Inför V75 Momarken 22 mars 2014: Intervjuer från ALLA avdelningar

478

momarken-v75-2014

V75-1:
1 Jaguar Broline var bra på Åby senast. Spåret är ingen fördel för han är förmodligen inte tillräckligt snabb för att försvara ledningen. Vi får hoppas att det löser sig med positionen för hästen är bra nog att vinna i ett jämnt lopp. Han har tävlat utan skor många gånger och kan göra det igen. Hästen är både stark och speedig och är stallets näst bästa vinnerchans på lördagen, säger Jeppe Rask, stall Flemming Jensen.
2 One More Flight fick det spåret jag hoppats på och kusken är perfekt. Nu är hästen i andraspår från start och hamnar förhoppningsvis i andra-tredje par utvändigt. Jämn hård fart skulle vara att föredra. Han håller tempot nästan oavsett. Det blir fyra aluminiumsskor och norsk huvudlag. Han avslutade bra på Bjerke senast och visade att formen sitter där, men mot knallhårt motstånd är jag väldig nöjd med en bra premie, säger tränaren Arild Kaasa.
3 Stormysky blev det mesta fel för senast och den starten glömmer vi. Nu är läget betydligt bättre och hästen känns fortsatt fin och täta starter är normalt inget minus, då hade jag inte anmält. Motståndet ser lämpligt ut och eventuellt blir det barfota fram men det får vi fatta beslut om närmare start, säger Reijo Liljendahl.
4 Frameable fick utdelning på sin fina form sist och vann på en bra tid. Nu är det helt annat motstånd, men jag hoppas likväl på en framskjuten placering. Jag tycker att han är värd ett garderingsstreck, men är i utgångsläget nöjd om han kämpar om en plats. Det blir utan skor runt om, jänkarvagn och stängt huvudlag som ssenast, säger tränaren Kjetil Helgestad.
5 Cantabharmony var bra som vann direkt i första starten efter paus. Hästen klarar 2100 meter som det är nu men är nog bäst över sprinterdistans. Ska ha rygglopp. Kommer gå utan skor fram och med jänkarvagn. Alltså inga förändringar i balansen. Kan vara bland de tre, säger tränaren Trond Anderssen.
6 Burning Line Gral står bra inne i loppet men det saknas ännu lite till toppformen som det känns i dagsläget, jag vet inte riktigt vart han står för dagen. Jag väljer att ligga lite lågt med segerchanserna såhär på förhand och hoppas främst på en fin prestation. Det blir inga ändringar, säger Anders Svanstedt.
7 Trinitro är fint i ordning och vi har siktat på det här loppet. Spåret ödelägger emellertid ambitionerna. Kommer gå utan skor fram, han är bäst utan och vi har sparat hovarna. Men oavsett så tror jag inte han är något för spelarna, säger tränaren Morten M Ottersen.
8 Nonstop Sas fick dessvärre ett dåligt spår. Loppet är tufft och förhoppningarna är lite dämpade på grund av det. Formen sitter, men på lördag måste hästen köras på chans. Han spurtar bra, men är beroende av att det blir ett tufft tempo. Jänkarvagn och helstängt huvudlag väntar, förklarar Frode Hamre.
9 Prada Secret kändes inte som bäst i senaste jobbet och vi ska kolla upp honom. Just nu är jag faktisk tveksam om hästen kommer till start på lördag, säger Stefan Persson.
10 Ultimate Lindy tränade i måndags och jag var inte riktigt nöjd och är lite brydd på formen dessvärre. Hästen måste ha mjukt underlag för att fungera, i träningen på Jarlsberg var underlaget stenhårt. Det kan förklara en del. Ultimate Lindy är en vinnarhäst som har kämpaglöd. En liten outsider och inga ändringer planerade, säger Frode Hamre.
