Dagens Dubbel Jägersro/Solvalla 30/4-2014

296

DDTIPSET

 

DD-1 ser en storfavorit i 5 Archangel Am och han ska väl normalt sett bara vinna detta. Håller han sig bara på benen så måste han bli väldigt svårstoppad. Såg jobbet som Team Kolgjini lagt ut på Youtube och han ser lysande ut i mina ögon sett. Ni kan själv avgöra vad ni tycker:

Men jag tänker ändå dubbla mitt DD-system med den holländska gästen 9 Crizzly Bear. Jag har sett hans två senaste lopp på Wolvega i Holland och jag tycker han ser ganska duglig ut. Dock kan jag inte bedöma motståndet och han har ju inte heller radat upp segrarna. Men det känns som en stark och ganska rejäl häst som kan vara en luring om storfavoriten inte har sin bästa dag.

I DD-2 spikar jag 2 Neona Princess som får Erik Adielsson i vagnen denna gången. Hon har lopp i kroppen och är snabb ut. Tror övriga får svårt att nå henne. Det lurar många bakom och en gardering kan såklart löna sig men det blir för många streck på dagens dubbel.

DD-1: 5,9
DD-2: 2 Neona Princess
Min raka DD: 5-2
Min roliga DD: 9-2

I V86-2 blir 9 Ruhuna Tea, eller Rune som han kallas, favorit och ska så vara efter de ruggiga avslutningarna han levererat. Men 11 Amazing Man är inget blåbär och jag tror inte han kommer vara speciellt ringrostig när Veijo skickar honom till Valla direkt.
3 Kandelaber i V86-3 var det en del snack om inför senaste starten på V75. Nu är väl motståndet lite lättare och jag tycker han ska få en plats på bongen.
Även 7 Oldwildwest i samma lopp har det varit en del surr om. Thomas Uhrberg, som kör, har sagt att han tycker det är en rätt så bra häst så vi får väl lita på Thomas som ju även är en ganska duktig travtippare 🙂
I V86-4 tycker jag man ska ta med 6 What A Supergirl om man garderar. Från springspåret kan det bli en bra position och hon är inte alls tokig. Skrällduglig vid klaff.
V86-5 tycker jag känns vidöppet. En häst som jag vill varna kraftigt för är 3 Check In Blågul. Hon får Johnny Takter i sulkyn denna gången. Jag har inte hört något annat så jag räknar med att han kör på Jägersro imorgon trots vurpan på Halmstadtravet i måndags. Men angående Check In Blågul så hörde jag att Emma Bjerkås var väldigt nöjd med henne inför senast men det loppet gick väldigt sakta och hon kanske inte kändes som bäst för dagen då Frank Nilsson bara körde avvaktande i kön med henne.
1 Best Well i samma lopp tror jag är en rätt så bra häst. Har varit ute mot stentufft motstånd på Vincennes och sprungit 11,8 över 2100 meter. Tycker även hon ska med på kupongen.
5 Snow Breeze WF tycker jag gjorde ett bra lopp senast och han slog Ille Faciet som jag hade spikat och trodde bara skulle runda dom. Nu är motståndet skarpt och framförallt 10 Sloopy Joe har imponerat på mig. Det är en riktig lufs som ser ut att jogga lite och där finns det mycket kapacitet. Ett riktigt härligt lopp för treåringar!

Lycka till! 

Föregående artikelNästagångare till V86 30 april 2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Berghs tankar om Nahar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.