Inför V75: Hallå där Kim Eriksson…

213

kim_ericsson

…som kör hela fem hästar inom V75 på Jägersro på lördagen.

Det måste väl vara personligt rekord? – Ja, absolut. Jag tror aldrig att jag har kört fler än två förut så det är väldigt stort för mig. Jag skulle vilja säga att det är det är det enskilt största som hänt i mitt travliv.

Hur laddar du upp? – Jag åker ner till Jägersro i kväll (fredag). Sedan tar jag in på hotell och planerar att äta en solomiddag och begrunda lite grann, läsa på loppen och försöka känna riktigt harmoni.

Du körde över 500 lopp i fjol och nådde över tre miljoner, kändes det som ett genombrott? – Jag tycker att jag är under ständigt genombrott. Det går bättre och bättre för varje dag. Jag räknar med att det ska gå ännu bättre i år och hoppas nå fem miljoner. Jag är van att åka runt och köra på många banor, men nu får jag lite fler styrningar varje gång och det är det viktigaste om man ska få någon ekonomi i det här.

Vad säger du om dina fem styrningar på Jägersro, ingen är speciellt hårt betrodd? – Det är goa hästar allihop, ingen är någon given vinnare, men jag känner mig heller inte chanslös med någon.

Först ut är 11 Schwerin Boko (V75-1), som du aldrig kört tidigare. – Nej, men jag såg när hästen vann på Kalmar och då var han läcker. Efter det har han suttit fast två gånger i rad och Marcus (Savin) låter jättenöjd med formen så det ska bli spännande att prova.

5 Miguel Survivor (V75-2) har du kört två gånger, en seger och femteplatsen senast. – Han var jättefin vid vinsten i december, men inte lika bra senast även om jag gav honom ett halvtufft lopp. Nu är motståndet tuffare så det ska nog till mycket tur för att vara i segerstriden.

10 Count Tooma (V75-4) körde du till seger på Vaggeryd höstas, minns du det loppet? – Absolut, hästen var väldigt rejäl från ledningen på skitig bana. Det är synd att han inte fick läge för att nå den positionen nu. Eftersom han bara gjort en start efter vila vet jag inte riktigt hur det står till med formen för dagen, men det kändes att det är en häst som hör hemma i V75.

4 Valpolcevera (V75-5) är du också obesegrad bakom efter en start. – Jag tycker att hon gjorde det väldigt bra i fredags. Vad jag hade hört innan så skulle hon gå bäst med lopp på väntan, men det gick så långsamt att jag kände mig tvungen att lyfta ut och köra till ledningen. Hur jag lägger upp taktiken nu vet jag inte, men som hästen kändes senast kan hon mycket väl vinna om det stämmer lite under vägen.

Sista styrningen är 1 Landers Power (V75-6), också en ny bekantskap, i alla fall i tävling. – Ja, jag har kört honom i träning när jag jobbade hos Jan Hellstedt, men det var ett par år sedan nu. Han låter lite inne på att prova någon form av helstängt huvudlag och då lär vi gasa från början. Jag kunde inte svara 5 Luringen Palema med en annan häst senast, men med Landers kanske det går. Hur det blir med taktiken sedan kan jag inte svara på, det beror nog på hur arg jag är. Skulle det ha gått dåligt med de första fyra så lär jag inte släppa till någon.

Vem tror du mest på? – Det har jag ingen aning om. Jag känner bara att det är fem hästar som ska bli jätteroliga att köra och att jag verkligen ser fram emot det. Bara jag tänker på morgondagen så kan jag inte låta bli att le.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Jägersro 9/2-2013
Nästa artikelJanne Jackpot på Jägers

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.