11 Remee la Marc har haft en paus. Kommer ut bra förberedd, men han möter väldigt bra häster. Går av och till barfota fram, men kommer att gå med fyra aluminiumsskor denna gången utan att det har stor betydelse. Jänkarvagn som vanligt. En fin premie är bra och är tar han plats från det här läget är det väldigt bra, säger kusken Vidar Hop.
12 Your Highness känns fin i träningen men det handlar om årsdebut och läget är långt ifrån bra. Jag säger inte att hon inte kan vinna direkt för hon är högkapabel men det blir tufft och hon kommer tävla med skor den här gången, säger Ulf Stenströmer.

V75-2:
1 Pedro Bi är bra för klassen även om jag har full respekt för motståndet. Han är startsnabb men ledningen är inget måste för honom, han kan vinna från andra positioner också. Formen tycks sitta där den ska och jag har inget negativt att säga. Han ska räknas med segerchans och jag har inga planer på några ändringar i nuläget, säger Reijo Liljendahl.
2 Roxy Hill är Flemming Jensens bästa chans. Spåret blev perfekt och stoet är i väldigt bra form. På Åby senast låg hon sist utvändigt på upploppet men spurtade förbi alla. Hon är bra både på full distans och på sprinterdistans. Hon är inte direkt snabb från start och kämpar knappast om täten, men hon avslutar väldigt bra. Det blir skor på alla fyra hovarna och öppet huvudlag, säger Jeppe Rask, stall Flemming Jensen.
3 Send In The Clowns har mött tuffa hästar på slutet och haft dåliga spår. Distansen tror jag inte är något minus och han ska kunna öppna bra är min känsla. Jag är inte främmande för att ladda mot ledningen även om det är svårt att sia om taktik på förhand. Det här är min bästa chans på lördag av mina två och det blir samma balans och utrustning som på slutet, säger Anders Svanstedt.
4 Pericle Bi öppnar skapligt utan att för den saken skull vara någon raket. Allt känns ok efter starten senast, jag tycker att han gick hyggligt till slut i ett lopp som inte blev optimalt för hans del. På pappret tycker jag det ser tufft ut att vinna men kan vi nå en plats är jag mer än nöjd. Han tävlar barfota och med helstängt som vanligt, säger Stefan P Pettersson.
5 Arcva Tout vann på Leangen förra helgen, en stark vinst och han imponerade på mig. Jag tyckte att vi hade kontroll tidigt även om hästen var lite slö i sista svängen. Det är lite som att han väntar på konkurrenterna. Jag tror hästen klarar sprint, utan att distansen är en fördel. Så här långt fattas det lite fart i hästen. Jag har tittat lite vad motståndarna kan och det set tufft ut och jag är nöjd med en plats. Men hästen har en våldsam grundkapacitet och det långa upploppet på Momarken är en stor fördel. De som leter efter en luring ska se upp. Ett hårt tempo på vägen skulle hjälpa till. Inga ändringar är planerade, informerar Kristian Malmin.
6 Invictus dumgalopperade två gånger senast. Hästen är uppkollad, men vi hittar inga fel. I mina ögon är loppet mycket jämnt, och han är en av flera som kan vinna. Vi plockar av framskorna för första gången. Jänkarvagn är planen, säger Frode Hamre.
7 Dionne Sisu ville vi ge ett snällt lopp på rulle senast och det blev helt enkelt för långt fram till slut. Nu är läget inte det bästa och vi behöver lite tur om det ska räcka till en framskjuten placering men hon har fin form och distansen är den rätta. Det blir samma utrustning och balans som senast, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.
8 Tyson November har vi siktat på det här loppet med. Han kan öppna bra från start men jag tror inte att han kan öppna tillräckligt bra för att nå någon ledning. Vi får hoppas på turen den här gången när utgångsläget blev som det blev, hästen känns i alla fall fin för dagen. Tanken är att köra barfota fram, säger Stefan Persson.
