Elitloppet 2014: Berghs tankar om Nahar

225

image

Nahar var inte som bäst i årsdebuten och blev sedan struken inför uttagningen till Olympiatravet.

Nu avslöjar Robert Bergh hur han tänker med fjolårets elitloppsvinnare.
– Han ser mycket bättre ut nu och det känns som att det ska bli Elitloppet. Men han kommer inte att starta i Gävle veckan innan, säger Bergh.

Nahar fungerade inte i årsdebuten på Bergsåker och galopperade på slutvarvet. Den niofaldige miljonären blev behandlad av veterinären efteråt, bland annat i ett framknä, och har sedan tagit det lugnt. Det gjorde att hästen missade Olympiatravet och frågan är nu om han kommer att vara med och försöka försvara fjolårets seger i Elitloppet.
– Nahar ser bättre ut nu och börjar få på sig sommarpälsen. Han var inte riktigt i form senast och vi behandlade honom lite alltjämt. Han körs bara lugnt ännu och man ser att allmäntillståndet blir bättre och bättre nu när han även har släppt vinterpälsen. Det känns som att det ska bli Elitloppet men det är lite svängit vecka för vecka, säger Robert Bergh.
Hur lägger du upp matchningen fram till Elitloppet? Är det aktuellt att starta i Gävle veckan innan som han gjorde i fjol då han vann?
– Nej, det blir inget Gävle för det blir för stressigt. Han får gå i ett vanligt snabblopp om några veckor istället så får vi se hur det känns där. Jag offrar inte hästen om det är så att Solvalla kräver att han ska springa en snabb tid för att komma med. Om det är så att det behövs en snabb tid så kommer han inte med. Men vi får se hur det känns om några veckor, säger Robert Bergh.

Amaru Boko på gång igen – startar snart
Bergsåkerstränaren har även Amaru Boko i stallet som i fjol var med i elitloppsförsöket men tog sig inte vidare till finalen. Efter flytten till Bergh så inledde stjärnhästen med fyra raka segrar, varav tre raka i Gulddivisionen i V75. Därefter gjorde Amaru Boko två starter i Frankrike och slutade sjua respektive femma.
Hur är läget med Amaru Boko? Är Elitloppet aktuellt?
– Han blev lite tagen av Frankrikeresan och har fått vila upp sig. Men nu är han igång och körs lite lätt och vi får fundera på den fortsatta matchningen. Vi får fundera en vecka, tio dagar, och se hur det ser ut när vi börjar köra lite fortare. Först måste jag bli nöjd med hur han känns i jobben.
– Det är lite samma här som med Nahar att om det ska till någon urvridning och att klockorna ska ta honom till Elitloppet så är det inte aktuellt. I så fall ska han komma med på sin kapacitet. Inte för att jag ska ut och köra någon toktid med honom. Han kommer troligen att starta om två, tre veckor i ett vanligt snabblopp i så fall, säger Bergh.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Jägersro/Solvalla 30/4-2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Uncle Peter är klar!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.