Dagens Dubbel Jägersro/Solvalla 19/3-2014

335

DDTIPSET

 

DD-1 är ett riktigt kanonlopp där vi får se flera stjärnor mötas. Mest intressant kanske 9 Mosaique Face ändå är men jag får ingen känsla att han går ut direkt och spöar detta motståndet. 3 Dreams Take Time sitter väl i spets och då är han hästen att slå. Jag är dock inne på att han kan få stryk av två hästar och jag tänker stå över honom denna gången. Risken är naturligtvis att jag får skämmas efteråt när han vunnit säkert med två längder men som trolig favorit tycker jag inte han är spännande att spela med.
2 New Line har ett perfekt läge och ska köras på väntan. Jag hoppas att Anders inte väntar alltför länge bara utan att han vrider på i tid för att hinna fram och mosa Dreams Take Time.
Den som jag kanske tycker är mest intressant är 8 Classic Grand Cru som hunnit bli hela elva år gammal. Det kunde man dock inte se några tecken av när han årsdebuterade på Charlottenlund senast. Det var visserligen ett riktigt skräpgäng han mötte men han såg riktigt fin ut och avgjorde på ett härligt sätt. Han bör vara lite rappare denna gången och han är ju dessutom inte så tokig från start. Han vinner inte detta från dödens men andra eller tredje ytter för Classic Grand Cru skulle vara riktigt bra och då tror jag absolut han kan utmana.

Vi hoppar till Solvalla för DD-2 och ett väldigt öppet stolopp. Jag skulle gärna haft många streck här men måste begränsa till fyra streck. Mest tror jag på 6 Jeepster som är rask ut och den här starka damen ska räknas tidigt. Går från alla positioner.
3 Twigs Voici, 4 Stylish Hanover och 12 Orchidea SLM får plats bakom. Orchidea SLM tycker jag man ska passa trots tolftespåret. Har sett bra ut i de två senast starterna i Finland och nu får hon Goop i sulkyn. Det kan bli ett friskt tempo på loppet och då dyker nog Orchidea SLM upp längst ut.

DD-1: 2,8
DD-2: 3,4,6,12
Min raka DD: 8-6
Min roliga DD: 2,8-12

Det är naturligtvis långsökt att tro att 3 OU Glide ska ha med vinsten att göra i V86-2 men vill man åt miljonerna tycker jag man ska ge henne en chans. 6 Panne De Moteur är och ska vara favorit men han årsdebuterar och jag läste på Twitter att han inte såg som vassast ut i ett banjobb inne på Solvalla förra veckan. Nu kan han slå detta motståndet utan full form men han har inte alltid varit hundraprocentig. En eller många.
Daniel Olsson åker nästan 130 mil tur/retur för att köra 11 Kazire De Bob i V86-3 på Jägersro. Då hajar jag till åtminstone och det ekipaget lär ju inte sitta fast. Springspår på tillägg och Olsson lär väl ladda för fulla muggar mot spets då det inte är några springspår som hindrar på startvolten.
Jag köper inte 11 Absolut Newport som klar favorit i V86-6. 2 Quangaroo Zet är ojämn men en bra dag så vinner han detta. 1 BBS Mandarino hoppas jag håller sig på benen denna gången och då kan han vara med långt framme. Intressant med Lennartsson i sulkyn. Susaren är 3 Turbo Daylight som kan avsluta vasst. Denna gången kuskförstärkt med Untersteiner Jr.

Lycka till! 

Föregående artikelInför V75 Momarken 22 mars 2014: Intervjuer från ALLA avdelningar
Nästa artikelV86 Solvalla/Jägersro 19 Mars