Inför V75: Nyckelroll för Nurmos

212

nyckel_nurmos

Två favoriter med toppform – och en outsider i Olympiatravet.
Timo Nurmos hästar har en nyckelroll på V75.
– Jag måste vara optimist, säger Solvallatränaren.
Timo Nurmos startar tre hästar inom V75-spelet på påskdagen på Rommetravet.
Bästa chansen kommer kanske redan i den första avdelningen där 7 Checco Boko (V75-1) ser ut att bli stor favorit. Den fyraårige valacken är obesegrad i år efter tre raka segrar och har totalt fyra segrar på sex starter i karriären.
Näst senast blev det en enkel seger på V75 från ledningen hemma på Solvalla. Den prestationen följdes sedan upp av en minst lika imponerande seger i ett V64-lopp.
– Det är en jättefin häst som har utvecklats mycket bra på slutet. Han har varit kanonfin vid segrarna och kändes ännu finare senast enligt Jorma än han gjorde vid V75-segern. Han har haft krafter kvar båda gångerna och allt har varit som det ska i jobben efteråt, säger Timo Nurmos via sin hemsida.
– Det är en allroundhäst som är både stark och speedig och lätt att köra. Han har heller inte gjort så många starter utan går bara framåt för varje lopp han får och blir bättre och bättre. Springspåret passar bra och jag måste vara optimist. Det ser ut som en bra chans igen. Skor runt om och öppet huvudlag.

”Håller riktigt bra form”
V75-3 är andra deltävlingen till Olympiatravet och här hoppas Timo Nurmos kvala in 6 Caddie Comet (V75-3) till finalen.
– Han fick inget fäste alls senast då banan i Momarken var väldigt lös. Vi kände det redan i värmningen och slog på bakskor men det hjälpte inte. Han bara sprang och slirade hela vägen och kom ingenstans. Vi har kollat upp hästen efteråt och det fanns inte minsta fel på honom. Tvärtom så är han mycket fint i ordning och har tränat på bra och det känns som att han håller riktigt bra form. Loppet senast är bara att glömma. Eftersom hästen känns så pass fin provar vi i kvalet till Olympiatravet. Tyvärr fick han spår lite långt ut samtidigt som det är startsnabba konkurrenter innanför. Barfota runt om ifall banan är fin och öppet huvudlag.

Gått framåt med lopp i kroppen
Sist ut i Timo Nurmos V75-trio är fjolårets derbyfinalist 6 Caddie Gallant (V75-7) som också ser ut att bli favorit på söndagen.
– Han var otroligt bra senast då han trots tredjespår och dödens torskade på uppförstorat målfoto. Men enligt bilden som publicerades i Travronden så var det minst dött lopp. Då ska man tänka på att hästen hade haft en liten vila bakom sig då han slog upp en hovspricka näst senast på Färjestad, säger Timo Nurmos.
– Men han har mycket hög kapacitet och normalt sett går han bara framåt ytterligare med loppet och det känns det också i träningen att han har gjort. Hästen är mycket fint i ordning. Han är stark och rejäl och tål tuffa lopp men det är synd att han ofta får tunga resor. Det blir lätt så eftersom han inte kan öppna så bra ifrån start. Hoppas att banan är fin nu för i så fall blir det barfota runt om och helstängt huvudlag.

Lars-Ove Pettersson

Föregående artikelStjärnor glänste i årsdebuten
Nästa artikelDagens Dubbel Gävle 30/3-2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.