Dagens Dubbel Kalmar 23/2-2013

213

DDLORDAG

 

I vanlig ordning blev det ett rätt på DD i onsdags *suck*. Twigs Tiffany gjorde sitt jobb i DD-2 och hon håller fortsatt fin form. Loveletter som jag varnade för kom in som trea och jag satt och hejade för glatta livet för att få in henne på andraplatsen (det går ju att spela tvilling också, nästan lika kul som DD) men det var förgäves. Men man fick faktiskt 3,96 i platsodds på henne (jag spelade inte) och det var inte så tokig med tanke på att favoriten vann loppet.

Men den glädjen man kände när Twigs Tiffany sprang hem DD-2 kunde föga skölja bort den sura eftersmaken från DD-1. Jag satt och förbannade mig på Ulf Ohlsson och undrade varför i h-vete han körde med Everts Party Sock i spets och jag var helt säker på att ekipaget skulle vara sist i mål. Så nog var jag ganska överraskad när kusen svarade för en fin insats och dessutom vann loppet. En dryg 32-oddsare var Everts Party Sock och jag säger det återigen: det är ingen picknick att pricka in dessa högoddsare. Nu blev ju dock loppet ett helt nytt lopp i och med de tre strykningarna men frågan är om det hade spelat någon roll för utgången av loppet.

Vi får ta nya tag och hoppas att vi också kan få in en DD snart till ett bra odds. De tre senast onsdagarna har DD gett följande odds: 827,83; 143,53 och 79,44. De tre senaste lördagarna har oddset blivit: 72,74; 231,77 och 58,25. Finfina odds men inte busenkla att pricka in. Men på lördag håller vi tömmarna igen! Tipsen finner ni nedan.

 

DD-1

1 Pioneer F.H. och 3 Donald Duck Tooma är nog de som är snabbast inledningsvis men kan utmanas av springspårens 6 Mr Q.L och 7 Åtting Hornline. Framförallt Mr Q.L tror jag kan öppna skapligt om Takter träffar rätt. Men mitt spetsbud efter 500m är en felfri 2 Global Mazerine. Han var inget att lita på förut men har helt klart bättrat sig i det avseendet och faktum är att han kan vara med lite bättre från start än vad många tror. Väl i spets drar säkert Åke på i ett hårt tempo då Mazarine inte är speciellt speedig utan främst lever på sin styrka. I rygg sitter antingen Pioneer F.H eller Donald Duck Tooma och båda dessa kusar kan bli giftiga med lucka. Men min förstahäst blir ändå Global Mazerine som jag tror blir svår att få tag i om han kommer till spets. Skulle han få dödens är inte det några större problem, det fixar han.

De värsta motbuden tycker jag är 1 Pioneer F.H, 5 Future Love och 6 Mr Q.L. Pioneer F.H är i riktigt bra form och har alltid en vass avslutning om det klaffar.

Future Love har också hittat en fin form men läget är inte det bästa. Han är ingen blixt och det finns risk att han hamnar en bit ner i kön. Kapabel om det klaffar men ingen självklar vinnare.

Mr Q.L. kommer från ett stall i form, stall Michael Lönborg. Han kan öppna ganska bra med springspår och hittar Johnny Takter vettigt slagläge så har Mr Q.L en pollett till slut.

Bakom är det ganska öppet. Donald Duck Tooma var bra senast men nu blir han lite väl hårt betrodd och motståndet är skarpare denna gången. Överstreckad och inget som intresserar mig spelmässigt.

4 Middle East har gått bra sedan han kom till Kari Lähdekorpi och får nu Erik Adielsson i sulkyn. Jag tycker dock inte han har sett speciellt taggad ut i de två senaste loppen även om han har gjort det bra. Möjligt att det kan ha varit banorna som inte passade och vi kanske kan förvänta oss en bättre insats på lördag. Det ska bli ett par minus (och lite kallare under nätterna) i Kalmar torsdag, fredag och lördag enligt SMHI. Känslan är att de borde kunna få till en bra bana och det bör åtminstone kunna vara möjligt att köra barfota fram. Om lördagens bana passar Middle East bättre vet jag inte men det finns en chans att han blir lite bortglömd denna gången och då kan han vara intressant.

9 Elit Håleryd är den som jag tycker kan vara intressant från bakspår. Smygläge och bra form. Klaffar det lite med tempo och ryggar så slutar han långt fram.

Rank: 2,1,6,4,5,9,3

* Tilläggsinfo: Lähdekorpi ligger lågt med vinstchansen för Middle East och säger att han inte duger. Man ska såklart lyssna på det men samtidigt är det ett öppet lopp och han är inte helt avsågad.

