Dagens Dubbel Jägersro 30/7-2013 Hugo Åbergs Memorial

275

DDTISDAG

 

Idag är det sista tisdagen i Juli och därmed är det dags för Hugo Åbergs Memorial och Extra V75 på Jägersro. En omgång som brukar locka mycket fina hästar och kvällens upplaga är inget undantag. Nu finns det risk att vädret kan ta udden av det hela en aning men räkna med att det kommer bli fartfyllda lopp! Dagen till ära vill jag bjuda på lite roliga tips till både DD och V75. Håll till godo!

 

DD förslag

6 Sebastian K såg helt lysande ut senast när han krossade ett högst namnkunnigt gäng i Årjängs Stora Sprinterlopp. På det sättet han avgjorde är det inte så många hästar som kan avgöra i den klassen. Sebastian K är helt klart ett spikförslag både på DD och V75. MEN jag vill ändå göra ett försök att fälla honom för med i loppet finns tre tanks som kan göra en hel del grovjobb. Jag tänker i första hand på 3 Commander Crowe som förhoppningsvis har hittat rätt stil igen. Han får Örjan Kihlström i sulkyn igen och har lottats till ett fint läge. Han är titelförsvarare och kan göra hela loppet själv. Givet motbud.
9 Raja Mirchi och 8 Nahar är de andra tanksen jag pratar om och även om de klarar göra mycket jobb själva så är jag tveksam till att de körs offensivt från direkt. Det lär nog inte behövas heller utan deras styrka kommer säkert väl till pass i loppets slutskede. Jag tror dock inte att någon av dem vinner detta.
Mina sista streck går istället till två outsiders, 2 The Best Madrik och 4 Brad De Veluwe. The Best Madrik har ett smaskigt läge och Jean Etienne Dubois åker inte till Jägers utan att ha på fötterna. Senaste starten gjordes för en månad sedan i Prix De Washington då han satt fast med en del sparat bakom vinnande Timoko. Med rätt resa här kan han definitivt överraska.
Brad De Veluwe har kanske inte riktigt motsvarat alla förväntningarna i år men det är ändå svårt att klaga på honom. Nu uppges han vara i toppform och Korvenoja har siktet inställt på spets. Faktiskt inte helt otänkbart att han kan hålla undan, se upp!

I DD-2 har favoriten 15 Saston tre varv på sig att ta sig fram till dödens och det bör räcka för honom att förinta detta motståndet. Är liksom Sebastian K i DD-1 också ett spikförslag både på DD och V75. MEN även här vill jag göra ett litet frest att fälla favoriten. 1 Independence tänker Connie försöka köra i spets med och även om han kommer göra ett bra lopp så tror jag inte han håller hela vägen. De jag vill försöka fälla med är: 7 Sandman Sand, 9 Olympic Kronos och 14 Save The Quick. Sandman Sand är den som är mest intressant i mina ögon. Om Takter lyckas servera honom ett fint smyglopp så har han en vass avslutning och det är precis vad som behövs för att fälla superpansarvagnen Saston.
Olympic Kronos tål att göra lite grovjobb själv och det kan vara dags för Adrian att snygga till sitt facit bakom den tuffa Viking Kronos sonen.
Save The Quick brukar trivas bra på de svenska 1000 meters banorna och när hon nu får Kihlis i sulkyn igen så tror jag hon kommer göra en bra insats. Den långa distansen löser hon fint och skulle det klaffa lite på vägen så har hon en tuff avslutning. Se upp!

 

DD systemet

Att göra ett DD system med 4×4 hästar blir lite väl saftigt och därför delar jag upp dem i mindre kuponger så får ni själva bestämma hur mycket ni vill lägga i insats. Favoritdubbeln 5-15 lär bli duktigt nerspelad och jag kan inte rekommendera att spela den. Se förslag nedan.

DD-1: 5 Sebastian K
DD-2: 7,9,14
3 kombinationer

DD-1: 2,3,4
DD-2: 15 Saston
3 kombinationer

Rak chans-DD: 3-14

Den tokiga DD: 2-7,9,14

 

Tvilling DD-1: u-häst 3,5 mot 2,4,8,9
Tvilling DD-2: u-häst 15 mot 3,4,6,7,9,14

 

Drag till V75: Jag tycker man ska ta så många hästar man ha råd med i V75-1. Mest intressant spelmässigt är 2 Västerbo Paradise, 3 Politiken, 9 Capello Bob och 10 Aaron De Veluwe.
I V75-2 kommer man nog ganska långt med 4 Boys Going In och 5 Rosella Ross men glöm inte bort 9 Ivar Sånna som går bra bakifrån och har ett intressant smygläge.
V75-3 är ett svårlöst lopp där det mycket väl kan skrälla. Vet faktiskt inte varför 2 Elit Sund är favorit men någon ska ju vara det… 3 Relado Enemarket tycker jag man ska passa. Inte alls så tokig kuse och skulle det lösa sig bra för honom så kan han överraska. 6 Global Navigator ska förmodligen testas barfota runt om, se upp! 7 Mynta Broline är en duglig sprinter, intressant med formkusken Johan Untersteiner i sulkyn. 11 Bully Beatdown kan komma in i matchen om det blir rejäl överpace. Men min förstahäst i loppet är 9 Eklas Super Peach som gör första starten i Svanstedts regi. Rapporteras vara väl förberedd och inte selar väl Åke ut honom här direkt om han inte tror på bra chans…
V75-4 är ett fint lopp för fyraåringar. Jag tror det står mellan 1 Beer Summit och 2 Magic Tonight, ett bra lås. Vill man ha ytterligare hästar så kan 6 Viva La Vida och 5 Perfect Power vara intressanta.
V75-5 är nästan lika svårlöst som V75-3. Kanske kan favoriten 7 Grumetti få överta och vinna igen men det är spår en bit ut på vingen och det är inte alls säkert att han blir släppt till spets. Om 6 Whos Smiling Now har vaknat på rätt sida så har hon ganska hög kapacitet och det blir spännande att se vad som händer från start då hon är ganska rask bakom bilen. Men min förstahäst är 5 Rocky P.H som jag tror kommer göra ett riktigt bra lopp. En kuse som vet var mållinjen ligger. Tycker också att det finns några bortglömda på bakspår. 9 Nubia gillar jag och hon är för lite streckad. Med rätt resa kan hon fälla många till slut. Även 10 Super Karma och 11 Prayer Ås kan överraska om det klaffar lite på vägen.

Klurig omgång på Jägers i afton. Jag tror det kan bli en hyfsad slant om man hittar 7 rätt!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Bättre till Hugo Åbergs!
Nästa artikelEXTRAÖPPET i TRAVFORUMET i TVÅ VECKOR!