9 M.T.Good Looking svarade för en bra insats senast efter paus. Hon spurtade vasst från ett dåligt utgångsläge och noterade en bra tid på Klosterskogen. Nu ser det ut som att det blir en invändigt resa. Hon kommer sannolikt inte att göra bort sig, och jag tror att hon har en låg 1.13 tid i kroppen. Jag är nöjd med en bra premie, men har förväntningar på henne i år. Hon fick en del av fjolåret spolierat på grund av sjukdom, men visade i säsongsavslutningen att hon är bra. Det blir fyra aluminiumsskor och helstängt huvudlag, upplyser Erik Killingmo.
10 Concorde W. ska tävla med fyra aluminiumsskor och med norskt huvudlag precis som vanligt. Formen är bra och han satt fast med mycket krafter sparat senast. Det luktar högt tempo i det här loppet. Vi hamnar nog långt bak från start och då blir det tufft att nå ända fram. Är han bland de fyra-fem bästa är jag jättenöjd, säger Hans Wilhelm Storås.
11 Formation känns oerhört fin i träningen men nu behöver vi tur från ett bakspår över den korta distansen. Jag hoppas och tror att det kan bli lite körning i loppet, då har han en bra pollett till slut. Eventuellt blir det barfota runt om för första gången på länge vilket är en extra växel men det får vi bestämma oss för närmare start, säger en försiktigt optimistisk Niklas Robertsson.
12 Naughty Me Hanover är en stark spurtare och jag tycker att hon gick riktigt bra senast efter en tung resa under senare del av loppet. Hon verkar ha tagit det racet på ett bra sätt. Läget är vad det är men vid överpace är det långa upploppet till hennes fördel och hon är bra för klassen. Inga ändringar, säger Ola Frisell hos Björn Goop.

V75-3:
1 Regina One svarade för en fin insats senast och alla var jättenöjda med henne då. Nu blev läget optimalt för hennes del, hon är vid plankan där hon ska vara sedan får vi hoppas att det kan bli rygg ledaren eller tredje par invändigt. Hon har inte allt för mycket hov fram så det finns en liten risk att hon måste gå med skor, hon är klart bättre utan framskorna. Jag hoppas på en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, det är några kanoner med i loppet, säger Anders Englund.
2 Patricia Hastrup står fint till med andraspår. Senast hade hon problem med magen och med tanke åp det så gjorde hon en bra insats. Det är tufft emot och det blir svårt att vinna, säger Odd Arne Sagholen.
3 Simb Ruby känns pigg och fin efter starterna, det finns inget anmärka på. Att det blir tätt mellan loppen tycks inte bekomma henne. Nu har vi fått ett bra läge och hon kan öppna snabbt men taktiken överlåter jag till Thomas, de fungerar bra tillsammans. Vi får se hur det utvecklar sig, jag tycker att hon är som bäst över sprinterdistansen men jag är inte främmande för att det kan räcka hela vägen om hon får rätt resa. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag som på slutet, säger Ylva Lindh.
4 Fleetfoot Hanover var tung i kroppen senast och det fattades lite i träningen. Om det blir en snäll resa har hon våldsam fart i kroppen. Jag törs säga att hon är en outsider. Vanlig sulky väntar. Öppet huvudlag och murphybländare är planerat, säger Frode Hamre.
5 Nalda Nof hon kändes fin senast men klarade inte starten och hängde lite på högertöm efteråt men är behandlad i ett framknä nu. Hon har inte gått några jobb på banan men allt verkar bara bra när vi kört på rakan. Det blir skor och vi reser på morgonen. I rätt gångart kan hon mycket väl nå ledningen men jag törs inte garantera felfri avgång. Ska givetvis räknas men tills jag sett att hon fungerar till fullo ligger jag lite lågt, meddelar Marcus Lindgren.
6 See You Soon tävlade utan skor och med jänkarvagn senast, men nu är det Momarken och snävare svängar. Vilken vagn och balans det blir den här gången bestämmer vi på lördag. Men oavsett så tycker jag att hon möter stenhårt motstånd. En premie är bra i det här sällskapet, säger Lars Anvar Kolle.
