Dagens Dubbel Halmstad 26/1

295

DDLORDAG

Nu är det dags för er trogna (och otrogna :)) besökare att få stifta bekantskap med mina DD-tips. Till att börja med kommer DD-tipsen att fokuseras på veckans två huvudsakliga speldagar, onsdagar och lördagar. Eventuellt blir det mera i framtiden men det kommer ni att bli varse.

För er som hänger på forumet så vet ni vem jag är, signatur Andreasj84, men för er som inte vet vem jag är så kan det vara lite intressant att få reda på vad jag är för en prick. Kanske. Har man lärt sig att räkna framåt eller bakåt så kanske man redan luskat ut att jag är född 1984 och sedermera fyller 29 i år. Bott i Halmstad i stort sett hela livet och har därmed Halmstadtravet som hemmabana. Kanske Europas finaste bana om man snackar underlag och det tackar vi bröderna Håkan och Jörgen Johansson för.

Jag vill kalla mig själv för en nybörjare inom trav. För ungefär två år sedan hade jag inget större intresse för trav och det enda minnet jag hade av det var för en massa år sedan, när jag inte var så gammal, så åkte jag med mina föräldrar och min storasyster till Halmstadtravet och såg en gubbe fylla i en bong samtidigt som han svettades ymnigt. Det var nog inget 20:- vinnarspel 😉 Men så en dag blev jag lockad av en spelbutiksinnehavare att köpa en andel i deras V75-spel och även om det inte gav någon frukt så hade jag fått upp ögonen för ett makalöst roligt spel och en ännu mer fantastisk sport. Till att börja med handlade det mest om spel men allteftersom så har sporten tagit en mycket större plats. Så därför vill jag kalla mig en novis i sammanhanget men jag har spenderat otaliga timmar framför datorn och sett mängder med lopp, nya som gamla, och lärt mig väldigt mycket på en hyfsat kort tid. Så även om jag väljer att själv kalla mig nybörjare och novis så har jag mycket kunskap med mig och en ganska väl utvecklad analysförmåga. Och det är med hjälp av kunskap, analys och en gnutta tur som jag ska göra mitt yttersta för att leverera bra DD-tips som förhoppningsvis ska ge någon slant tillbaka.

Något man också bör veta om mig är att jag ganska sällan spelar DD som ger mindre än 20 ggr utan då står jag hellre över och inväntar en DD där man kan få ett lite gladare odds.

Med detta sagt så kommer äntligen tipset här nedan och till er som orkat läsa genom min presentation (och även till er som scrollade ner direkt till tipset ;)) önskar jag lycka till!

 

DD1

1 Havbergs Mimi är ganska rask från start om hon laddas och jag tror hon kan hålla ut övriga. Utmanas främst av 2 Quite Charming och 4 Laurier Dag. Med tanke på den korta distansen så tror jag att Kenneth Haugstad testar i spets om han kan hålla upp innerspåret. Visserligen gav hon sig från ledningen senast men jag tycker hon var ursäktad efter att första 500 passerats på 1.10,9 och varvet efter tuffa 1.12,7 (mitt i vintern i ett lopp för ston som tjänat högst 375.000 kr). Jag är inne på att Havbergs Mimi spårar detta runt om och ger henne tipset.

De två tuffaste motbuden tycker jag 4 Laurier Dag och 9 Real Showman är. Om vi får se ett skoryck på Laurier Dag så får nog han tipset istället. Hästar efter Love You ska man alltid passa lite extra när de rycker skorna på har jag fått lära mig.

Real Showman svarade för en bra insats senast och går bra bakifrån. Smygläge nu och han är ett tidigt motbud.

Mitt roliga drag i loppet är 10 Hot Deposit. En häst som ständigt är underskattad men som sällan gör ett dåligt lopp. Han har bra startryggar och klaffar det lite med position och tempo så kommer Hot Deposit att fälla många över upploppet. Se upp!

Jag står över 12 Keeping Julia väl medveten om att hon är en väldigt kapabel märr men att vinna från tolftespår över sprint är inte så enkelt.

Rank: 1,4,10,9

DD2

Ett ganska svårlöst lopp på förhand och jag får känslan av att om man hittar rätt DD så kan man få ett ganska smaskigt odds.

1 Marlin Jet är medel från start och bör få tufft att försvara innerspåret. 4 Capello Bob visade senast att han kan öppna ganska bra och kan han hålla ut främst 6 Organic Value och 8 Nimbus Hackstable så kanske Capello kan få överta spets. Men frågan är om han körs där över full distans. Vem ska han släppa till? Kanske är det så att 6 Organic Value hinner före till spets men där bör inte Jansson vara intresserad av att köra. Capello Bob får nog spets om han vill det och såvida inte Thomas Uhrberg tar sats med 9 New Line när startrusningen lagt sig så körs nog Capello Bob i spets. Jag har egentligen lite svårt att se honom hålla hela vägen men Stefan Persson är väldigt optimistisk och säger att det är hans bästa chans på V75. Formen är på topp och han ska såklart räknas tidigt men jag tror inte distansen är något plus för hans del.

2 Tion Medon Sisu ser ut att bli favorit i loppet och helt fel behöver det inte vara, han har gått bra efter vila innan. Ska ha ett rygglopp så långt som möjligt för då kan han avsluta raskt.

Mitt tips går till högkapabla 3 Caddie Eagle. Han är en häst som haft en hel del problem de senaste åren men, peppar peppar, så har han funkat bra sedan combacken i Maj förra året. Han har bytt regi och finns sedan November 2012 hos Åbyamatören Bo Jakobsson. Har två raka vinster som är tagna i lite enklare sällskap men jag tycker ändå han ska räknas mot detta motstånde. Caddie Eagle var med och slogs i årgångsloppen och hävdade sig bra. Bl.a. så var han fyra i Kriteriet 2009, trea i ett uttagningslopp till Derbyt 2010 (vann gjorde en viss Joke Face) och fyra i finaluttagningen till Breeders Crown 2010 (vann gjorde You Bet Hornline). Nu har han fått hålla sig fräsch och fin ett tag och dessutom fått smaka på segerns sötma igen och jag tror det kan vara dags för Caddie Eagle att få segra på rikstoton igen.

9 New Line är normalt sett en häst som matchar detta motståndet men jag sätter ett frågetecken för formen? Hade New Line haft lopp i kroppen hade jag rankat honom högre men det kan saknas det där sista som behövs.

10 Gigant Slugger är klart intressant. Han visade toppform senast och trots läget ska han räknas här. Har en ettrig spurt om det klaffar.

Rank: 3,2,4,10,9,1

DD-förslag

Jag tycker man ska ta ställning för 1 Havbergs Mimi i DD1. Hon har en vettig chans att hålla upp spets och det är inte direkt någon som har häst att sätta upp tempo från dödens. Det trista är väl att oddset inte blir speciellt spännande med Havbergs Mimi. Vill man ha bättre odds spelar man med 4 Laurier Dag och 10 Hot Deposit.

I DD2 tycker jag man ska ha med 3,2,4 och 10. Vill man banta så spelar man med 3 och 2 eller tar ställning och chansspikar 3 Caddie Eagle.

DD1: 1

DD2: 2,3,4,10

4 Kombinationer

DD1: 4,10

DD2: 2,3

4 kombinationer

 

Har ni frågor eller bara vill komma i kontakt med mig så tveka inte att maila:

Lycka till!

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.