Dagens Dubbel Gävle 18/5-2013

256

DDLORDAG

 

Digital Ink var klassen bättre än sina motståndare i DD-1 och vann enkelt på toppfina 1.12,2! Besviken på Premier Kronos som borde kunnat bättre, kanske inte var helt frisk.

I DD-2 hittade Björn Goop andra utvändigt med Believe Me och han kunde sitta och gotta sig där ända till sista bortre och sedan försvann den speediga märren iväg till överlägsen seger. Flera konkurrenter satt fast med rubbet och det är inte så mycket mer än att hylla segraren. Jag är dock inte bitter för att jag missade henne då spelvärdet i det öppna loppet var helt kasst. 8,56 ggr degen var inget att heja för och de slantarna lämnar vi åt någon annan. 

Nya tag imorgon men stor risk för att oddset inte blir speciellt tilltalande. Av den anledningen väljer jag att inte lägga speciellt mycket krut på denna omgången utan sparar lite slantar till nästa helg då det som bekant är elitloppshelg. Hoppas vi ses där!

Kortar ner tipsen denna gången och går direkt till förslaget. Om jag har tid under kommande vecka så ska jag försöka knåpa ihop lite DD-tips till hela Solvalla helgen. Håll utkik!

 

DD-förslag

Jag tänker spika 3 Democrat i DD-2. Han har perfekta förutsättningar och att han missar ledningen här har jag mycket svårt att tänka mig. Över den korta häcken och på Gävles pilsnabba bana så finns det ingen anledning att lägga sig på rygg. Han är lite väl hårt betrodd men i mina ögon finns det bara en som kan utmana om segern, 11 Up Up And Away. Men från elftespår på Gävle, det blir nog en för tuff uppgift. Spik 3 Democrat.

Med anledning av spiken i DD-2 så vill jag måla på lite i DD-1. Min förstahäst är 8 Falcon Håleryd som är en rätt så fin häst. Tror det finns lite utveckling i honom och löser det sig bara från spåret så blir det åka av sista biten. Bakom fyller jag på med 2 O.P’S Flirt som är kraftigt kuskförstärkt denna gången, pass opp! Tar även med 3 Jones som kan mycket om han håller sig till rätt gångart och 6 Rapide Du Pommeau som håller fin form och min känsla är att han är lite distansgynnad. Rapide Du Pommeau är det roliga strecket och mitt drag i loppet.

Jag väljer helt sonika att chansa bort favoriten 10 Sandman Sand då oddset blir på tok för uselt mot Democrat i DD-2.

 

DD-1: 2,3,6,8

DD-2: 3

4 kombinationer

 

DD-1: 6,8

DD-2: 3

2 kombinationer (dessa kombinationer tror jag mest på)

 

Tvilling DD-1: u-häst 6 mot 2,3,8

Tvilling DD-2: u-häst 3 mot 4,6,8,11,12 (risken är ju stor att tvillingen blir 3-11 men räkna med att den blir rejält nerspelad)

 

Drag till V75: V75-4 är ett ganska öppet stolopp som dessutom körs av lärlingar. 5 Umbria är det klart uppåt kring och eventuellt blir det barfota runt om och jänkarvagn, spännande! Jag tycker dock man ska måla på i det loppet. Glöm inte bort Västerbo hästarna 1 och 6. Av någon anledning har jag fått för mig att de brukar kunna skrälla när man minst anar det. 7 Ninepoints Ariel ska också med liksom 10 Qvintette och 11 Hey Honey som kanske kan komma in i loppet om det blir lite körning.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.