Inför V75: Isbjörnsvarning utfärdad!

229

isbjonsvarn

 

Carl-Otto Göransson sågs träna en isbjörn i den tiogradiga kylan i Halmstad på torsdagen. – Det är sol från en klarblå himmel och jättefint. Den här blir man också glad av att köra, säger hemmatränaren om sitt vapen i V75:ans andra avdelning på lördag.

 

Halmstadtränarens isbjörn är mörkbrun till färgen och är en av favoriterna i lördagens klass II-försök på V75. Icebear, engelska för isbjörn (även polar bear), har tagit sex segrar på 23 starter i karriären. – Att han vunnit så mycket är ingen tillfällighet, det är en vinnarhäst det här. Han har var lite ojämn en tid på grund av halsinfektioner – men peppar, peppar verkar vi vara befriade från det nu, säger Carl-Otto Göransson. Det är full vinter i Halmstad och han har just varit ute och kört Icebear hemma i byn Tönnersjö när intervjun görs på torsdagen. – Det blev ett snabbjobb på rakbanan och han känns jättefin. Jag blir glad av att köra honom, för han gör alltid sitt. Han ska gå som vanligt med skor runt om men barfotakörning lär inte vara några problem. Banarbetarna är duktiga. Det skulle förvåna mig mycket om det inte går att köra med valfri balans till helgen. Carl-Otto Göransson har två år bakom sig som professionell tränare. I fjol tjänade stallets hästar 1,5 miljoner kronor och året dessförinnan handlade det om 1,3 miljoner. – Jag var anställd av Frida (frun) något år då jag inte hunnit skaffa egen licens och sammanlagt har det kanske blivit sex segrar i V75. Med tanke på materialet vi haft får vi vara nöjda, men visst siktar högre framöver.

 

En stark björn Icebear är, om inte björnstark, så i alla fall rejäl och ganska oöm för positioner. I den näst senaste starten handlade det om debut i V75 och insatsen var klart plusbetonad. – Han satt långt bak och gick klart fortast över upploppet. Hade det bara varit lite längre distans då hade det blivit seger. Det är en rejäl häst. Men är man ute i V75 är det klart att man måste köra lite spårsnålt. Han är lite mer än medelsnabb från start och Ingves får köra vad som går från början. Blir det ledningen kanske han körs där. Skulle han inte spetsa är det ingen större fara, bara han kommer ut.

Skicka med en hälsning till spelarna! – Han känns väldigt fin i jobben och garderar man loppet måste man ha med Icebear.

Din andra häst på V75-spelet fick ett tråkigt läge. Känns det uppgivet med 12 Jullex Dante i V75-4? – Ska man ha spår tolv någon gång så är det i ett lärlingslopp på V75. Som det ser ut lär bli hård körning där. Om jag är jättenöjd med Icebear vet jag nästan inte vad ska säga om den här. Jullex Dante har toppform. Galoppen från start senast tar Johnny (Takter) på sig. Om det varit ett bättre spår hade det varit ett förstastreck i mina ögon. Nu är han fjärde-femte kanske. Men pass upp för honom också, avslutar Carl-Otto Göransson.

 

Mikael Wikner

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.