Dagens Dubbel Jägersro/Solvalla

141

TRAVDDBLOGGEN

Kommer här med en försenad blogg till kvällens dubbel. Men först några ord om måndagens snackis då Danne Jansson blev diskad för en incident ca 800 meter från mål. Han blev diskad för snäv körning då han enligt måldomaren på Färjestadtravet svarade för sent när ett ekipage kom i tredjespår. Många tyckte det var en alltför tuff diskning och menade att han bara skulle haft böter. Detta är inte första gången som måldomaren på Färjestadtravet har stått för ett tveksamt domslut och det är säkert inte sista gången heller. Ni minns kanske min vrede när Claes Sjöström blev diskad för ett antal månader sedan och ett rätt så fint tvillingspel gick till intet för undertecknad.
Jag pratade lite med Johan Untersteiner om händelsen och han var av åsikten att det var en väldigt tuff diskning. Johan sa också att han tycker det generellt diskas för lite i travloppen och jag är helt enig. Jag tycker reglementet är gammalt och borde uppdateras och ge mer raka riktlinjer till domarna. Som det är nu så är det för luddigt och det finns för mycket utrymme för ”tolkning” och därmed uppkommer det situationer som den i måndags på Färjestad. Och där finns ju också ett stort problem, att det skiljer sig så mycket hur domarna dömer mellan de olika banorna. Hade det varit på en annan bana som Danne Jansson kört så är det absolut ingen garanti för att han blivit diskad utan han kunde lika gärna fått böter.

Nu till dubbeln. Jag köper inte 3 Shogun DK som klar favorit i DD-1 men tar ändå med honom på dubbeln. Bakom streckar jag ytterligare sex hästar: 4 Prince Lurifax, 5 Montcore Mo, 6 Quick Fix, 8 Sensei, 10 Go Johnny Gogogo och 11 Vice President. Vice President har jag vurmat för tidigare och med lite klaff kan han skrälla till ett glatt odds.
I DD-2 tar jag en halvrövare och spikar 13 Xenia GT. Först och främst är det en rätt så bra häst men det är faktiskt ett lite småintressant läge också. Spår 13 innebär (om inte jag är ute och seglar, blev lätt osäker just nu :S) att Per Lennartsson kan välja innerspår eller andraspår i starten. Min teori är att 9 Tia Maria Lascaux körs på innerspår av Mattias Djuse vilket gör att ”Pelle” och Xenia GT kan hamna rätt så bra på det från start. Med lite klaff sedan så blåser dom ner samtliga till slut. Visst är det enkelt med trav 🙂

DD-1: 2,4,5,6,8,10,11
DD-2: 13 Xenia GT
Min raka DD: 10-13
Min roliga DD: 11-13

Svårt att sia om i vilken form 9 Disney Tooma i V86-2 är i men han kommer säkert väl förberedd till detta. Inte helt överraskad om han utmanar favoriten till slut.

Ber om ursäkt att tipsen kommer såhär sent men bättre sent än aldrig.

Lycka till! 

Föregående artikelHarry Harry Harry Harry för femtielfte gången på V75 snart – I RAD!
Nästa artikelStig H och Victory Tilly önskar God Jul!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.