Dagens Dubbel Mantorp 7/4-2014

275

DDTIPSET

 

DD-1 är härliga Kjell P Dahlströms minne, ett lopp för femåriga hästar. Och vilket startfält det är. Naturligtvis hamnar den mesta fokusen på 5 Mosaique Face och 6 Digital Ink, de två fjolårsgiganterna i fyraåringssäsongen. Nu ska de äntligen mötas och många målar nog upp ett scenario där de två kommer att duellera med 600 meter kvar av loppet och lämna övriga med ett par längder. Så tror inte jag det blir utan det finns ju några ruggigt vassa bakom som kan utmana om ”Ludde” och Takter köra mot varandra. 1 Magic Tonight sitter väl i rygg på Mosaique Face som jag tror kan hålla ut Digital Ink från start och då lär den senare får göra grovjobbet utvändigt. Inga problem så långt och dessa tre hästar lär väl också bli de mest streckade inom V64 och mest betrodda på DD. Även jag tar dessa tre men måste lägga till en fjärde häst som jag måste erkänna att jag inte hade någon koll på innan han dök upp här. Hästen är 3 Support Justice och verkar ju vara ett monster. Sättet som han avslutar på ute i spåren och bara krigar hela vägen in i mål skvallrar om att det är en riktigt hårding med en skalle gjord i ett material som kanske inte ens NASA känner till 😉 Han är ett oprövat kort mot ett motstånd av denna stenhårda kaliber men av det jag sett så vågar jag inte lämna honom utanför kupongen.

DD-2 tänker jag låsa på två hästar: 6 Rakas och 12 Prawns. Rakas hade ett par ljusa stunder 2013 men fick kanske aldrig riktigt till det. Han blir säkert väl påpassad här nu när han ska årsdebutera och dessutom nu när stall Lennartsson har så fin form. Säkerligen behöver Rakas några lopp i kroppen innan full form men den före detta elitloppsdeltagaren har såpass hög kapacitet att han ska kunna vinna detta utan hundraprocentig form.
Prawns hoppas jag Untersteiner Jr. laddar mot spets från sitt springspår på tillägg och träffar han rätt och får ledningen så kan han bli svårslagen.

DD-1: 1,3,5,6
DD-2: 6,12
Min raka DD: 5-12
Min roliga DD: 3-6,12

Två hästar jag inte spelar utan i V64-4 är 11 Simb Ruby och 13 Miss Shape. Miss Shape är ruskigt snabb i benen över upploppet om hon får ett rygglopp.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Rättvik 7/4-2014
Nästa artikelElitloppet blir till film genom Tom Alandh!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.