Dagens Dubbel Jägersro/Solvalla 16/4-2014

228

DDTIPSET

 

Ber om ursäkt för att DD tipset läggs ut så sent men jag hade tidsinställt det på att läggas ut automatiskt men det blev visst lite tjall på linjen. Trist att mina V86-drag inte hann ut innan stoppet.

DD-1 är ett flerklasslopp över lång distans och jag tror det är fem hästar som gör upp om det: 7 Aboy From Above, 8 Jupiter Rodney, 11 Please Perfect, 12 Alfas Da Vinci och 15 Juggle Face. Aboy From Above gjorde det fint senast han vann över lång distans. Fick visserligen ett fint lopp då men det kan han få här också och då har han visat att det finns en fin avslutning.
Jupiter Rodney håller fin form och får åter Frank Nilsson i sulkyn. Står bra inne i loppet och är ett tidigt bud.
Please Perfect behöver ingen närmare presentation. Är ganska allround och är en av de som ska vara med och göra upp om det.
Alfas Da Vinci kommer mer och mer. Tycker han gjorde det mycket bra som trea bakom Twins Fairytail och Race Cowboyland senast. Med en vettig resa så är han med i segerstriden.
Juggle Face står illa till med sextio meter att plocka in men han är ändå långt från borta. Han tål att göra en del själv och är i bättre form än vad hans bokstavsfyllda rad skvallrar om. Senast var han ute i olympiatravskval och då hade Ludde en del förhoppningar men tyvärr galopperade han på sista långsidan utan att ha brukat sig något speciellt. Håller han sig bara på benen så är han ett tidigt bud här.

Jag tänker chansa i DD-2 och spika 9 Satisfied La Marc. Han visade senast, om än via en lite krånglig väg, att han vill vinna och att han kan springa fort vet vi. Nu hoppas jag polletten trillat ner ytterligare en bit och att han avgör lite tidigare 😉 Det är såklart farligt att ta bort 1 Isinbajeva som sitter i ledningen och 2 New Approach som lär ta hand om dödens. Men jag tänker ge ett fett avslag på New Approach som jag inte tycker var något vidare i årsdebuten. Man stirrar sig gärna blind på hans fina rekord över sprint (1.10,2) men man ska också komma ihåg att det loppet gick i ett våldsamt tempo på en hypersnabb bana och New Approach behövde inte göra mycket förrän upploppet nalkades. Så bort med New Approach som säkert blir favorit.
Lite orolig för hur bra Roger Walmanns nyförvärv 3 Raring To Go är men jag vill se henne prestera först.
Även 12 Ruhuna Tea är ju en mustig motståndare men ska han verkligen vinna från tolftespåret över den korta häcken…

DD-1: 7,8,11,12,15
DD-2: 9 Satisfied La Marc
Min raka DD: 8-9
Min roliga DD: 7-9

1 Clara RC i V86-1 har väl knappats toppform men jag tror inte hon behöver det för att vinna. Tror inte någon tar en längd på henne och sedan handlar det mer om HUR mycket det saknas i henne. Jag tänker testa tvilling med 10 Jackie Bowler om jag får ett vettigt odds.
6 Bon Frecia i V86-2 har mött tuffare motstånd än detta men det är årsdebut och det kanske saknas lite. Glöm inte bort 2 Long Night som är i fin form och 1 Avalon Spider som Lugauer åker upp till Solvalla med som enda starthäst.
2 For Pleasure As i V86-3 satt fast med en hel del sparat i årsdebuten. Lär inte vara sämre nu och han måste med på lappen. Jag testar tvilling mot 7 State Of Liberty.
Äntligen ett smaskigt läge för 1 Orchidea SLM i V86-4. Jorma söör hela vägen. Spik för mig.
4 Denim Boko i V86-5 är ju riktigt bra men man ska inte bara avfärda motståndet. Se upp med 1 MT Imeasygoing som är snabb ut.
9 Perfect Cash i V86-6 är ju en häst utöver det vanliga och normalt sett så vinner han detta. Jag är ändå lite sugen på att gå mot. 4 Lotuscherie är ingen bluff och både kusk och tränare är i bra form.
11 Rosy Cheeks i samma lopp har ju visat upp fina kvalitéer och kommer nog att sluta långt fram.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Romme 20 april 2014: B.B.S Sugarlight
Nästa artikelInför V86 16 april 2014: Tre chanser för Reijo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.