Dagens Dubbel Färjestad 14/9-2013

250

DDLORDAG

 

Mitt spetsdrag i DD-2, Walk A Mile, blev våldtagen av en alldeles för het Quadrille som låg på hårt i dödens. 12,1 första 1000 är tufft för en häst som endast tjänat 277000:- och gjort tio starter. Bryt ihop och kom tillbaka 🙂 Imorgon tar vi revansch!

 

DD förslag

Jag tycker DD-1 ser ut att vara upplagt för 9 Yarrah Boko och även om inte formen är 100% så tycker jag han bör vinna detta. Men jag vågar inte spika för han möter några formkort och några som är väldigt bra. 5 Harry Haythrow är väl formkortet som aldrig gör ett dåligt lopp och nu går han ju dessutom från spets också. Men jag tror det blir tufft att nå spets denna gången och vem ska göra grovjobbet och dra fram honom? Yarrah kanske men frågan är om han hinner bita av honom på Färjestads snabba bana och korta upplopp. Då tror jag mer på 10 Friction, 11 David Sisu och intressante outsidern 6 Rocky Winner. Jag spekulerade för ett tag sedan om att Svanstedt inte hade någon stallform som det lyser om direkt men tji fick jag i lördags när gulddebuterande New Line tog ner Panne De Moteur från dödens. Att Rocky Winner också ska vinna i sin gulddebut är kanske för mycket att tro på men Lex New Line… Tar även med 1 Blue Rock som håller fin form och kan spåra runt om.
DD-2 är det fina kallblodsloppet Unionskampen som på förhand är en spännande match mellan den nya kungen av de svenska kallbloden, 6 Månprinsen A.M, och demonen från våra lusekoftebärande vänner i väst, 8 Tekno Odin. Jag räknar iskallt med att Sverige vinner denna kampen för Månprinsen A.M är riktigt bra och i egenskap av ett bättre spår så hoppas jag Gunnar Melander får ta hem detta prestigefylld lopp. Kanske en spik med hjärtat men ibland ska man gå på känslan också.

DD-1: 1,6,9,10,11
DD-2: 6 Månprinsen A.M

5 kombinationer

 

Min raka DD: 9-6

Min roliga DD: 6,10,11-6

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 1,3,5,6,10,11
Tvilling DD-2: u-häst 6 mot 1,4,8,9

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

Föregående artikelInför Unionskampen V75: Ville vill till spets!
Nästa artikelV75 Färjestad "Unionskampen" 14/9-2013