7 Chocolatique gör årsdebut. Jag har testat henne i ett snabbjobb med 1.16.0/1 600 meter på tilltalande vis. Däremot är spåret svårt och det krävs mycket klaff. Hon får hänga med och ta det hon får. Vi har inte bestämt om det blir några balansändringar, säger Gunnar Austevoll.
8 Bold And Fresh fick ett svårt spår. Glöm senaste starten, hon avslutade starkt men farten var låg under vägen. En position bak i fältet vänter. Jag hoppas på fart och att vi kan använda det långa upploppet på Momarken till vår fördel. För att sluta bland de tre måste allt stämma på vägen mot mål. Vanlig sulky denne gången, säger Frode Hamre.
9 Britt Hudson är på väg mot formen och det här är en typisk sommarhäst. Spåret är chansartat och hon kommer gå med skor och öppet huvudlag den här gången. Hon har gått med norskt på slutet men ska det få önskad effekt kan man inte använda det varje gång enligt mig. Jag har svårt att bedöma hennes chanser till seger, jag hoppas först och främst på en fin insats av hästen, säger Rolf Ramnegård.
10 Olympic Image har haft otur på slutet och formen är bättre än vad raden antyder, senast gick hon bra i skymundan. Det är ett långt upplopp på Momarken och jag tror att vi kan kliva förbi många den sista biten, kanske alla med rätt resa. Tanken är att hon ska tävla barfota runt om i det fall banan tillåter den balansen, säger Per-Ludvig Nielsen.
11 Braås Palema imponerade så smått senast trots en startgalopp och gick med full fart över mål. Formen känns fortsatt bra och hon tränar bara lugnt mellan starterna. Det blir inga ändringar utan hon går med samma utrustning och balans som vanligt. Bakspåret oroar givetvis en aning men hon har sin bästa bit till slut och vi ska väl normalt räknas till skaran som är med och gör upp om det, säger Pär Hedberg.

V75-4:
1 Haga Kungen tävlade barfota senast på Bjerke för första gången sedan hästen var i Jan-Olov Perssons regi. Det föll väl ut även om det inte gick att nå segraren då oavsett. Läget går det inte att klaga på men jag är först och främst nöjd om vi kan få med oss en hygglig slant och är banan fin på lördag så testar vi barfota återigen, säger Nicklas Sundqwist.
2 Lix Mollyn har tagit loppet senast på rätt sätt och känslan är att han har gått framåt ytterligare så det finns inget att klaga på, det ska vara motståndet då. Gylden Balder tror jag blir svår att stå emot och jag är nöjd om vi kan tjäna en slant bakom de bästa. Jag ändringar ingenting inför den här starten, säger Åke Lindgren.
3 Horgen Kinge blir ett meget spännande att köra. Han är i väldig bra form och spurtade lite sent för att vinna på V75 på Leangen näst sist. Om han går en 1.24-tid, eller under, kan detta bli riktigt intressant. Jag har också fått höra att hästen har vunnit denna tävlingsdagen tidigare. Jag tycker att han ska räknas som en liten luring bakom de två favoriterna Timian Scott och Gylden Balder, säger Lars Anvar Kolle.
5 Briskeby Rauen gör bra lopp hela tiden. Sist satt vi fast lite för länge. Det var krafter kvar i mål. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp, men att vinna verkar tufft. Kan klare en tredjeplats, säger Olav Mikkelborg.
6 Norheim Järv var inte sig själv på utflykten till Frankrike. Gick två okej lopp, men inte heller mer. Han drack lite dåligt på resan och det kan ha spelat in. Nu ser han fin ut i träningen igen. Jag satsar nog på ett rygglopp med honom den här gången. Järnskor fram och aluminium bak som vanligt. Är en liten outsider, men man blir lite osäker efter prestationen senast, säger kusken Tom Erik Solberg.
