offshore Dream (V75-4) i Östersund.
Det var nära en seger i V75-debuten i Gävle senast?
– Ja, men hästen blev lite stressad efter fyra omstarter och när loppet kom i väg i det femte försöket gick det inte alls att ladda med honom. Sedan fick han köras till ledningen och han höll ändå bra som tvåa. Han gjorde ett bra lopp och gick 1.11,8 sista varvet. Att han inte kunde hålla undan för den i ryggen är inte mycket att säga om.
Märsta-Östersund är en riktig långresa.
– Ja, det är det. Men han står kvar i klass II efter andraplatsen och vi ska försöka ge honom en placering till så att han kommer med till V75-finalerna på Eskilstuna 29 juni. Vi hade att välja mellan Östersund och ett lopp på Axevalla, men eftersom det är autostart på Östersund valde vi det.
Så det viktiga i den här starten är en placering?
-Nej, det vill jag inte säga. Han åker till Östersund för att vinna och jag tycker att han är en av dem som kan vinna också.
Vad tror du om långresa och övernattning?
– Det tror jag ska gå bra. Han åker på fredagen tillsammans med andra Solvallahästar. Det är första gången han sover borta, men det är en matglad kille som normalt åker utan bekymmer.
Offshore Dream gick barfota runt om senast. Hur blir det nu?
– Han var länge på banan senast och det slet på hovarna så därför blir det skor bak den här starten. Vi sparar hovarna till en eventuell final istället. Men jag vet inte om har så mycket betydelse, det viktiga för honom att han kan gå barfota fram.
Han gick med öppet huvudlag senast.
– Ja, och det blir samma igen. Det passar bäst på honom än så länge.
Han brukar gå i jänkarvagn men gick i vanlig sulky senast.
– Då var det voltstart, med största sannolikhet blir det jänkarvagn nu när det är autostart.
Vad säger du om uppgiften med spår fyra bakom bilen över 1 609 meter?
– Uppgiften passar bra. Han är naturligt startsnabb och är säkert med och kör om ledningen. Men sedan är det svårt att sia om han kommer dit. Men det är väl inget måste att han ska gå i ledningen heller.
Vad säger du om motståndet?
– Det är väl Westholms (10 Time Machine) som har imponerat lite på mig. Jag såg den vinna i den näst senaste starten i ett ramlopp under V75-dagen på Gävle. Men jag vet inte vad han kan bakifrån?
– Vår häst var favorit på V75 senast och att han förlorade då gör inte honom sämre i nu. Däremot känns det lite skönare att slå ur underläge. Han är bra och under utveckling.
Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Folkfest när V86 gästar Bollnästravet
Nästa artikelInför V86: Spänt inför Caballions comeback

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.