 

DD-2

Det är gott om startsnabba hästar i detta loppet, i stort sett hela framspårsraden kan lägga iväg rejält från start. Hur far och son Svanstedt tänker skulle jag kunna tänka mig att betala en slant för att få reda på även fast de inte borde ha gjort upp om starten på förhand då de kör hästar från olika stall (Åke kör en av hans egna medan Anders kör för amatörtränaren Christer Wännström). Det scenario som jag kommer att arbeta efter är att Åke och 2 Sundbys Gidde gärna smiter ner i rygg på Anders och 1 Burning Line Gral och om Svanen Jr. kan försvara spets mot övriga utvändiga så tror jag han kör där. Kommer närmast från en fjärdeplats i ett lopp på Vincennes och det var en riktigt fin insats där. Anders körde ett bra lopp och hade han kunnat vänta lite längre med spurten så tror jag Burning Line Gral hade varit ännu längre fram. Han får mitt tips i detta loppet.

Men det är ett ganska öppet lopp och mycket avgörs i starten och vem som laddar för spets. Den som kan ställa till det lite för mitt tips är Jorma Kontio och 6 Going For Gold Zaz. Going är väldigt snabb om han laddas och från det läget över kort distans så har jag svårt att tänka mig att Jorma INTE skulle ladda iväg. Därmed kan det bli en tuff inledning både för Burning Line Gral och Going For Gold Zaz. Jag tror att Going får nöja sig med dödens och då tror jag vi hittar 4 Latitude Broline i andra eller tredje par utvändigt. Där kan Örjan gotta sig innan han sätter in slutstöten när de där framme börjar känna av inledningen. Latitude håller jag som värsta motbudet till mitt tips.

Going For Gold Zaz är jag inte helt övertygad om att han gynnas av att det är sprint även fast han har gjort bra lopp över den korta häcken. Jag tänker chansa bort honom med risk för att stå där med dumstruten efteråt. Han gör första start i silver och även om inte motståndet är av bästa slag så finns här några vassa sprinters och jag står över denna gången.

Sundbys Gidde går också bort för mig, jag tror inte han duger här.

11 Capello Bob är väl egentligen den enda som lockar från bakspår. Han är i bra form och skulle det bli tempo på loppet så är han en outsider.

Rank: 1,4,11,6,5,2

*Tilläggsinfo: Efter att jag skrivit detta har 2 Sundbys Gidde blivit struken och detta ändrar en del. Tränaren till 1 Burning Line Gral tror inte att man kan försvara innerspåret och därmed är det klar fördel för 6 Going For Gold Zaz i spetsstriden. Troligtvis sitter han där utan att behöva ödsla alltför mycket kraft och då blir han naturligtvis svårslagen. Det finns egentligen ingen som har häst nog att gå fram i dödens och pressa upp tempot så risken är stor att det blir spets och slut för Going For Gold Zaz. Jag gör en liten rockad och ger tipset till Going For Gold Zaz istället. Och jag står då över 4 Latitude Broline istället. Jag tror hon kommer få svårt att komma in i matchen i och med att det troligtvis inte blir något högre tempo. Viss risk att hon får harva i dödens dessutom och det tror jag blir lite väl tufft.

Ny rank: 6,1,4,11,5

 

DD förslag

Jag tar fyra hästar i DD-1: 2 Global Mazerine, 1 Pioneer F.H, 6 Mr Q.L och 4 Middle East. Middle East är en liten chansning men jag tycker att man åtminstone kan spela för en liten slant med honom på DD. Och naturligtvis är det även en chansning att ta bort Donald Duck Tooma och Future Love men jag gör det av den enkla anledningen att det blir för dyrt annars och dessutom blir oddset inget vidare med de två.

Jag låser DD-2 på två hästar: 1 Burning Line Gral och 6 Going For Gold Zaz. Även här är det lite av en chansning att plocka bort en betrodd häst som kan vinna men man måste våga för att vinna. Ibland blir det fel men ibland kan det bli rätt också.

Det är en småklurig omgång och DD kommer säkert kunna ge ett ganska bra odds igen.

 

DD-1: 1,2,4,6

DD-2: 1,6

8 kombinationer

 

ChansDD

DD-1: 2,4,6

DD-2: 1

3 kombinationer

 

Min raka: 2-6

 

Lycka till!

/Andreas Johansson,

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFransk succé för Elles W. Phedo
Nästa artikelFröken Sverige betalar tillbaka..

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.