Björn Goop kör Caballion i Copenhagen Cup

202

image-10

Caballion, här med sin tidigare tränare Fredrik B Larsson, är klar för Copenhagen Cup där han ska köras av Björn Goop.Foto av LARS JAKOBSSON

Den ena stjärnhästen efter den andra är klara för Copenhagen Cup.
Senast i raden är Caballion, som numera tränas i Frankrike av Franck Leblanc.

Han kommer att köras av Björn Goop i storloppet som går söndagen den 11 maj.
Det är nu även klart att världsrekordhållaren på tusenmetersbana Uncle Peter, som tränas av Jimmy Takter, ska starta i Copenhagen Cup innan han går vidare till Elitloppet.

Sedan tidigare är Magic Tonight, Orali och Yarrah Boko klara för det danska storloppet. Fabrice Souloy har även ändrat sig och istället för att skicka dit Beckman så väljer han att starta tioåriga Quinoa du Gers som i fjol var trea i Copenhagen Cup och som vann ett större lopp så sent som i lördags i Frankrike.
Nu meddelar Charlottenlunds hemsida att även Caballion startar i Copenhagen Cup. Han har gjort två starter för Franck Leblanc och efter en tredjeplats i debuten så blev han senast diskvalificerad för orent trav i Prix d’Atlantique efter att även då ha inkommit som trea i mål.
En mycket spännande häst som också blev klar för Copenhagen Cup tisdag lunch är världsrekordhållaren Uncle Peter som tränas av Jimmy Takter i USA.
Även Olympiatravsvinnaren Solvato har fått en inbjudan till Köpenhamn och det som talar till Solvatos fördel att han ska starta där är att loppet körs över medeldistans samt den relativt korta resan på fyra timmar.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelElitloppet 2014: Uncle Peter är klar!
Nästa artikelNoras Bean slutar tävla! Tack för alla fina lopp!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.