7 Pedrus fick ett bra startspår, men stöter på stenhårt motstånd och jagar först och främst en premie. Det är inget hokuspokus för Pedrus del, han går med samme utrusning och balans som tidigare. Alltså med skor på hovarna, säger Geir Vegard Gundersen.
8 Föynland Kongen räckte inte till mot de bästa senast, men möter lite enklare hästar den här gången. Jag tycker att han ska räknas bakom Gylden Balder och Timian Scott, säger Geir Flåten.
9 Art Kjarvald hamnade fel till i storloppet senast, men fungerade fint i travet. Jag tycker inte att han är sämre än någon annan här, däremot kunde startspåret varit betydligt bättre. Vi ligger lite lågt och är nöjda med en slant. Jag antar att hästen går med samma utrustning som tidigare, det vill säga norskt huvudlag och skor runt om, säger Gunnar Austevoll.
10 Norheim Faksen gick attackera lite för tidigt när jag körde honom på Leangen vilket gjorde att speeden ebbade ut. Hästen är väldigt bra när han har sin dag och aldrig ofarlig. I utgångspunkten är jag nöjd med en placering bland de tre-fyra främsta, men löper hästen upp till sitt fulla kunnande blir jag inte överraskad om han vinner, säger Per Oleg Midtfjeld.
11 Höstbo Fredrik är uppåt i form men behöver höja sig ytterligare om det ska bli seger här. Vi testade ett halvstängt huvudlag senast och det blir samma den här gången. Det kan bli svårt att vinna men jag har en bra häst och likaså kusk så ingenting är omöjligt även om en plats är ett mer realistiskt mål, säger Mats Andersson.
12 Remelden var inte speciellt vässad inför årsdebuten och svarade för en bättre prestation än väntat. Nu är motståndet givetvis tuffare och han står hårt inne på pengarna. Senast gick han barfota, men nu blir det fyra aluminiumskor vilket egentligen inte har någon betydelse. Han är inte startsnabb, men går alltid fina avslutningar och jag hoppas han kan dyka upp på en plats.
13 Gylden Balder har inte startat på sju månader, men är väl förberedd. Han har fått ett par tuffa snabbjobb och har hälsan är på topp. Kusken bestämmer taktiken, men hästen är naturligt snabb och det blir förmodligen till att söka sig framåt. Han tävlar med fyra aluminiumskor, öppet huvudlag och fast huva som vanligt. Visst behöver han lopp i kroppen, men jag måste vara optimist med en sådan här häst. Han ska streckas på alla system, säger Pål Sem.
14 Raggmunken känns fin i de intervaller han gått hemma. Att det blir en månad mellan starterna beror på utbudet av lopp som passar honom. Formen kan vi inte klaga på och läget är vad det är, jag tror inte att han är sämre än någon annan så får vi se hur långt det räcker, Det blir inga ändringar, säger Tord Gustafsson.
15 Timian Scott var lite seg i årsdebuten, men har gjort två starka lopp efter det. Spåret passar och det ska bli intressant att se hur han matchar de bästa. Hästen är klart bäst utan skor och vi hoppas att han kan tävla så nu, hovarna ser fina ut för dagen. Allt har varit väl efter senaste starten och hästen tävlar utan skydd och checkrem som vanligt. Det är en okomplicerad typ som kan kämpa om segern med lite klaff, säger Adrian Akselen hos Lars O Romtveit.

V75-5:
1 Yankee Blueblood öppnade otroligt vasst senast utan att Olle (Goop) begärde något av honom. Nu är det debut över den långa distansen men det känns inte som något minus utan han verkar rejäl på alla sätt och vis. Läget, motståndet och att formen sitter där den ska gör honom till en segerkandidat. Det blir samma balans och utrustning den här gången, säger Ola Frisell hos Björn Goop.
