Elitloppet 2014: Uncle Peter är klar!

187

image-8

Världsrekordhållaren Uncle Peter från USA är klar för Elitloppet.
Jimmy Takters stjärntravare kommer först att starta i Copenhagen Cup den 11 maj innan han går vidare till Solvalla.
– En väldigt, väldigt efterlängtad häst, säger Tore Fyrand, Sportchef på Solvalla.

På tisdagen blev en ny spännande häst från USA klar för Elitloppet. Det är femårige Uncle Peter som tränas av Jimmy Takter och som i fjol slog nytt världsrekord på tusenmetersbanan Pocono Downs med tiden 1.08,7.
– En topphäst från USA och en mycket spännande häst. Vi är stolta och glada över det och att de nu har ändrat sina planer. Han reser till Köpenhamn och startar där och kommer sedan i god tid till Elitloppet och hinner acklimatisera sig. Räkna med att Jimmy kommer att ha hästen i fin form, säger Tore Fyrand.
– Han är mest känd för att han har satt världsrekord på tusenmetersbana på 1.08,7. Så det är en häst med stor fart och han har även kvalificerat sig till Hambletonian men var då sjuk i finalen. Han har haft flera fighter med Market Share som också i högsta grad är aktuell för Elitloppet.

Startar på fredag
Uncle Peter ska närmast starta på fredag på The Meadowlands i New Jersey och flygs därefter till Europa. Han har gjort en start i år vilket var i fredags då han blev tvåa på tiden 1.09,2 efter att ha avslutat sista quartern efter 1.07.
Ordinarie kusk på Uncle Peter är David Miller men om han ska köra hästen i Elitloppet är inte helt klart ännu.
Därmed är Uncle Peter den andra hästen från USA som är klar för Elitloppet. Sedan tidigare är Jonas Czernyson-tränade Maven inbjuden och klar. Superstoet kommer att köras av en av USA:s främsta kuskar på senare år, Yannick Gingras, som blev champion på The Meadowlands i fjol och som aldrig har tävlat i Sverige tidigare.
De övriga två elitloppsklara hästarna är italienske Pascia ’Lest, tränad av Thierry Duvaldestin och som kommer att köras av den italienska toppkusken Encrio Bellei, samt Stefan Hultmans Panne de Moteur som körs av Örjan Kihlström.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelElitloppet 2014: Berghs tankar om Nahar
Nästa artikelBjörn Goop kör Caballion i Copenhagen Cup

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.