Dagens Dubbel Jägersro 9/2-2013

219

DDLORDAG

 

I Onsdags var minsann inte turen på min sida, varken i loppet eller när DD-systemet byggdes ihop. I DD-1 trodde jag länge att mitt drag Alvena Nonstop skulle ta hem det efter den perfekta resan han serverades men som skjuten ur en kanon som 69!-oddsaren So Here I Am och klev förbi med huvud och hals. Kan bara gratulera de som hittade den för jag hade själv inte ens haft en fundering på att ens nämna henne i sammanhanget.

I DD-2 var jag lite inne på att Drew Brees skulle kunna hitta till spets men jag trodde inte att han skulle kunna försvara innerspåret och det var därför jag inte trodde fullt ut på honom. Där får jag dock ta på mig dumstruten för när han väl kommit till spets så var det en enkel match för Jorma Kontio att lotsa in honom till vinsten. Mitt drag i loppet, Spiderpig, var inte alls med och kom in sist! i mål. Favoriten i loppet, Pokerface, gjorde nog många besvikna och det var en insats som var allt annat än plusbetonad.

Men nu tar vi nya tag inför morgondagen och lite tankar och tips inför DD på Jägersro hittar ni nedan.

 

DD-1

1 Landers Power ska få ett helstängt huvudlag till denna starten och laddas mot spets. Jag tror ändå han får svårt att svara ledningen mot två startkanoner som 3 Jitanes och 5 Luringen Palema. Men skulle Landers Power lyckas hålla upp ledningen så kan det vara en fidus för det är ingen tokig häst i grunden. Han har mött kvalificerat motstånd under en längre tid och allt som oftast gjort det bra. Han blir inte speciellt hårt betrodd och är ett intressant drag.

Men jag tror mer på Luringen Palema som jag tror sitter i spets efter 500m. Han gjorde första starten i regi Lars I Nilsson senast (Lars I som även tränar superstoet Fascination och den mycket kapable hingsten Truculent) och såg helt lysande ut. Fick spåra runt om i ett tufft tempo men gick ändå undan till säker vinst. Då satt Erik Adielsson upp bakom och denna gången hamnar Lutfi Kolgjini i sulkyn och normalt sett är det inget plus men Ludde brukar ha bra respekt med sig när han laddar mot spets och jag tror inte någon svarar även om de kan. Blir svårfångad och jag tycker det är en motiverad favorit och ett spikförslag både på DD och V75.

Bakifrån startar två intressanta bud, 10 Middle East och 11 Art On Line. Middle East har gjort två lopp för nya tränaren Kari Lähdekorpi och vunnit båda. Men nu är det ett dåligt läge och tuffare motstånd så jag tror det blir tufft att ta en tredje vinst.

Art On Line var grym senast och bara brisade undan från spets. Han har tidigare visat att han är en mycket kapabel häst men insatsen senast var nog det bästa jag har sett honom. Men nu har han lottats till sämsta läget och dessutom kort distans och jag tror inte han vinner. Har svårt att se honom spurta till vinst och att ta sig fram till dödens tror jag kommer kosta en hel del. Det som dock gör honom lite intressant är att han inte är favorit men jag avstår ändå från att strecka honom denna gången.

Rank: 5,1,6,3,11,10

 

DD-2

Jag tycker det finns goda möjligheter för Björn Goop att hålla upp spets med 1 National Kronos. Björn leder volten och kommer säkert inte att ge de andra chansen att nå ledningen. Har vunnit två raka i lite enklare sällskap och det är lite upp till bevis nu men det fixar nog ekipaget och enligt tränare Marcus Lindgren är National Kronos lite bättre nu än tidigare och han har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. National Kronos var en kuse som det fanns en hel del förhoppningar på som unghäst och han startade redan som tvååring, då i regi Lutfi Kolgjini. Men sedan Maj 2010 återfinns den italiensuppfödde hingsten hos Marcus Lindgren och nu håller vi tummarna för att Marcus hittat rätt med denna fina travaren.

Som ni säkert förstår så tror jag en hel del på National Kronos men det blir ju inget spännande odds med honom och Luringen Palema i DD-1 och därför får man nog gardera lite i något av loppen för att om möjligt få lite högre odds. Jag väljer att lägga garderingen i DD-2 för det är ändå ett ganska öppet lopp.

Den som jag tycker utmanar tidigt är 10 Freeman T.Porter. Han gjorde ett riktigt fint lopp senast när han vann och kämpade sig förbi en så tuff stayer som Global Mazarine. Freeman har mött mycket tuffare motstånd än detta och jag tror det finns goda möjligheter för honom att spurta hem detta om det inte riktigt stämmer för National Kronos.

Övriga från tillägg tror jag får det tufft att ta 20m.

Hittar några intressanta bud på start också. 8 Chelsea kan få en fin resa i rygg på National Kronos och löser det sig i tid så är hon väldigt speedig och Thomas Uhrberg låter lite uppåt.

9 Mick Jägers är inte helt borta och jag tycker han är lite väl lite streckad och betrodd. Åke Svanstedt låter uppåt och det är hans bästa chans i omgången. Mick Jägers ska ha känts riktigt bra i ett jobb tidigare i veckan och han har gjort bra lopp på slutet. Intressant smygläge nu och det kan vara läge att prova en liten slant på honom.

Jag väljer att stå över de två fina femåringarna 2 Satchmo SRP och 5 Embassy Photo. Båda har kapacitet att vara med i segerstriden men jag tror och hoppas att Satchmo får göra grovjobbet i dödens och att Embassy hamnar på vingel.

Rank: 1,10,9,8,2,5,4,13,12

 

DD förslag

Jag tycker man ska spika 5 Luringen Palema i DD-1 för det är en bra chans att han når spets och sedan blir han svårfångad.

I DD-2 vill jag ha fyra streck, 1 National Kronos, 10 Freeman T.Porter, 9 Mick Jägers och 8 Chelsea. För er som vill gardera vidare så är det i första hand 2 Satchmo SRP och 5 Embassy Photo som är de allvarligaste motbuden.

DD-1: 5

DD-2: 1,8,9,10

Fyra kombinationer

Ska man testa en rak DD så är ju mitt rankade bud 5-1 men det oddset är inte skoj och därför skulle jag rekommendera att spela en rak DD med 5-10.

Vill man spela med ett roligare bud som ger lite högre odds i DD-1 så tycker jag 1 Landers Power är spännande och det kommer ge bra odds om han vinner.

DD-1: 1,5

DD-2: 1,8,9,10

Åtta kombinationer

 

Lycka till!

/Andreas,

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMiljonär mitt i veckan!
Nästa artikelInför V75: Hallå där Kim Eriksson…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.