3 Salina D.K. återkom efter paus och vann ett billigt lopp i helgen. Sättet hon gjorde det på var bra och jag förväntar mig att hon är ännu vassare med den genomköraren i kroppen. Hästen går barfota fram, med amerikavagn och helstängt huvudlag. Hon har alltid en solid spurt och kan vinna med klaff på vägen. Garderar man Solo Nolo är hon värd ett streck, säger Jeppe Juel.
4 Space Bee återkommer efter paus. Han tränar bra, men behöver lite snabbare jobb. Han är startsnabb och kan kanske nå ledningen här. Normalt tävlar han med fyra aluminiumskor, men det är möjligt att vi river av dem fram den här gången. Dessutom blir det amerikavagn, han har tävlat med det två gånger och fungerat väldigt fint aktionsmässigt då. Jag tycker att han är en liten outsider, säger Per Gottling.
5 Reims Gasti verkar allmänt uppåt för dagen och jag tycker uppgiften ser intressant ut. Hästen är allround och går över alla distanser, han utvecklas i positiv riktning. Det blir barfota runt om och jänkarvagn återigen. Jag tror att vi är med och gör upp om platserna där framme, säger Fredrik B Larsson.
6 Borga Figo har gjort fina lopp på sistone och håller god form för dagen. Han är inte sämre än de andra norska hästarna i loppet, har inga problem med distansen och är snabb ut. Vi kör med skor runt om och öppet huvudlag som vanligt. Hästen kommer att göra ett bra lopp, men jag känner inte till de svenska och danska hästarna tillräckligt för att bedöma möjligheterna, säger kusken Vidar Hop.
6 Borga Figo ser allting bra ut med, men han möter tuffa hästar och jag har inga stora segerförhoppningar, säger tränaren Jan Kristian Waaler.
8 Triomphe d’Inverne var inte vässad inför årsdebuten och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han är snabb ut så jag tror att Peter testar från start. Eventuellt blir det ett par lätta skor fram den här gången och sedan kommer vi att testa urryckare i veckan, det kan vara bra med en extra växel när vi inte får ha körspö. Loppet ser öppet ut och jag tycker absolut att min är en av de som räknas om det löser sig från spåret, säger Thomas Lönn.
9 Spider Bee har dragit ett passande spår. Han visade fin form vid segern senast och klarar alla distanser, men att vinna blir nog i tuffaste laget. Klarar vi ett tredje-fjärdepris är jag fullt nöjd, säger Sigbjörn Kolnes.
10 Oldwildwest verkar allt precis som vanligt med, det finns inget att anmärka på utan han känns precis så fin som man kan önska. Läget tror jag inte är lika avgörande när det handlar om lång distans och dessutom är det långt upplopp på Momarken. Jag vill inte byta häst med någon, jag tror att vi är med och gör upp om det med rätt resa. Det optimala är om hästen kan tävla barfota bak som på slutet, säger Bengt Holm.
11 Terrestrial har varit oväntat bra senaste halvåret och överraskat mig gång på gång. Han gillar distansen, men vi är först och främst på jakt efter fina pengar nu då motståndet är knallhårt. Han tävlar barfota runt om, säger Geir Vegard Gundersen.
12 Solo Nolo gick bra efter vila senast och vann på en 1.13-tid direkt. Lång distans är ingen fördel och gör att han behöver köras på chans. Senast tävlade han utan skor, men jag är inte säker på vilken balans det blir den här gången även om tipset är barfota igen. Öppet huvudlag och jag ser honom bara som ett garderingsbud den här gången, säger Jeppe Rask hos Flemming Jensen.

V75-6:
1 Francais du Gull verkar allt bra med efter segern senast och han är otroligt startsnabb så jag är nöjd med de förutsättningar vi har den här gången. Han har tränat på precis som vanligt, traditionellt i kombination med ridning. Nu fick vi en decimeter snö under natten så han får gå ett jobb i samband med tävlingarna imorgon (tisdag) inne på banan i Gävle. Han kommer inte att tävla barfota bak på lördag utan det blir sommarbalans med ett par lätta skor, däremot sitter det helstängda huvudlaget på som senast. Lyckas Torbjörn försvara innerspåret och hålla upp ledningen tror jag på bra chans, säger Erik Lindegren.
