Dagens Dubbel Halmstad 3/7-2014

146

DDTIPSET

 

DD-1 låser jag med 3 Daryl Boko och 6 Oliver Kronos. Om Daryl Boko går felfritt så tror jag inte han har många motståndare i detta fältet men Oliver Kronos är en riktigt bra häst som kan utmana. Han kommer väl förberedd till detta loppet.

Blir ett lås även i DD-2: 1 Pleasure Kronos och 12 Blended Scotch. En från det bästa läget och en från det sämsta. Pleasure Kronos har imponerat på mig men det finns en viss risk att hon blir instängd här och då får Ulf Ohlsson lita till turen. Sitter hon inte fast så tror jag hon vinner men det är inga duvungar hon möter. Ettan, tvåan och trean i finalen av Stochampionatet 2013 finns i fältet och lägg därtill startkatapulten 3 Pin Kronos och vinnaren av Diamanstoets final under Elitloppshelgen 4 Kiss Me Kemp så är vi garanterade ett härligt lopp för femåriga ston.

DD-1: 3,6
DD-2: 1,12
Min raka DD: 3-1
Min roliga DD: 6-12

 

Dagens höjdpunkt är Sprintermästaren som ska koras. Man kör fyra försök där de två första i mål går vidare till final med de två bäst seedade treorna i mål. Jag kommer här att tippa vilka jag tror går vidare och hur finalen kommer se ut.
Vidare från försök 1 (V75-1): 2 Poochai och 5 BB Tigger. Trea blir 2 Amazing Man som även han går till final. Anledningen till varför jag tror BB Tigger går vidare är för att jag tyckte han såg så läcker ut i värmningen inför senaste loppet. Jag kan ju såklart ha helt fel också 🙂
Vidare från försök 2 (V75-2): 9 Reckless och 5 Express Duo. Trea blir 2 Jarl Af Solnäs som även han går till final. Jag tror Reckless vinner via en mycket vass spurt.
Vidare från försök 3 (V75-3): 5 Ivar Sånna och 6 Attack Diablo. Trea blir 4 Dream With Me NL men ej till final. Jag tror det kan bli en överraskande etta och tvåa i mål i detta försök.
Vidare från försök 4 (V75-4): Vore naturligtvis dumt att gå mot 3 Djali Boko med tanke på hur han såg ut senast men jag gör det ändå för ni vet ju vad jag tycker om tränaren/kusken. Tvåa i mål är han nog men jag undrar om inte Toumas Korvenoja har en riktigt bra sprinter i 4 Jonesy och Korvenoja han vet hur man vinner Sprintermästaren. Trea i mål är 8 Ark Went In men ej till final.

Mitt finalfält (detta är ju rent hypotetiskt då det ska lottas om vem som väljer startspår först):

1. Poochai
2. Reckless
3. Ivar Sånna
4. Jonesy
5. Express Duo
6. Attack Diablo
7. Djali Boko
8. Amazing Man
9. BB Tigger
10. Jarl Af Solnäs

Med ganska stor sannolikhet så kommer ju finalfältet se annorlunda ut men såhär gissar jag i alla fall 🙂

Jag undrar om det är någon som hinner ikapp 1 Drancy i V75-5. Om Pekka Korpi får spets och drar i ett jämnt och hårt tempo tror jag övriga får svårt att hinna ikapp honom. 6 Zonguldak kan utmana vid klaff och 14 Labero Broline tycker jag är väldigt bortglömd i nuläget. Med rätt ryggar på slutrundan så kommer han fälla många sista 300.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Årjäng 3/7-2014
Nästa artikelFullt med hästkrafter från Almedalen

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.