Dagens Dubbel Gävle 30/3-2013

217

DDLORDAG

 

Fawkes blev struken igår då han skenade iväg på banan under första värmningen efter att ha kastat av kusken. Vad jag förstod fick ingen några bestående men och Fawkes får vi säkert se på banan igen inom en inte alltför avlägsen framtid. Vann DD-1 gjorde istället Panne De Moteur som gjorde en imponerande insats efter vila. Från utvändig position tog han ner ledaren Bon Frecia och kunde sedan svara positivt avslutande Oasis Bi. Jag satt naturligtvis och hejade som en tok på Oasis Bi men Panne De Moteur var omutlig och han är helt klart en av de som ska vara med i diskussionerna inför Elitloppet.

DD-2 leddes länge av Björn Goop och Bono Boko men även fast BG fick bestämma en del så var Bono Boko ganska oduglig och tidigt slagen. Min chansspik Idi fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt men jag trodde faktiskt att han skulle löst den uppgiften. Dessvärre var han inte alls så bra för dagen som jag räknade med och jag var besviken på den insatsen. Om han inte hade sin bästa dag, var sjuk eller om banan spökade låter jag vara osagt men jag är helt säker på att han kan mycket bättre än det han visade igår. Bäst i loppet var dock Zätabubben som slaktade resten av fältet via en grym spurt och där kan nog alla diskussioner om hur han går bakifrån avslutas.

Angående banan så har jag läst att flera av de aktiva tyckte det var en dålig bana och det är väl inte första gången som Färjestad har en undermålig bana. Hoppas verkligen de jobbar på den till V75 om två veckor! Man kan ju tycka att de borde lägga ner lite extra energi och slantar när de äntligen får lite vettiga startfält på Färjestadtravet som vanligtvis inte kan stoltsera med några fräckare startfält varken om det är V4, V5 eller V65 som står på schemat. 

Idag är det lördag och det brukar vanligtvis innebära V75 men traditionellt så kör man V75 på Romme Påskdagen och det är inte annorledes 2013. Så vi får hålla oss till imorgon och dagen till ära kör man V64 på Gävletravet och därmed ska vi försöka lösa de två avslutande loppen som kallas Dagens Dubbel.

 

DD-1

På förhand ser detta ut som en duell mellan 1 Noble Knight och 3 Digital Ink men jag är lite inne på att Örjan släpper spets med startsnabbe Noble Knight till Stefan Melander bakom Digital Ink och därefter ska det väl mycket till att Tarzan förlorar. Jag väljer att spika Digital Ink som jag tror leder detta runt om. Skulle han få gå utvändigt om Noble Knight så blir jag kanske lite nervös men jag litar på att han löser det. Den som fegar streckar båda.

Bakom dessa två är det desto mer öppet men precis som streckprocenten antyder tycker jag det är 8 Licence Holder och 2 My Golden som är värst mot.

Rank: 3,1,8,2

 

DD-2

Ett flerklasslopp över 3140m är alltid skoj att se men även spelvänligt. Detta är ett ganska öppet lopp där klassen på hästarna kanske inte är bländande direkt. Jag tänker chansa tipset till 10 Inix Jubb som får friskusen Åke Sundberg i jollen. Inix Jubb är inte så tokig och skulle ekipaget inte hamna för punschigt på det så tycker jag de ska ha chans att skrälla.

Men då jag tog ställning i DD-1 så tänker jag måla på lite här och hoppas på ett hyfsat odds i alla fall även om det inte blir tal om några drömodds om Digital Ink vinner DD-1. Jag vill ha med 1 Bright A.E (lopp i kroppen efter uppehåll och vinst direkt, tidig!), 2 Sandy Streamline (lägesgynnad och med rätt resa spurtar hon ner många till slut), 13 Chilly Willy (bra form och han kan göra en hel del grovjobb), 14 Fisher King (inte alls så tokig när han bjuder till och får han lifta med i ryggar så är han inte alls borta. Mest spännande oddsmässigt!) och 15 Yankee Brodde (kan smyga med och fälla många till slut om det klaffar).

Jag tänker helt sonika chansa bort favoritduon 7 Runaway Lane och 11 Long Playing då de kommer ge ett riktigt dåligt odds. För mig är de helt ointressanta att spela med. Den som fegar tar naturligtvis med dem.

Rank: 10,1,2,13,14,15,11,7

 

DD förslag

Jag spikar 3 Digital Ink i DD-1 i hopp och tro om att han löser detta oavsett om han får gå utvändigt om Noble Knight eller överta spets.

I DD-2 streckar jag sex hästar: 10 Inix Jubb, 1 Bright A.E, 2 Sandy Streamline, 13 Chilly Willy, 14 Fisher King och 15 Yankee Brodde. Jag ger förslag nedan hur jag tycker man ska fördela insatserna.

DD-1: 3

DD-2: 1,10,13

3 kombinationer. Dessa tre tycker jag man ska satsa lite mer på.

DD-1: 3

DD-2: 2,15

2 kombinationer. Dessa två tycker jag är värda en chans men lite mindre än de tre kombinationerna ovan.

DD-1: 3

DD-2: 14

1 kombination. Här tycker jag man ska satsa några guldslantar som mest då man får ett ganska bra odds men samtidigt är inte Fisher King ett givet vinstbud.

Min raka DD: 3-10

Tvilling DD-2: u-häst 10 mot 1,2,13,14,15 (finfina odds på alla de fem kombinationerna).

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.