2 Mr X.F.Royal var sjuk i sin sista start i Frankrike, men har fungerat bra efter hemkomsten och var fin i ett snabbjobb på Bjerke förra veckan. Hästen brukar göra väldigt bra lopp efter uppehåll. Jag tycker absolut att motståndet ser överkomligt ut och har klara ambitioner att slåss om en placering i toppen. Det blir skor fram, sedan får vi se och om det blir barfota. Oavsett så är jag optimist, säger kusken Lars Anvar Kolle.
2 Mr X.F.Royal återkommer efter paus och är glad över att ha kommit hem från Frankrike. I första loppet på Vincennes hamnade han långt bak och andra gången var han sjuk. Hästen har tränat bra och verkar på gång igen, men det är möjligt att han behöver ett eller två lopp för att hitta toppformen igen. Vi kör barfota bak och med jänkarvagn, inga ändringar. Han är värd ett streck i ett öppet lopp, säger tränaren Trond Anderssen.
3 Hitchcock är i kanonslag och hade krafter kvar vid vinsten på bra tid senast. Jag är osäker på om han klarar att ta en längt på Francais du Gull, men kommer vi rätt till i loppet är han bland de tre främsta i mål. Inga ändringar är planerade, han går barfota fram med jänkarvagn och är min bästa chans i loppet, säger Frode Hamre.
4 Photo Sea är bra tränad inför det här eftersom vi har haft en mild vinter här i Skåne. Han kan öppna bra och förhoppningen är att komma ner till sargen och få ett bra smyglopp. Körspö är inget han är road av, det är snarare ett plus att det är förbjudet i Norge. Jag planerar att köra barfota runt om men huvudlaget bestäms senare i veckan, jag brukar alternera lite för att få variation men det lutar kanske åt ett helstängt trots allt. Med klaff kan vi säkert tjäna en hygglig slant men jag tror att det blir svårt att vinna, säger Henrik Södervall.
5 Broadway Legs kom igenom fint senast och visade bra krut i avslutningen. Hästen vann silverdivisionen den här dagen i fjol. Han är halvgod från start, jag kan inte räkna ut var han hamnar härifrån. Det långa upploppet är en stor fördel och inga ändringar är planerade här heller, säger Frode Hamre.
6 Winmecredit hade en infektion i kroppen i sin senaste start. Han tränade 1.14/1 600 meter i måndags och hade låg puls efter det. Hästen är på gång, men jag rankar honom ändå som min tredjechans i loppet. Vi sätter på jänkarvagn och helstängt huvudlag denna gång, säger Frode Hamre.
7 B.W.L.Champion har haft fin form en längre tid och allt känns precis som vanligt med honom inför det här, han känns pigg och glad. Man känner sig aldrig slagen på förhand med honom och det här är vår bästa chans i omgången. Tanken är att han tävlar med samma utrustning och balans som vanligt, säger Anne Raatikainen hos Petri Salmela.
9 Oasis Bi har tagit Frankrikeäventyret på bästa sätt och han känns pigg och alert för dagen. Motståndet den här gången ska han hävda sig väl emot i mitt tycke och det är tveklöst min bästa chans av de två jag har till start även om läget naturligtvis inte är något man jublar över. Det är inte aktuellt med några ändringar i nuläget, säger Stefan P Pettersson.
10 Baht Launcher gör alltid sitt i loppen och formen tycks vara intakt. Han är väl som allra bäst när han får vara med där framme direkt men den här gången behöver vi naturligtvis en portion tur från ett bakspår. Han ska räknas med segerchans tycker jag, trots läget och vi siktar på att köra barfota runt om igen, säger Ola Frisell hos Björn Goop.

