Dagens Dubbel Örebro 17/8-2013

213

DDLORDAG

 

Vilken makalöst bra kväll det var i onsdags. Jag var faktiskt lite tagen efter loppen, det var en härligt intensiv afton. Det är sannerligen inte varje onsdag vi är bortskämda med så fina lopp och det ska vi såklart inte vara heller. Men framförallt var det kul att det var fullt ös i de flesta av loppen och den fina publikmassan på dryga 10.000 fick verkligen valuta för slantarna. Ja, förutom de som bänkat sig inne på Ströget då. Enligt en krönika som jag läste på en annan travsida så var det tydligen urusel service där och de som satt där inne fick kanske en något mindre behaglig travafton. Jag själv har ingen erfarenhet av Ströget men har hört från fler än ett håll att deras servicenivå knappt är ovanför ytan. Och där kan man även belysa ett stort problem med att besöka en travbana: MATEN! Jag är ingen frekvent besökare av travbanor även om jag gärna skulle vilja det men de gånger jag varit där så har maten varit kass och i princip helt näringslös. Det finns såklart undantag runt om i vårt avlånga travland men överlag så verkar det vara mestadels dåliga restauranger på våra kära travbanor. Jag själv tycker om att både laga och äta mat och framförallt BRA och REN mat utan tillsatser. Nu säger jag inte att bra restauranger med ren mat skulle locka massa folk till travet men det skulle naturligtvis inte skrämma bort folk.
Men man kan ju konstatera att det som i huvudsak lockade publik till Solvalla i onsdags stavas STIG H JOHANSSON. Ca 3500 fler besökare än 2012 års upplaga av Jubileumspokalen hade årets upplaga och där ser man vad ett dragplåster kan göra. Kanske kan de ansvariga och de som har sista ordet dra lite lärdom av detta och inse att det måste tänkas till lite extra för att locka folk till travbanorna.
Nog om detta nu och över till det aktuella. DD satt i onsdags och oddset 21,49 ggr degen tycker jag faktiskt var helt ok. Dessvärre tror jag inte att oddset på Örebro blir fräckare än så utan snarare åt andra hållet. Men trav är trav!

 

DD förslag

Jag tror att 1 D’One har precis så bra chans i DD-1 som strecken på V75 antyder och spets och slut för den här damen är ingen högoddsare. Är hon vid sunda vätskor så spårar hon runt om. Kanske får lite hugg från 6 Amazon Am men det löser hon och Örjan ”The Ladies Man” Kihlström. Jag krånglar inte till det och drar till med en spik.
DD-2 är lite klurigare. Favorit ser 1 Le Mat och Robert Bergh ut att bli men jag är tveksam till att han kan hålla upp spets. 2 Cesar Duo, 3 Ulm Karsk och 4 Arazi Boko kan alla lägga iväg lite från start. Även 8 Estrella Dorada är rask om hon laddas men spår åtta är ju inte skoj. Skulle ändå inte bli förvånad om Kim Eriksson skjutsar iväg henne rejält från start för att försöka lura de andra. Dock så är min spetsfidus 4 Arazi Boko som jag hoppas Örjan testar med från start. Ska gå i jänkarjolle och helstängt huvudlag och jag får lite feeling för att man vill testa honom i spets. Han har klart bättre form än vad raden antyder och jag blir inte förvånad om han leder runt om. Jag chansar och ger honom tipset i en hyfsat öppen bronsfinal. Tar fyra hästar bakom honom men känner mig inte helt säker: 5 Zeuxis Hornline, 6 Mr Jef Fior, 7 Overtaker By Sib och 10 Avanti L.M. Jag chansar bort Le Mat till fördel för Overtaker By Sib och hoppas att Le Mat antingen blir fast på innern eller hamnar en bit bak. Jag vill inte betala för båda hästarna då det är likvärdigt betrodda och det känns bara trist att strecka båda. Johan Untersteiner påstår att Overtaker By Sib är stallets bästa chans på V75 och han kommer att köra offensivt med OBS och det är väl inte helt omöjligt att han får överta även om jag hoppas att Arazi Boko sitter där.
Zeuxis Hornline och Mr Jef Fior är mer outsiders men icke desto mindre intressanta då de absolut kan skrälla till ett bra odds.
Avanti L.M varnade jag för senast då han fick dela på förstapriset med Le Mat och skulle det bli rejält tempo så kommer han att fälla många till slut.

 

DD-1: 1 D’One
DD-2: 4,5,6,7,10

5 kombinationer

Min raka DD: 1-4

Min roliga DD: 1-6,10

 

Tvilling DD-1: u-häst 1 mot 3,6,11
Tvilling DD-2: u-häst 4 mot 1,5,6,7,9,10

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet