Fullt med hästkrafter från Almedalen

83

almedalen

Hamras Mums Mums på väg mot seger för Kajsa Dovstad, från Liberala Ungdomsförbundet. Foto: Bildvision Foto av Kanal 75

Allt är inte bara debatt i Almedalen.
På travbanan i Visby fick några politiker på onsdagen känna på kraften från riktiga tävlingshästar.
Det så kallade Politikerloppet med tandemsulkys vanns av Kajsa Dovstad från Liberala Ungdomsförbundet.

Det var andra året i rad som Politikerloppet kördes på Visbytravet under Almedalsveckan. Nykläckta kuskar från ungdomsförbunden fick ta plats i tandemsulkys och backades upp av rutinerade tränare och kuskar över det 1 600 meter långa loppet med bilstart.
KDU:s organisationssekreterare Felicia Lundqvist vann loppet i fjol och var inte långt ifrån segern det här året heller, nu tillsammans Niccolo Oak.
Men snabbast över upploppet i Visby seglade Kajsa Dovstad från Liberala Ungdomsförbundet bakom nioåriga stoet Hamras Mums Mums.
Visbytränaren Roger Hassborg var medpassagerare och Kajsa Dovstads styrning var nästan i elitloppsklass. Hamras Mums Mums tog ledningen i starten, släppte ifrån sig densamma och fick lucka till slut. En trygg seger med ”en längd” på travspråk.
Kajsa Dovstad, förbundsstyrelseledamot i Liberala Ungdomsförbundet, fyllde 22 år på onsdagen och fick alltså en seger i present.
– Det var fantastiskt roligt att köra travlopp och att få vinna kunde jag inte drömma om när jag kom till banan. Jag kommer tillbaka nästa år, sa Kajsa.

”Grön kusk” trea
Sex unga politiker deltog i loppet. Fjolårssegraren Felicia Lundqvist slutade tvåa tillsammans med Niccolo Oak och Visbytränaren Henrik Hoffman. Trea Bacho Diago med Caroline Wiklund från Grön Ungdom där Visbyamatören Ebba Bohman hjälpte till med tömföringen.
I samband med politikerveckan arrangerade Svensk Travsport och ATG ett seminarium på Visbytravet på onsdagen. Ämnet var: ”En spelmarknad på lika villkor – när och hur ska det gå till”.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Halmstad 3/7-2014
Nästa artikelGoop kör Elitloppsvinnaren igen

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.