V75-7:
1 More Than Enough hade jag hellre haft andraspår med, nu finns risken att vi blir instängda eftersom hästen är ordinär i starten och kommer att bli överflyglad. Jag försöker hitta en lucka direkt och komma ut i en position i andraspår. Formen sitter där och hästen är stark. Han kommer att tävla med öppet huvudlag, utan bakskor och med amerikavagn. Han kan vinna, men måste ha klaff. Jag tycker att han framstår som en bättre vinstchans än Salina i V75-5 eftersom han är härdad i tuffa gäng och håller toppform, understryker Jeppe Juel.
2 That´s My Pal har fått ett fint läge men han letar efter formen. Var en liten besvikelse senast och med den insatsen i färskt minne får vi ligga lågt på förhand. Kan det räcka till en slant den här gången får vi vara nöjda, han fick snabba pengar på sig under fjolåret. Det kanske blir barfota runt om den här gången så får vi se om det kan innebära en extra växel, säger Ola Frisell hos Björn Goop.
3 Mr Turbo Triss låg på i kön senast och ödslade onödigt mycket krafter på det sättet. Han har känts fin efter det och veterinär har dessutom kollat upp honom utan att hitta några fel så formen ska vara fortsatt bra. Han är kvick iväg och når vi ledningen så släpper jag inte i första taget. Det blir samma balans och utrustning som vid segern på Eskilstuna näst senast, skor och helstängt, säger Glenn Elo.
4 King of Friday är en bra häst som gick ett fint lopp senast. Han är inte startsnabb, det är hästens svaghet, men blir det tuff körning om ledningen är det en stor fördel för oss. Han tävlar barfota fram som vanligt och jag kör för bästa möjliga premie, säger Cato Antonsen.
5 Megamuscle har tävlat ojämnt på grund av kotproblem. Hästen tränade 1.16/2 100 meter utvändigt om häst i måndags och ska utrustas med helstängt huvudlag för första gången på länge. Det blir offensiv taktik, säger Frode Hamre.
6 K.L.M.B Buymethemoon var bättre än väntat i årsdebuten och borde vara ytterligare förbättrad den här gången. Spåret är inte det bästa och det är upp till Kenneth Haugstad att bestämma taktiken. Min häst är inte beroende av någon speciellt löpningsförlopp och jag menar att han har god vinstchans, säger Anders L Wolden.
7 Kricken C.D. har lite svårt att komma till i loppen och från det här spåret behöver vi såklart en del tur. Formen är det inget fel på, hästen är bättre än vad raden antyder. Jag känner mig inte slagen på förhand och blir inte överraskad om vi hamnar bland de tre med rätt resa. Han tävlar barfota fram och med norskt huvudlag precis som vanligt, säger Hans R Strömberg.
9 Staffan Palema gick bra efter galopp senast och bekräftade sin fina form. Jag är nöjd med spåret och hoppas på hårt tempo hela vägen. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikavagn. Motståndet är tufft, men jag hoppas att han kan knipa en plats, säger Kjetil Helgeland.
10 Huge Star spurtade vasst som trea efter vila senast. Spåret är okej eftersom han ändå inte är speciellt startsnabb. Han behöver få det lite serverat, men är aktuell på trea-fyra hästar, säger Jeppe Rask hos Flemming Jensen.
11 Sejr Gammelsbaek lyser det form om för dagen. Han avslutade 1.09 sista 500 på Bjerke. Det är en tuffing med våldsam fart inombords och jag känner mig inte slagen på förhand. Den här gången blir det jänkarvagn och rycktussar och jag håller honom som stallets bästa segerchans på lördag, säger Frode Hamre.
12 Creek’s Star var jag nöjd med i årsdebuten. Från tolftespår mot tuffa hästar väljer jag att ligga lågt. Jag tror inte han kan kämpa om någon placering i toppen härifrån, säger Simen B Jessen.

Kanal 75

 

Föregående artikelInför V86 19 mars 2014: Höga mål för Oscarssons!
Nästa artikelDagens Dubbel Jägersro/Solvalla 19/3-2014