Dagens Dubbel Färjestad 13/4-2013

196

DDLORDAG

 

Mitt outsiderdrag Twigs Tiffany i DD-1 kördes offensivt till spets och var sedan ganska ohotad över upploppet. Så långt gick det bra. Dessvärre gick inte min rövare hem i DD-2. Nato Dream som jag valde att stå över glänste väldigt i värmningen och redan då fick jag torskfeeling. När sedan starten gick och Adielsson släppte Nato Dream till spets så kändes loppet klart. Även om jag hann få upp pulsen en aning när Quid Pro Quo anföll så var det egentligen aldrig någon riktigt fara för Nato Dream som verkligen övertygade. Men Quid Pro Quo gick klart bra och det blir intressant att se honom nästa gång.

Imorgon är det Färjestad som serverar dubbeln och dessutom är det dubbel jackpot!

 

DD-1

Jag tror att loppet står mellan 1 Orione Spin, 3 Big Sky Hurricane och 5 Going For Gold Zaz. Outsiders är 7 Onion F.H och 9 Allaballakaitoz och övriga känns mest som rysare. Jag tror att Big Sky Hurricane, som är nedstruken ett spår, är den som tar hem detta. Det låter uppåt från stall Stig H och man ska ändra lite i balansen denna gången. Erik kan lägga upp loppet lite hur han vill och det blir spännande att se Big Sky med lopp i kroppen. Då jag tycker DD-2 känns svårlöst så tänker jag måla på lite där och chansspikar Big Sky Hurricane i DD-1

Rank: 3,1,5,9,7

 

DD-2

3 Democrat är ruskigt snabb från start och han bommar inte ledningen här men frågan är om han körs i spets. Han gjorde en fin insats senast i sin debut för Cattis Lundström men fick också loppet i rygg på en het Digital Darling. Då var det sprint, nu är det medeldistans. Som favorit i nuläget känns han för mig helt iskall och inte alls intressant att spela med på dubbeln. Min vinnare är 9 El Mago Pellini som är riktigt bra. Han såg mycket fin ut i årsdebuten och vann busenkelt efter ett snabbt sista varv där Ludde drog på bra sista 750. Han kommer att tampas med de andra fyraåringarna i de stora loppen och jag tror han kan lägga detta gänget på rygg.

Men jag vill ha med ett gäng hästar för chansen att få ett hyggligt odds. Lite olika insatser beroende på chansvärderingen. 2 Fighter Gull, 4 Mellby Vargtass, 5 Princess Wine, 6 Echauffour, 7 On Broadway och 11 Freeman T.Porter vill jag ha med. Mellby Vargtass håller jag som värsta motståndaren, det är en fin häst med hög kapacitet. Åke låter uppåt och det är nog inte omöjligt att det blir offensivt upplägg. Princess Wine är en outsider som gynnas om hon får gå med i ryggar i bra tempo för då kan hon avsluta vasst. Echauffour har galopperat på slutet men formen ska vara fortsatt bra och han fixar nog de flesta upplägg. Kanske den häst med mest spelvärde just nu. On Broadway ser ut att bli bortglömd men jag vill ge honom en chans. Ingen tokig häst och med lite klaff så kan han leverera en tung avslutning. Freeman T.Porter har jag alltid gillat och han har gjort det bra hitintills i år. Med tempo och lite ryggar att gå i så kan han definitivt vinna detta.

Mitt drag i loppet är Fighter Gull. Det är en bra häst som blir helt bortglömd denna gången och det tackar vi för. Han ska gå barfota runt om och köras med norskt huvudlag, spännande! Det ska klaffa lite men han är helt klart värd en chans.

Rank: 9,4,6,2,11,5,7

 

DD förslag

I DD-1 väljer jag att chansspika 3 Big Sky Hurricane. Visserligen känner jag mig inte säker med den spiken men det blir för dyrt att gardera i båda loppen.

I DD-2 vill jag ha med lite fler kusar: 2 Fighter Gull, 4 Mellby Vargtass, 5 Princess Wine, 6 Echauffour, 7 On Broadway, 9 El Mago Pellini och 11 Freeman T.Porter. Jag står över 3 Democrat och 12 Caddie Gallant då jag tycker de är för hårt betrodda. Caddie Gallant är egentligen lite intressant men jag tycker han är överstreckad.

Jag ger exempel på hur jag tycker insatserna kan fördelas.

DD-1: 3

DD-2: 9,4

2 kombinationer (denna dubbel tror jag mycket på, här kan man lägga lite mer deg)

DD-1: 3

DD-2: 2,6,11

3 kombinationer (lite mer outsiderbetonad dubbel, lite mindre insats)

DD-1: 3

DD-2: 5,7

2 kombinationer (skrälldubbel, värd ett par guldslantar)

Man kan naturligtvis göra en stor DD också med 7 kombinationer.

Tvilling DD-1: u-häst 3 mot 1,7,9

Tvilling DD-2: u-häst 9 mot 2,4,5,6,7,11

Till sist vill jag bjuda på ett par drag till morgondagens V75. Om man garderar V75-1 så tycker jag man ska strecka 9 Rutger Gigant och 10 Gigant Proud. Rutger har toppform och kan avsluta mycket vasst. Gigant Proud är kraftigt kuskförstärkt med Erik Adielsson i sulkyn och är klart intressant om det skulle klaffa. I V75-2 tycker jag man ska ha med 7 Maraton Broline, en riktigt bra häst i grunden. I V75-5, tillika kallblodsloppet, har jag två drag: 2 Eskelands Bror och 8 Pärlspånt. Eskelands Bror låter det uppåt på och kommer man till spets blir han inte lätt att tas med. Pärlspånt är en rysare med ett intressant smygläge. Inte alls så tokig när hon väl vill tävla.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.